עבור לתוכן

לוח אם מת !!! לאחר מריחה משחת קירור !!!

Featured Replies

פורסם

מרחתי על הציפסט ( גשר צפוני ) משחה טרמית של ZALMAN המחשב נדלק רגיל לכמה שניות ואחרי זה " בום...מת " .... :facepalm: , זאת המשחה : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=5807 היא מקצרת ? המשחה קיצרה לי את הלוח אם ? זה משחה איכותית אמורה להיות היא באה עם גופי קירור יקרים של ZALMAN ! , יש לי הרגשה שהמשחה הזאת לא מיועדת לציפסט , עוד לינק : http://zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=221 מה עשיתי לא בסדר ?! זאת לא פעם ראשונה שאני מורח משחת קירור על מעבד רק שהפעם זה ציפסט אותו עיקרון לא מבין מה קרה שם

• תגובות 32
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

החומר התרמי לא אמור לגעת בכלום חוץ מהליבה של הציפסט

אם שמת אותו בצורה נכונה אז נדפק משהוא אחר (זז וקיצר כשאתה הזזת את המחשב וכדומה) ולא קשור לחומר התרמי

תבדוק נזקים ויזואליים וספק כוח

פורסם
  • מחבר

עכשיו קרה משהו יותר מוזר , החלפתי את הלוח אם הכול טוב עובד פשוט לפני 10 דקות בערך שמעתי רעש מכני התקרבתי למחשב והאור בעכבר כבתה הזזתי את העכבר ולא קרה כלום הוצאתי את העכבר מהמחשב USB מאחורה והחזרתי בחזרה העכבר נדלק והמחשב עובד רגיל , מה גרם לזה ? מה זה הרעש שהיה ? ולמה העכבר הפסיק פתאום ? אחרי ריענון של העכבר הכול נראה תקין , זה קרה דקה אחרי שפתחתי את המארז אבל סתם הצצתי בפנים לא נגעתי בכלום , יכול להיות שכבל נגע במאורר ? אבל מה הקשר לעכבר ? משהו מוזר לאללה :bash:

פורסם

תבדוק אם יש משהוא משוחרר במארז - כבל / בורג / וכדומה. דבר כזה יכול לשרוף את המחשב אם הוא נוגע במשהוא שהוא לא אמור לגעת

תבדוק אם יש חיבור כוח אם חורים גדולים (מולקס) שנמצא קרוב לחלקים מתכתיים של המארז או הלוח ויכול לגעת בהם

של איזה חברה ספק הכוח ?

כמה אבק יש במחשב ובספק ?

פורסם
  • מחבר

זה עובד 3 חודשים ללא בעיה פתאום שמעתי רעש מכני מוזר , הכול נראה תקין ושקט המארז נקי אין אבק אני מנקה את זה כמעט כל כמה ימים , אחרי שהוצאתי את העכבר והחזרתי בחזרה נדלק אור בעכבר וכרגע זה עובד פשוט לא מבין מה קרה ? יכול להיות שהעכבר דפוק ? אבל מה הקשר לרעש המוזר ? עכשיו הכול שקט , יש לי ספק כח של thermaltake 400PP lightpower 12v1 10W 12v2 13W 400W REAL

פורסם

תגדיר בבקשה "רעש מכני"... אתה מתכוון רעש סטטי? (זמזום חשמלי...)

בקשר לזה שהוא לא נדלק, יכול להיות שזה סתם קשור לביוס בכלל... בגלל שהוא התנתק מהחשמל הוא היה צריך לאפס אותו או משהו בסגנון... זה דיי שכיח. פשוט תמיד מנסים להדליק שוב או נגיד לנתק מהחשמל ולהחזיר. אין מה לעשות, הכל קורה וצריך לדעת לאלתר.

פורסם
  • מחבר

רעש של מתכת / כמו שרכבת עוצרת ממש 2 - 3 שניות חריקה מתכתית .

פורסם

חחחח... WTF? התקלת אותי... אין לי מושג. אבל אני לא חושב שזה צריך להטריד אותך אם זה לא ממשיך. אם כן, אז באמת צריך לברר ממה זה נובע ולמנוע בעיות בעתיד.

פורסם
  • מחבר

הפכתי את כל המחשב לא מוצא כלום :bash: , איך יכול להיות שיש רעש מתכתי העכבר מפסיק לעבוד ואחרי שניה הכול עובד כאילו לא קרה כלום ? רק לי קורים דברים כאלה :bash:

פורסם

יכול להיות שראית ינשוף לבן באותו לילה?

פורסם
  • מחבר

tempgi.jpg

לפי התמונה אפשר לדעת מה הבעיה ?

פורסם

אין שום סיכוי שבעולם. עזוב, אם זה יחזור, תרד לשורש בעיה... אני זזתי לישון, אם יש לך עוד איזו שאלה לשאולת אותי תשאל ואני יענה לך מוקדם בבוקר מחר.

פורסם

מה עם הלוח שמרחת עליו משחה תרמית ? לא הצלחת להחיות אותו ?

להבא אני ממליץ למרוח על הצ'יפסט משחה קרמית, אומנם קצת פחות טובה בהולכת חום אבל אין איתה שום סכנות במקרה שיטפטף קצת על הרכיבים האלקטרוניים.

פורסם
  • מחבר

מלא פעמים מרחתי משחה טרמית על מעבד וסטיתי טיפה ל " סיליקה " הירוקה ולא קרה כלום , אסור שהמשחה הטרמית תיגע בסיליקה ? או שבציפסט זה שונה ? , דווקא היה בסדר הציפסט " דיי גדול " זה לא כמו מעבד שיש ריבוע קטן .

כזה בול : sis661fxs.jpg מרחתי על זה ( חלק שחור גשר צפוני ) .

פורסם

לא משנה על מה אתה מורח משחה תרמית בין אם זה מעבד או צ'יפסט או מעבד גרפי תמיד תשים לב שהמשחה נמצאת על הליבה או מפזר חום בלבד, תקפיד למרוח שכבה דקה ככל האפשר - משפר את הולכת החום (כל המוסיף גורע).

אגב יש שיטה ממש פשוטה להרוס כרטיס אלקטרוני וזה פריקה של חשמל סטטי אשר נאגר בגוף האנושי. בשביל למנוע את זה המינימום שצריך לעשות זה לגעת בספק הכוח תוך שהוא מחובר לשקע בשביל לפרוק חשמל סטטי ורק אז להתחיל לטפל במחשב ואם יש לך אמצעים יותר משוכללים למניעת פריקת חשמל סטטי כמו רצועת יד שמחוברת להארכה אז מה טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים