עבור לתוכן

יש אפשרות לצרוב על דיסק, ושעדיין יהיה אפשרות לשנות אותו בעתיד?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לצרוב מוזיקה בדיסק רגיל, אבל שעדיין יהיה לי אפשרות בעתיד להוציא ממנו שירים או להוסיף שירים לדיסק..

יש אופציה כזאת בnero?

פורסם

אתה צריך דיסק CD-RW שמפשר כתיבה רב פעמית

פורסם

לא, כל דיסק מאפשר כתיבה רב פעמית, CDRW מאפשר שכתוב - כלומר מחיקה שמפנה מקום למידע חדש

מה שהוא מבקש נקרא: MULTISESSION, ואפשרי עם כל CDR רגיל, אני מאמין. הוא מאפשר גם למחוק מידע, אך לא מאפשר לפנות מקום בדיסק.

פורסם
  • מחבר

כן התכוונתי לmultisession.. יש את זה באופציות בnero?

ומזאת אומרת מוחק מידע אבל לא מפנה מקום?

פורסם

יש את זה באופציות ב-NERO. תסתכל ב-HELP של התוכנה אם אתה לא מצליח למצוא.

זאת אומרת שמחיקת קבצים מדיסק רגיל (CDR) היא אפשרית, אבל היא לא תתן לך בחזרה את המקום שהקובץ שמחקת תפס.

לדוגמא. נגיד אתה שם על דיסק שני קבצי וידאו בגודל 325 מגה-בייט כל אחד, ועכשיו אתה מחליט למחוק את אחד מהם.

אתה תוכל לעשות את זה, והוא לא יהיה נגיש יותר.

אבל לא תוכל לצרוב שום דבר במקומו, והדיסק עדיין יהיה "מלא".

אתה יכול לצרוב שוב ושוב על דיסק CDR רק כל עוד יש בו מקום.

אם לדוגמא יש לך על דיסק רגיל שני קבצי וידאו בגודל 200 מגה-בייט, ובחרת מראש בצריבת MULTI-SESSION, תוכל להוסיף לדיסק עוד קובץ נוסף בגודל של 250 עד 300 מגה-בייט (תלוי בנפח הדיסק).

דיסק רגיל הוא "חד פעמי" במובן שניתן "למלא" כל חלל (מקום פנוי בו) רק פעם אחת, ולאחר מכן או שהמידע הזה ישאר עליו לנצח, או שתמחוק אותו, אבל לא תוכל להחליף אותו במידע אחר.

כמובן שאני מדבר פה על קבצים בודדים אבל הדבר נכון גם לקבצים-קטנים-רבים. אין הבדל.

פורסם

רק להוסיף למה שנכתב: אי אפשר לצרוב cd audio ב multi session.

אגב, מדובר על אחד הדברים הכי בסיסיים בצריבה...

פורסם
  • מחבר

את האמת הדיסק באמת מיועד למוזיקה..

אגב איך אפשר לבחור צריבה של מספר רב של שירים בקבצי MP3 בצורה שהרדיו דיסק יקרא אותו.. אני צריך לבחור בNero.. בdata? ולצרוב את קבצי הMp3 כdata? כי אם בוחרים בaudio cd זה נותן עד כ20 שירים.

ובמידה ואני יעשה multi session לדיסק הזה.. ואשנה בו דברים.. הרדיו דיסק יפסיק לקרוא אותו?

פורסם

זה כבר תלוי ברדיודיסק. אם מצוין עליו שהוא קורא mp3, אז כן. אם לא, אז רק audio cd, וכן, הוא מוגבל לכ-80 דקות.

פורסם
  • מחבר

אחלה. אז אני יצרוב כdata.

ומה לגבי הmulti session? אם אני ישנה בו דברים.. הרדיו דיסק יפסיק לקרוא אותו?

פורסם

מעט מאוד מכשירים יודעים לעבוד עם יותר מ session אחד.

תבדוק במפרט הטכני שלו.

פורסם

אני מרגיש כאילו חזרתי בזמן ל-1998 :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים