עבור לתוכן

המלצה על לימודי שפות...

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה להתחיל ללמוד תכנות שפות וכל הנוגע לתכנות.

אין לי ידע קודם על תכנות אבל עבודה עם מחשב זאת לא בעיה...

מישהו יכול להמליץ לי על ספר טוב ומפורט או על אתר מסויים שמתייחס לדברים אלו שניתן ללמוד ממנו?

עדיף ספר....

תודה מראש.

פורסם

דבר ראשון אל תמהר לללמוד ישר משהו ...תקרא קצת על כל השפות המוכרות גם על סקריפטים בויקיפדיה שיהיה לך מושג על מה מדובר

ותראה מה מצא חן בעיניך שיהיה לך עינין בלימודים .

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון אל תמהר לללמוד ישר משהו ...תקרא קצת על כל השפות המוכרות גם על סקריפטים בויקיפדיה שיהיה לך מושג על מה מדובר

ותראה מה מצא חן בעיניך שיהיה לך עינין בלימודים .

אתה יכול לפרסם קישור מסויים שיהיה לי ממה להתחיל?

אם היא אפשר לפרסם אז תשלח לי בפרטי...

פורסם

מציע לך להתחיל עם ג'אווה סקריפט ולעבור בהדרגה לג'אווה...

פורסם

אני ממש לא מסכים עם המגיבים מעליי.

udii - הכל טוב ויפה, אבל לאדם ללא שום ידע קודם בתכנות אין שום דרך לדעת איזו שפה טובה יותר להתחיל ללמוד, חוץ מלשאול אנשים אחרים.

Klayhamn - אין שום קשר בין ג'אווהסקריפט וג'אווה, ואין טעם בכלל ללמוד ג'אווהסקריפט אלא אם אתה הולך לבנות אתרי אינטרנט.

בכל מקרה, אפשר להתחיל מהרבה שפות, ואי אפשר לומר חד משמעית איזו יותר טובה מהאחרות. חיפוש קצר בפורום (מילים כמו "ספר" ו"לימוד") ייתן לך כל מיני דיונים בנושא.

בגדול, אני יכול להמליץ על 3 אופציות:

Python - שפת סקריפטינג מאוד פשוטה. קלה מאוד ללמידה, מספקת הרבה כלים ומאפשרת למתכנת להתמקד בלימוד האלגוריתמיקה על פני לימוד התחביר של השפה. יש הרבה מדריכים ברשת עבורה, בין השאר יש מדריך לא רע באתר שלה (חפש בגוגל python tutorial).

ג'אווה או #C - שתי שפות מאוד מודרניות, חזקות, נוחות וקלות ללימוד. שתי השפות די דומות (מבחינת העקרונות שלהן) כך שאי אפשר לומר איזו מהן טובה יותר. היתרון שלהן על פני C או ++C (שאתאר בהמשך) היא שהן מקלות מאוד על המשתמש, בזכות דברים כמו ניהול זכרון.

C או ++C - שפות קצת יותר ישנות, אבל עדיין בשימוש נרחב היום. החסרון העיקרי הוא שצריך להתעסק הרבה עם דברים טכניים, ויש הרבה מכשולים. היתרון הוא שכיוון שהן יותר קשות, קל יותר לעבור מהן לשפות אחרות (כמו #C) מאשר לעבור משפה כמו #C ל-++C.

הייתי מציע לך לחפש קצת מדריכים באינטרנט (חפש את שם השפה + tutorial) כדי לטעום קצת מהשפות השונות, ולהחליט מה נראה לך טוב.

פורסם

שניצל - אני יודע שאין קשר בין השפות, אבל היות ואין לו שום ידע קודם, ייתכן ויהיה לו יותר קל להתחיל להתנסות עם SCRIPTING שאפשר בקלות לראות את תוצאותיו (ע"י דפדפן). לאחר מכן, המלצתי להמשיך ל-JAVA כיוון שזו שפה שלדעתי היא קלה מאוד ללמידה.

לא ניסיתי לרמוז שיש קשר בין השפות. בכל מקרה, הוא לא ציין מה הוא רוצה לתכנת ולכן זה לא ממש משנה כרגע איזו שפה הוא יבחר (גם אם היא נועדה לבניית אתרי אינטרנט) כל עוד היא תגרום לו להבין בצורה הטובה ביותר את העקרונות הבסיסיים ביותר של תכנות.

פורסם

אני ממש לא מסכים עם המגיבים מעליי.

udii - הכל טוב ויפה, אבל לאדם ללא שום ידע קודם בתכנות אין שום דרך לדעת איזו שפה טובה יותר להתחיל ללמוד, חוץ מלשאול אנשים אחרים.

את ההסבר\המלצה על כל שפה\כיוון רציתי להשאיר לצופים .

אני עדיין חושב שזה רעיון לא רע בכלל שיחפור קצת בויקיפדיה כדי שיהיה לו ידע קצת מעבר .

פורסם

אני מצטרף להמלצמה על פייטון

היא גם רצה על אינטרפרטר מה שאומר שלא תתחיל להכנס לבלאגן הקימפולים וסביבות העבודה

והיא גם רצה מאוד חזק בשנים האחרונות

אם לא פייטון הייתי ממליץ על c# מהסיבות שצויינו לעיל

פורסם

טוב , פייתון היא לא שפת סקריפטינג פשוטה למתחיל טוטאלי

האמת שום שפה לא פשוטה למתחיל, הייתי ממליץ אם אין לך בכלל נסיון לנסות כל שפה שהיא אבל אם יש לך זכרון לא משהו הייתי מתרחק מ - C,C++,java

יש שם יותר מה לזכור מאשר תכנות תהור, אני אישית חושב שככל שאתה צריך לזכור פחות בשביל לכתוב את הקוד ככה התכנות מקבל את הזרקור ולא הסינטקס

נסה רובי אם אתה רוצה OOP

היא לא מחייבת אותך בניגוד לפייתון לעשות אינדנטציה ויש לה הגיון מבני יותר טוב לדעתי , מצד שני אם אתה מתכנת טוב הייתי ממליץ לך על פייתון כי למרות שהשפה קצת יקית(מלשון יקה)

היא בעלת יותר ספריות , יותר מדריכים בעברית וגם בסופו של דבר אחרי שהתרגלת אתה לא יכול לכתוב איתה קוד מכוער, ייתרון מובהק.

אם אתה רוצה ללמוד תכנות פרוצדוריאלי הייתי הולך למרבית ההפתעה עם php מאחר והסינטקס שלו גם קריא וגם אתה לא נכנס יותר מדי לעולם הOOP איתו

למרות שהוא רק לבניית אתרים זו אחלה התחלה והמדריך שלו קריא וחינמי אונליין (כך גם המדריך של רובי ושל פייתון, והרבה שפות אחרות(אבל שלהן לא משהו))

OOP - תכנות מונחה עצמים (אני אישית מטורף של זה)

תכנות פרוצדוריאלי - התכנות לפני עידן הנחיית העצמים, תכנות ללא כל השמות המורכבים = אינקפסולציה פולימורפיזם וכו[br]פורסם בתאריך: 13.01.2010 בשעה 13:15:10

אה כן , C# זה אחלה אבל זה קוד סגור אז קח בחשבון
פורסם
  • מחבר

כולכם מדברים על כל מיני שפות תכנות אבל איפה אני יכול ללמוד את כל הבסיס של תכנות שייתן לי רקע על תכנות בכלל, לא חשוב שפה ספציפית...

אין ספר או אתר שיכולים להסביר לי את הרקע של תכנות.. ולמה כל שפה מיועדת.?

אם יהיה לי ספר או אתר שיסביר לי את הרקע של התכנות אז משם אני כבר יתקדם ויידע איזו שפה אני רוצה ללמוד..

בכל מקרה תודה על העזרה..!:)

פורסם

ZZZ - אין דבר כזה, זה כמו שתשאל איפה אתה יכול ללמוד את הבסיס של כל השפות האנושיות (אנגלית,עברית, רוסית, יפנית...)

זה פשוט לא קיים. אף אחד לא ילמד אותך דבר כזה. אולי אם תלמד בלשנות באוניברסיטה - אבל שם זה לא "הבסיס" אלא נושאים מתקדמים מאוד בחקר שפות.

כדאי שכמו שהמליצו לך פה, תקרא בויקיפדיה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A4%D7%AA_%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA

ותבין קודם כל מה זו שפת תכנות ולמה היא נועדה

שפות תכנות, בדיוק כמו שפות אנושיות, לא "נועדו" לשום דבר. אין לכל אחת מהן מטרה אחת מוגדרת (כמובן, שיש שפות שיותר טובות עבור דברים מסויימים ושפות אחרות שטובות עבור דברים אחרים). בדיוק כמו שבעברית אתה יכול להביע (או להבין) כל רעיון אפשרי שניתן לתקשר באמצעות השפה - מהשאלה "איפה השירותים?" למחקרים מדעיים לדיונים פילוסופיים או בדיחות --- בדיוק באותו אופן, שפות תכנות הם כלי שמאפשר לך "לפתור בעיות מסויימות"

כשאני אומר "בעיה", הכוונה היא לא בהכרח למצוקה כלשהי - אלא למשימה שצריך או אתה מעוניין לבצע.

לדוגמא, משחקי מחשב בונים בשפת תכנות.

מנוע החיפוש של גוגל, נבנה בשפת תכנות.

מערכת הפעלה, בנויה בשפת תכנות.

אתרים - בנויים בשפות תכנות.

כל אחד מהדברים האלה מציג בעיה אחרת, לדוגמא "איך אני בונה עולם שבו יש דרקונים, גיבורים, חיים, אנרגיה, ואפשר להרוג אחד את השני?"

או - "איך אני מחפש בכל האינטרנט לפי מילות חיפוש בתוך שבריר שניה?"

או - "איך אני מאפשר למשתמש לנהל קבצים ומשימות בצורה נוחה ופשוטה?"

או - "איך אני מאפשר למשתמש לשוחח עם אנשים בפורום?"

שפות תכנות מאפשרות לך לגשת ל-"בעיות" האלה ו"לפתור" אותן.

לכן כמו שהציעו לך כמה אנשים פה, כולל אני - כדאי שבהתחלה תגש לשפת תכנות פשוטה מאוד שתאפשר לך "לקלוט את הרעיון" ואולי דרכה גם ללמוד עקרונות שמהווים את המכנה המשותף של כלל (או של רוב) השפות.

פורסם

אין רקע לתכנות. הדבר הראשון שלומדים בתכנות הוא לתכנת.

פורסם

הדבר הראשון שלומדים בתכנות:

10 INPUT "What is your name: ", U$
20 PRINT "Hello "; U$
30 GOTO 20

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים