עבור לתוכן

רגע לפני קניה, אשמח לדעתכם בנוגע למפרט מחשב מאייבורי מחשבים:

Featured Replies

פורסם

את המחשב אני מרכיב מאחד המבצעים שלהם, מדובר בזה:

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1

1285 ש"ח בלי תוספות.

מחשב לעבודה משרדית, גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס וזהו סך הכל. לא משחקים ולא סרטי HD.

אז ככה,

Intel® Pentium® Dual Core E5300 2.6GHz

לוח Asus דגם P5QPL-AM צ'יפסט G41

כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000

או לוח Gigabyte דגם GA-G41M-ES2L [מה עדיף לי?]

Western Digital 320GB SATA II 7200RPM

16MB Buffe

Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR II 800MHz [אלך על קינגסטון]

צורב LG SATA DVD

מהירות צריבה מקסימלית X22

כרטיס מסך מובנה בלוח אמ, תוספת למקלדת ועכבר Microsoftו- 79 ש"ח

רמקולים Altec Lansing BXR1220 בתוספת 95 ש"ח [הרמקולים הנ"ל מומלצים?]

ברצוני לקנות גם מסך 20-22 אינץ פשוט עם פאנל TN. רציתי את הסמסונג T220 [ברשותי המסך הזה ואני מרוצה לחלוטין], אבל אין אותו במבחר של אייבורי.

מבחר המסכים שלהם נראה לי ממוצע לחלוטין. אולי מוטב לי לקנות את המסך בלבד בחנות אחרת? [T220]

אם לא, על איזה מסך אתם ממליצים לי? זה המבחר:

http://www.ivory.co.il/category.asp?catcode=139&OrderBy=saleprice

עד 1000 ש"ח. 20 אינץ נשמע לי קצת כך שאעדיף 22.

95+79+1285 יוצא 1459 ועוד מסך...

אשמח לשמוע כל שינוי והמלצה, כל עוד המחיר לא עובר את ה2600 ש"ח.

אלפי תודות!

פורסם

המפרט הפשוט ביותר יספיק ל"עבודה משרדית", אבל עדיין לא הייתי לוקח את הספקים ב50 שקל שהם שמים במחשבים הללו, וגם במארזים שלהם אין שום ערובה לכך שהם נבנו לפי התקן ושכשתרצה להרכיב עוד כונן לא תגלה שהחורים לברגים אינם במקומות הנכונים. לכל הפחות תקח מארז+ספק של EZCOOL...

לגבי המסך - אני מסכים שT220 הוא אחלה מסך... מוזר לי מה שאתה אומר, שכן לי במקרה יש את המסך הזה שנקנה דווקא מאייבורי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה [=

חיפשתי באתר שלהם ולא מצאתי את הT220...יש להם רק את הדגמים הישנים של סמסונג וכל מיני LG למיניהם..אני דיי נעול על הT220 כי יש לי אותו [המחשב מיועד לאחי הגדול]...

כמו כן, כרטיס מסך מובנה על הלוח ההוא של ASUS יחזיק את המערכת כמו שצריך על רזולוציה 1050 על 1680? אני מתכנן להתקין וינדוס 7 על המערכת.

בנוגע לספק, אני מניח שאתה צודק..חבל שספק גנרי ישרף בעתיד הלא רחוק וסתם אאלץ לקנות ספק חדש. במקום המארז+ספק במפרט, אקנה או compucase 6C60

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4264&CatCode=408

וספק Enermax Tomahawk ETK405AST 405W Retail [לצערי הספק הכי זול ופשוט שלהם, שהוא מעל ומעבר למה שאני צריך] שעולים 245 ו150 שקל

או שאקח את המארז המקורי במפרט ואוסיף לו את הספק, תלוי בהעדפתו של אחי.

מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

אם כך, אשדרג מעט את הספק וזהו.

האממ, אתה צודק. אני לא מוצא בשום אתר הT220. זה מדאיג למדי..למה זה?

אקח LG או סמסונג מדגם אחר בגודל 20\22 אינץ..

חלונות 2000? קצת הגזמת, אני חושב שאתה מדבר יותר לכיוון של ויסטה..

אתה בטוח? סך הכל צריך תמיכה בDX9 מהידוע לי וזהו.

האממ,אז אולי בשביל להאיץ טיפה את המחשב, אקנה כרטיס מסך זול במיוחד כדוגמת Radeon HD 4350

512MB DDR שעולה 190 שקל..אבל כנראה אסתפק בONBOARD. אחרי הכל, כרטיסי מסך חיצוניים נועדים למשחקים ,גרפיקה וסרטים בעיקר.

פורסם

אני לא הייתי קונה את המחשב שלי ככה. במקומך גם הייתי מתכונן לשמוע הרבה משפטים כמו:"בדיוק נגמר ה..." ו"אם אתה רוצה זמן אספקה סביר אז תחליף את..." וכד'... זה די ידוע שהמפרטים שמפורסמים באתרים האלו הם רק כדי למשוך קליינטים.

לגבי הכרטיס מסך המובנה בG41 / G31, הם מסוגלים להריץ את WIN7 בכיף, על האפקטים הגרפיים.

פורסם

לגבי הכרטיס מסך המובנה בG41 / G31, הם מסוגלים להריץ את WIN7 בכיף, על האפקטים הגרפיים.

לחלוטין. מריצים HD חלק. לא לזלזל.

פורסם
  • מחבר

שמע, כשאני קניתי את המחשב שלי, חפרתי בפורום פה במשך חודשיים..חיפשתי, השוואתי, סקרתי ובסוף קניתי מחשב ואני מרוצה עד הגג.

אחי לא צריך משהו רציני. מחשב פשוט לעבודה משרדית פשוטה. ממש לייד איפה שהוא גר יש סניף של אייבורי שלצערי הרב אין להם ממש אופציות רחבות לבניית מפרט. כל עוד החלקים שאני מקבל הם החלקים שרשומים בהזמנה, אני מבסוט. מה זה משנה איך אני קונה אותם? אם זה בהרכבת מפרט לכל דבר או במסגרת מבצע של אייבורי..

T220 לא מיוצר\מיובא לארץ? האממ, זה לא אומר שהמסך גרוע אני מקווה, נכון?

פורסם
  • מחבר

אם הם ינסו לתקוע לי רכיב אחר, אסרב. לא אכפת לי כמה זמן יעבור עד שהחלקים יגיעו למלאי שלהם, העיקר שאני אקבל בסופו של דבר את החלקים הרצויים.

בנוסף, אבקש כמובן שיביאו לי את המחשב עם כל האריזות המקוריות של כל החלקים.

כך שלא משנה לי איפה אני קונה ואם זה במבצע או הרכבת מפרט עצמית, העיקר מה שאקבל בסופו של דבר.

תודה רבה לכולם על הייעוץ [=

פורסם

"בסופו של דבר" - אלה מילות המפתח כאן. בחנות שמכבדת את הלקוחות שלה, אם החלק לא במלאי הם יציינו זאת ויטרחו אפילו להזכיר מה הצפי להגעה. בחנויות כמו אייבורי החלקים הטובים יותר עשויים להופיע במפרטים רק בשביל למשוך לקוחות ולעולם לא להגיע למלאי.

פורסם

לא טענתי שזה קורה רק שם, ולא טענתי שזה קורה תמיד, אבל זו שיטת העבודה:

1. מפרסמים בעיתון\אינטרנט מפרט זול עם רכיבים שנראים סבירים

2א. בחנות מתברר שהרכיבים הסבירים אינם במלאי ומציעים להחליף לרכיבים פחות איכותיים (ללא זיכוי, כמובן) או

2ב. בחנות המוכר טוען שהמפרט לא יספיק לצרכים ומציע לשדרג רכיבים מסויימים במחירים מופקעים כך שהמחיר הסופי רחוק מלהיות משתלם

3. בכל מקרה לא תקבל את המפרט ה"בסיסי" נטו שמופיע במודעה עם החלקים שהיית רוצה

וזה עשוי להיות גם המקרה כאן.

פורסם

^^^ ולא רק. כבר שמעתי על מקרים של אנשים שניסו במשך שעתיים שלמות להזמין מערכת זולה כמו שמפורסמת באתר / בעיתון, ולא הצליחו.

מה זאת אומרת?

אם הזמינו אינטרנטית, אז לא חזרו אליהם כדי לבצע את ההזמנה בפועל.

אם הגיעו לסניף והתעקשו לקנות בדיוק את מה שבפרסום, אז איש המכירות נתן להם את כל הטיעונים שבעולם ללמה המערכת הנ"ל גרועה, (מה שגם נכון) ובסופו של דבר כשלא ויתרו, הוא פשוט ניער אותם. ככה שאל תתפלא אם בלי לבצע כך כך שדרוגים (שכמובן מעלים את המחיר), אי אפשר בכלל לרכוש את המחשב הנתון.

פורסם

המדריך לקניה מאייבורי.

1. לבוא עם מפרט מחשב מוכן.

2. לבוא מוכן מראש עם אלטרנטיבה נוספת לרכיבים במידה וחסר, ז"א לא להשאיר להם פתח

או לבוא לא מוכן אחרת הם ינסו לדחוף לכם כל מני דברים.

2. זכרונות CEON ומוצרי EZCOOL תמיד יקבלו אצלהם עדיפות גובהה (הם מייבאים אותם)

3. יש להתעקש לראות את מסך המחשב עליו הם מרכיבים לך את המפרט

גם עם זה אומר לקום מהכיסא ולשבת עליו עם הברכיים. זאת תהייה ההזדמנות האחרונה שלך

לראות את מחירי החלקים שאתה קונה (לא מצויין אח"כ על ההזמנה שהם מדפיסים). וגם לראות

שאין הפתעות (למשל זיכרונות CEON)

4. לחרוש על האתר שלהם, בד"כ יש להם את כל הרכיבים שהם מציעים באתר. (למרות שהמבחר

באתר מצומצם).

6. תקוו שתיפלו על מוכר שיזרום איתכם (אחרי שיראה שאתם יודעים מה אתם רוצים).

7. הרכיבים בחנות זולים, אבל לא תמיד הכי זולים.

8. לא נרדש להוסיף כסף על הרכבת המחשב.

9. לשאול מתי המחשב יהיה מוכן, בד"כ תוך מספר ימים.

לסיכום

לבוא עיירני מאוד, כי הכל קורה מאוד מהר.

פעם אחת ניסיתי לקנות מחשב בשבילי מבוסס מעבד I5 ונפלתי על מוכר לא משהו (וגם

לא מצאתי את כל הרכיבים שרציתי במחירים הכי זולים). אז ויתרתי על הקניה אצלהם.

פעם נוספת קניתי מחשב לאחי (בסניף אחר) והמוכר זרם איתי אז יצאנו עם מחשב.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

ריבונו של עולם

ממש הרעלתם אותי כנגד אייבורי מחשבים..חשבתי שהם דווקא נמצאים לצד הרשתות הטובות.

מה אני אגיד? פעם רציתי לקנות מחשב..הייתי סגור על KSP כי יש לי סניף ליד הבית. כולכם הזהרתם אותי ולמדתי שמדובר בחנות מזוויעה. הצעתי שם של חנות אחרת, אותו הסיפור. עד שהגעתי לחנות יחסית קרובה אלי שפעם נקראה FOX PC. כולם שיבחו והיללו אותם. שירות, מבחר, מחירים, הכל מעולה...

אז קניתי שם את המחשב, לפני כ4 חודשים ואגיד לכם שהחנות לא נראית משהו בכלל [מדובר בסניף מגדל העמק בצפון]. כשנכנסתי הם היו בשלבים סופיים בהרכבת המחשב והבאתי להם את כרטיס המסך, שאותו קניתי בחנות אחרת, שירכיבו אותו גם.

מר. טכנאי מחשבים מהולל [גבר רוסי מבוגר, נמוך,שמן,אדיש,נראה עצבני,בלי יותר מידי סימפטיה, התעסק לי במחשב..הוא שיחק במארז כאילו זה צעצוע..ממש פרא אדם.עדין הוא לא היה...תוך כדי שהוא מסתכל על משהו במארז, הוא פותח את הסידי רום,מכניס דיסק התקנה של וינדוס שלא כמו שצריך, סוגר עם היד [ולא עם הכפתור, אני שונא כשעושים את זה] את הכונן והדיסק נמעך בין המגש לכונן עצמו ולא מצליח להיסגר. הוא לא שם לב לזה בכלל כי הוא היה עסוק במשהו במארז..ניסיון כושל של מולטיטסקינג..

סביבת העבודה דיי מטונפת..כל פעם שהוא החליק את המארז בחוסר זהירות על גבי השולחן עבודה שלו, חששתי שהוא כולו יישרט.

על המארז ראיתי מספר שריטות באלומיניום[אני ממש לא מופתע] והכפתור במארז נראה מעט רופף [אולי זה נורמלי, לא יודע].

המוכר באותה החנות נראה כמו בחור חלקלק..ניסה לדחוף לי איזה GEMINI II מעפן במקום הVENDETTA 2 שהזמנתי..וכ'ו וכ'ו..

מה אני אגיד לכם? לא חושב שקיימת חנות באמת טובה ואמינה. תמיד יהיה איזה פאק איפשהו..

העיקר ,כמו שאמרת, זה לבוא מוכן. לבוא עם ידע מוקדם, מטרה[מפרט מוכן] ושום גמישות או חוסר החלטיות.

לצערי, את הרכישה יבצע אחי,שאין לו מושג בחומרה. אכין אותו כמה שאפשר לקניה ואגיד לו שיבוא לשם עם המפרט מודפס ובלי שום כוונה לשינוי רכיב כלשהו.

שיביט טוב למסך שלהם ויראה אם כל חלק שהוא מזמין חופף למה שרשום בדף המודפס של המפרט.

יהיה בסדר..

ניתן להתגבר על כל מכשול שחנות מחשבים מעפנה תציב..אבל לצערי, גם פה צריך להוסיף "בסופו של דבר"...

פורסם

מצחיק שהבאת בדוגמתך דווקא את FOXPC, כי זו בדיוק הדוגמה שמוכיחה שגם בארזים לפעמים נופלת שלהבת... היום כבר אף אחד בפורום לא ימליץ לך לקנות משם... ;D

ובקשר לאייבורי, מה שהחברה כאן אומרים נכון, אבל הוא נכון לגבי כל החנויות. אני לא מכיר חנות שלא תנסה למכור לך את מה שעדיף עבורה. ואני אתן לך כמה דוגמאות:

הזמנתי ספק PCP&cooling 500W מ TMS (לפני האיחוד עם FOX) . הם הודיעו לי שאין במלאי וניסוי לשכנע אותי לקחת Corsair VX550. (ספק נהדר אבל הרבה יותר יקר) נשברתי וקניתי.

באתי לקנות קירור למעבד שלי בזיגזג. הסברתי למוכר שאני מחפש משהו שקט, ושאין לי כוונות לעשות OC בתקופה הקרובה, והוא המליץ לי על AC Freezer Extreme ב 200 ש"ח. הפעם לא נשברתי ובסוף יצאתי משם עם Alpine ב 60 ש"ח.

דוגמה הפוכה:

קניתי לפני איזה שנתיים וחצי מחשב באייבורי ת"א. האופציות לכרטיס מסך היו: 8800GT ב 1000 ומשהו , 8800GTS ב קצת יותר , 9600GT ב 800ש"ח.

המוכר התעקש איתי שאני לא אוציא שקל יותר מה 9600GT, והוא אשכרה צדק. (אבל הוא כן דחף לי ספק EZCool :smile1:)

אז כפי שאתה רואה זה המצב בערך בכל מקום. תמיד תגיע מוכן לקנייה. כל חנות תמיד תעדיף למכור לך מוצר שכבר קיים במלאי מאשר להזמין לך אחר. למה? כי על המוצר שיש לה במלאי היא כבר שילמה והיא רוצה להיפטר ממנו. אז מה אם זה מוצר קצת שונה / יותר טוב / פחות טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים