עבור לתוכן

האם כדאי להשקיע מעל 50 שח כדי לקנות דיסק קשיח עם 32MB במקום 16?

Featured Replies

פורסם

שלום רב

אני שם לב שכמעט כל כונני ה 500GB מגיעים עם 16MB BUFFER

הכוננים שמגיעים עם 32 נדירים יותר ועולים יותר.

השאלה היא האם יש הצדקה להשקיע ב 32? לכאורה זה אמור להכפיל את מהירות הכונן, נכון?

אנא תקנו אותי אם אני טועה: כשמעבירים קובץ גדול ממחיצה למחיצה באותו כונן, גודל ה buffer הוא הדבר שהכי ישפיע על מהירות ההעתקה.

פורסם

זניח לחלוטין.. 16/32/64MB של באפר.. כבר אין כמעט הבדלים.

בכלל- מי לעזאזל קונה על פי פרטים טכניים של רכיבים? קונים על פי ביצועים בפועל.

פורסם
  • מחבר

וואו, איזו מהירות תגובה ::)

כשמעבירים קובץ גדול ממחיצה למחיצה באותו כונן, גודל ה buffer הוא הדבר שהכי ישפיע על מהירות ההעתקה.

אז אני טועה? זה לא יכפיל את המהירות?

פורסם

יכפיל? ממש ממש לא.

מה שקובע זה מהירות הסיבוב של הפלטות וצפיפות המידע עליהן.

הבאפר רק "מחליק" גימגומים וזה הדבר שמשפיע הכי פחות על העתקת קובץ גדול מכונן לכונן.

בהעתקה בתוך הכונן (גם כשיש שתי מחיצות באותו כונן) זה כבר יכול להיות משמעותי.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין, קראת בכלל את השאלה שלי?

כשמעבירים קובץ גדול ממחיצה למחיצה באותו כונן, גודל ה buffer הוא הדבר שהכי ישפיע על מהירות ההעתקה.

נכון או לא נכון? יכפיל \ ישפר \ לא משמעותי?

ודאי שכשמעתיקים מכונן לכונן אין לזה משמעות, אחד קורא השני כותב, מי צריך בכלל buffer

פורסם

"הפרש הביצועים" פשוט לא שווה את המחיר. חד וחלק. אגב, כונני 500 גיגה לא כ"כ משתלמים היום.

ההודעה נערכה בהתאם לתגובתו המדוייקת של NIKE.

פורסם

אין שום הפרש ביצועים וגם לרוב לא ניתן להצביע על הגורם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה.

בקשר להערתך האגבית

כונני 500 גיגה לא כ"כ משתלמים היום.

למה לא? 1TB עולה כמעט כפול, 500 נראה הגודל הכי אידיאלי, מספיק להכל וההפרש בינו לנפח קטן יותר הוא אפסי

פורסם

הכונן היחיד שעולה "כמעט חצי" הוא הסיגייט שעולה 240 ש"ח בKSP. השאר מתחילים ב270 ש"ח ומעלה שזה כבר לא חצי מ420 ש"ח

של הHD103SJ‎ המצויין.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע על מה אתה מדבר. תסתכל ב SKYPC

רוב ה500 באיזור מחיר של 270 (מתחיל ב 246)

320 מתחיל ב 216, כמובן שלא משתלם לחסוך 30 שקל מול 180GB

אבל 640 מתחיל ב 340 זה כבר 100 שקל ל 140GB

1000 מתחיל ב 420 זה כבר הפרש של קרוב ל 200 שקל, אמנם זה פי 2 אבל ההפרש במחיר גבוה ואין הרבה מה לעשות עם כזו כמות (ואם כבר יש, לא נעים לאבד את כולה בבת אחת במקרה של תקלה, שלם עוד 100 וקבל שני כוננים של 500)

עשיתי בדיקה קטנה והנה התוצאות

מחיר ל GB1 בשקלים*

320 = 0.7

500 = 0.48

640 = 0.52

1000 = 0.42

1500 = 0.39

2000 = 0.52

*המחיר אינו מדויק, לפי המחירון של SkyPC, כמובן יכולים להיות הבדלים גדולים בין דגמים

המסקנה המתבקשת (רק לפי המחיר, בלי שקלול ביקורות ומבחני ביצועים), מי שצריך כמות אסטרונומית של מקום אחסון כבר עדיף לקנות 1500, לכל השאר - 500 נותן תמורה מצוינת למחיר וממש לא משתלם לקנות פחות. ההפרש בינו לבין הגדולים ממנו לא נותן לך הרגשה שאתה פראייר.

תודה לכולם על העזרה

ערב טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים