עבור לתוכן

משטרת ישראל גרסת 2010: תפסו גנב>חירבנו עליו והשתינו, וביצועו מעשה מגונה והתעללו

Featured Replies

פורסם

בוודאי שייתכן. הרי האחד נובע מהשני...

• תגובות 125
  • צפיות 9.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא הולך להגיד שמה שהשוטרים עשו היה בסדר, אבל תכל'ס, מה האופציות? גם כשסופסוף נמצאו שוטרים שעשו את העבודה שלהם ותפסו את הגנבים, מה כבר השופטים יעשו? האם יכלאו אותם? אם הגנבים או פושעים אחרים יאיימו על חיי השוטרים, מישהו יגבה אותם?

אם היתה כאן מערכת אכיפה נוסח טקסס הייתי מגנה את השוטרים מכל וכל, אבל עם מה שיש נראה שזו הדרך היחידה להאבק בפשיעה. אני יודע שאם אני הייתי רואה מישהו מנסה לגנוב לי את האופנוע לא הייתי טורח לדבר עם המשטרה - הייתי מרים את הצינור הכי קרוב (החצר שלנו די מזבלה :P) והולך לדבר איתו לבד. אין מי שישמור עלינו - ולצערי גם אין מי שישמור על השוטרים שכן אשכרה מנסים לתפוס פושעים.

מעניין שאתה משווה את ישראל לטקסס כאשר ברור לחלוטין מכל נתון אפשרי שבטקסס קיימת יותר פשיעה מבישראל. ביוסטון, שהיא עיר עם 2.2 מיליון תושבים, נרצחו בשנת 2008 288 אנשים. לעומת זאת, בישראל שמכילה 7.5 מיליון תושבים, נרצחו 137 אנשים באותה שנה.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_cities_by_crime_rate

http://news.walla.co.il/?w=//1441432

פורסם

מצטער, לא קונה את הסטטיסטיקה הישראלית כפי שהיא מופיעה בכתבה שקישרת אליה. דבר ראשון, המשטרה בישראל רחוקה מלהיות גוף אמין בדיווחיה. דבר שני, מהו "רצח"? כל עבירה שמבצעה נשפט או הואשם ברצח אני מניח... ומה עם "הריגה" אם כן, ושאר הדברים שדוחפים תחת הכותרת הזו במדינתינו כשברור שזה רצח לכל דבר? אני מניח שלא כלול, בעוד שזה כן כלול בסטטיסטיקה האמריקנית (מוזכר בפירוש).

אה, ועוד נקודה חשובה אחת: הפשע במקרה הזה היה גניבת רכב, לא רצח. את רוב גנבות הרכב בישראל מבצעים ערבים, חלק לא מבוטל מהם מהשטחים. יחד עם זאת, רוב גנבי הרכב לא עוסקים ברצח אזרחי ישראל בשביל הספורט... או שמדובר בארוע לאומני, או שמדובר במלחמות חמולות בשטחים, ובשני המקרים לא מדובר ב"רצח" בשטחי ישראל - לכן סטטיסטיקות הרצח לא ממש מייצגות את המצב בתחום השוד והגניבות.

דבר אחרון - מה שמצביע על יעילות המשטרה ובתי המשפט זה לא שיעורי הפשיעה ברגע נתון אלא המגמה שלהם. אם בטקסס רוצחים פי 3 מאשר פה אבל שם זה במגמת ירידה בעוד שפה במגמת עליה - ההרי ששם ההתמודדות מוצלחת יותר.

פורסם

בוודאי שייתכן. הרי האחד נובע מהשני...

האחד צריך לנבוע מהשני בדרך הבאה : בתי המשפט מחליטים על ענישה בהתאם לחוק והגוף המבצע -המשטרה יעשו את עבודתם בהתאם לפסיקות בית המשפט .

במקרה זה המשטרה עשתה את עבודה עד לשלב של עשיית הדין .

לפי כך ובהתאם לזאת יש להעמיד את השוטרים למשפט נפרד .

פורסם

עדיין לא הבנת אותי... אם אין בתי משפט, המשטרה\אזרחים יקחו את החוק לידיים. מה לא ברור?

פורסם

אבל יש בתי משפט .

ואם חלק מהפסיקות לא מתאימות זה עדין לא נותן אישור לאזרחים ולשוטרים פה לצורך העניין לבצע את החוק לפי ראות עיניהם.

מצב כזה יכול להוביל לאנרכיה .

אני מבין מה שאתה אומר אבל האחד לא מבטל את השני .

עדין יש משפט בישראל ויש שופטים .

בשביל לשפר את המצב הקיים צריך לשנות מדיניות ולעשות רפורמה בתחום השיפוטי.

פורסם

בשביל לשפר את המצב הקיים צריך לשנות מדיניות ולעשות רפורמה בתחום השיפוטי.

הבעיה שרפורמה כזו לא תתרחש מבפנים. זה לא לשופטים יש בעייה עם המצב הקיים... הם מרוויחים טוב, אין יותר מדי עבודה כי רוב התיקים נסגרים בעסקאות טיעון, חיים באזורים טובים ולא מוכי פשיעה - ובנוסף גם לא צריכים לחשוש שמא פושעים ירצו לנקום בהם על עונשים כבדים. המצב ישתנה רק כאשר עשרות אלפי נפגעי הפשיעה יעלו על בתי המשפט, יוציאו את השופטים החוצה ויתלו אותם בכיכר העיר כמו את מוסוליני.

פורסם

אתה רוצה להחליף שופטים ?

רוצה שתנאי העסקה של השופטים יורעו ?

אני מניח שאתה מודע לסיבה בגינה שכר השופטים הוא כה גבוה ?!

הכל מתחיל ומסתיים בנו ,הציבור במדינה, דרך החיים שלנו ואופיינו כעם .

יכול להיות שבעתיד ישתנו דברים ונתבגר קצת אבל כעת זה לא המצב .

מי קובע מדיניות של בתי משפט ? הכנסת.. שר המשפטים ..?

ושוב זה חוזר אלינו כי אנחנו ממנים את היושבים בכנסת ולפי כך אנחנו הציבור אשמים לא פחות מכל אנשי השררה.

אם לא יקומו מאיתנו אנשים ברמה אחת מעל לאלו שנמצאים היום בשלטון אז אין ברירה ונצטרך להתמודד עם מצב לא טוב .

פורסם
  • מחבר

^^^

מה אתה רוצה מבתי המשפט ומהשופטים?

הבעיה של תיקים לפרקי זמן ארוכים היא לא בעיה חדשה והיא קימת בכל העולם המערבי :nixweiss:

אני לא מבין איפו בדיוק השופטים אשמים?

יש נטיעה בהרבה מקרים שבן אדם מואשם על ידי במשהו אז כולם רצים אומרים ומתיחסים שהוא אשם וחורצים את דינו עוג לפני שהוא עלה למשפט שזה אבסורד מפני עצמו

ושגזר הדין לא מוצא חן , אז המשטרה מאשימה את בתי המשפט אבל מה? השופט שופט על פי רעיות ואם המשטרה לא מספקת אותם אז למה אתם מצפים?

הרי למה משוחררים ראשי הפשע וגנבים וכו..? כי המשטרה לא מסוגלת להבאי ראיות

למה יש תור כל כך ארוך של תיקים> כי אין תקצוב, ואין מספיק שופטים

הבית המשפט הוא לא מוסד פוליטי הוא שופט על פי החוק, ולא לפי דעת הקהל - וכך זה צריך להיות

גם שם יש בעיות ומן הסתם המערכת לא מושלמת ואפשר לשפר

הם מרוויחים טוב, אין יותר מדי עבודה כי רוב התיקים נסגרים בעסקאות טיעון

בגלל שבתי המשפט משתפים פועלה עם הפקליטות והפכו לחותמת גומי שלהם, ואיבדו את העצמאות

בן אדם שנחשד במשהו> מורשע

http://www.nakim.org/israel-forums/viewtopic.php?p=272296

המצב ישתנה רק כאשר עשרות אלפי נפגעי הפשיעה יעלו על בתי המשפט,

למה על בתי משפט למה לא על המשטרע שלא מסוגלת לאסוף ראיות ולבנות תיק כדי שאותו פושע יורשע?

ובנוסף גם לא צריכים לחשוש שמא פושעים ירצו לנקום בהם על עונשים כבדים

זה תפקיד המשטרה

פורסם

ושוב זה חוזר אלינו כי אנחנו ממנים את היושבים בכנסת ולפי כך אנחנו הציבור אשמים לא פחות מכל אנשי השררה.

בפעם האחרונה שבדקתי השופטים לא עומדים לבחירות דמוקרטיות אלא ממנים פחות או יותר זה את זה. יותר מזה, משמונו - אין מי שיעיף אותם מהתפקיד כשצריך.

ושגזר הדין לא מוצא חן , אז המשטרה מאשימה את בתי המשפט אבל מה? השופט שופט על פי רעיות ואם המשטרה לא מספקת אותם אז למה אתם מצפים?

רפי, התחלקת על השכר לגמרי? לא מדובר על מקרים שבהם הנאשם משוחרר מחוסר ראיות... מדובר על מקרים שבהם הנאשם מורשע, יענו היו לשופט את כל הראיות שצריך - ואז הוא מקבל שנתיים על תנאי על שוד מזויין של קשישה.

פורסם

יש ועדה למינוי שופטים וזה מתחלק חצי חצי פחות או יותר ,ככה שזה לא רק שופטים ממנים שופטים .

פורסם
  • מחבר
רפי, התחלקת על השכר לגמרי? לא מדובר על מקרים שבהם הנאשם משוחרר מחוסר ראיות... מדובר על מקרים שבהם הנאשם מורשע, יענו היו לשופט את כל הראיות שצריך - ואז הוא מקבל שנתיים על תנאי על שוד מזויין של קשישה.

נו אז מה אתה רוצה? שנתיים על תנאי סביר בהחלט

:nixweiss:

אם המספר נראה לך "נמוך" תראה כ - 730 יום

פורסם

אם זו דעתך, אני מקווה שהקשישה הבאה שהוא ישדוד, באותו זמן בו הוא אמור להיות בכלא אבל מסתובב חפשי כי זה רק "על תנאי", תהיה סבתך. אולי אז השקפתך תשתנה...

פורסם

חבל שלא ירו בו במקום וקברו את הגופה שלו. זה היה חוסך לכולם הרבה כאב ראש ומבוכה.

פורסם

אז התעללו בו, אז שילמד מזה לקח.

הוא החליט שהוא שם פס על החוק, החוק החליט לשים פס עליו. :lol: :lol: :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים