עבור לתוכן

למה הרבה חנויות בארה"ב נמנעות ממשלוח בינלאומי?

Featured Replies

פורסם

בהתחלה זה סתם עיצבן אותי שראיתי משהו שמאוד רציתי לקנות, אבל אז גיליתי שלא שולחים אותו מחוץ לSTATES. כמובן סתם חנויות באינטרנט, וגם מוכרים בEBAY.

עכשיו, אני גם לא מוצא היגיון רב בהחלטה של לא לשלוח לכל העולם (אפשר לשים בצד כמה מקומות בעיתיים כמו הפיליפינים, הוואי, ניגריה ועוד כמה שהבנתי שיש איתם בעיות).

למה בעצם לא לאפשר משלוח לעוד יבשות? אני באמת לא רואה מה יש לחנויות להפסיד מזה, או יותר נכון, יש להן רק להרוויח. אם ממילא הלקוח הוא זה שמשלם את מלוא עלות המשלוח, למה לא להוסיף את האופציה? חברת הדואר היא זו שצריכה לוודאות שהחבילה תגיע ליעד שלה, לא המוכר. המוכר רק צריך לשלוח אותה ליעד הנכון, דרך המשלוח המדובר. למה כ"כ הרבה חנויות לא משתמשות בUSPS לדוגמא למשלוחים בינלאומיים? עם הרבה ניסיון שהיה לי עם החברה הזאת גיליתי שהם עושים מצויין את העבודה (לרוב).

כמובן שיש עוד חברות כמו UPS וFedEx, אבל לדעתי רוב האנשים, באופן טבעי, יעדיפו את USPS, שכן שתי החברות האחרות שציינתי הן לקניות שהלקוח ירצה לקבל את החבילה כמה שיותר מהר, ויהיה מוכן לשלם על כך פי כמה וכמה.

חנות שאני מכיר אותה כבר כמה שנים שכן שולחת, כמו שצריך :), לישראל, היא B&H PHOTO VIDEO. עלות משלוח סבירה ושלל אופציות.

אני מודע לשירותים כמו MUSTOP אבל זה דיי סיפור לדעתי שצריך לשלוח את החבילה פעמיים (יותר זמן לחכות, סיכוי גבוה יותר לבעיות).

אז, למה חנויות נמנעות מלספק משלוח לכל העולם?

פורסם

בגלל שהם לא רוצים כאב ראש.

פורסם

בדיוק

במדינות שונות חקיקה שונה והרבה פעמים שפה שונה

אם החנות קטנה מידי להתרחב עולמית היא לא תעשה את זה

חוץ מזה משלוחים פנימים (בטוח הארץ) בדרך כלל הרבה יותר מהירים וזולים ממשלוחים לחול

וזה מקל על העבודה של החנות

פורסם

ברוב הפעמים עלות המשלוח הבינלאומית היא על חשבון הקונה , אז אפשר לשלול את הסעיף הזה ...

פורסם

כן ומה קורה שמשלוח נאבד או שקונה צריך לממש אחריות ?

סתם דוגמאות קטנות

זה לא סתם אדם פרטי שמוכר מאתר כמו איבי או אתר דומה

לחנות יש הרבה לקוחות ואם אין להם הכנה להפצה בין לאומית הם לא צריכים לעשות את זה

פורסם

אני חושב סיבה עקרי זה של כרטיס אשראי ולא משלוח.

במקרה של רמאות קשה לחנות אם רמאי נמצא בישראל.

ושם כתובת למשלוח צריך לתאים בדיוק לכתובת שיש לך בחברה של כ אשראי

אחרת עיסקה מבוטל.

פורסם

עזוב את זה, אפל (ועוד הרבה חנויות באיביי) לא מסכימות שתשלם עם כרטיס בינלאומי/פייפל, הם רוצים כרטיס עם כתובת חיוב בארה"ב בלבד.

רציתי לקנות פלאפון באיביי, ואף מוכר לא הסכים שאני אשלם עם מסטרקארד בפייפל ואשלח לארה"ב, בסוף הייתי צריך לקנות ממוכר בסינגפור שלוקח 60$ יותר.

פורסם

בגלל שהם לא רוצים כאב ראש.

בקיצור זו הסיבה.

פורסם

אני מודע לשירותים כמו MUSTOP אבל זה דיי סיפור לדעתי שצריך לשלוח את החבילה פעמיים (יותר זמן לחכות, סיכוי גבוה יותר לבעיות).

אגב מסטופ התחלתי להשתמש בהם לאחרונה ואני מופתע לטובה.

הזמנתי משהו מחנות מחשבים מכובדת בארץ וחלקים ממסטופ בחו"ל משלוש חנויות שונות שאוחדו לחבילה אחת (newegg, amazon, superbiiz) - החבילה מארה"ב הגיעה לפני שהחלקים היו זמינים בחנות בארץ... חשבתי שאני אחכה לחבילה מחו"ל ובסוף ההיפך הוא הנכון. בסוף גם אחד הרכיבים שהזמנתי מהחנות בארץ לא זמין אצל היבואן, והזמנתי עכשיו גם אותו מחו"ל במשלוח נוסף.

אגב הסיכוי לבעיות יותר נמוך לדעתי מאשר אם תזמין בעצמך מחו"ל, כי הם מטפלים גם בשיחרור מהמכס ומביאים לך את החבילה עד הבית עם שליח DHL.

ניסית פעם ללכת למכס ולשחרר בעצמך? כאב ראש. והם כולה לוקחים על זה 3.5 דולר.

מה שכן אפשר ליפול אצלהם חזק עם נפח החבילה יוצא גדול מדי, כי חיוב לפי נפח ולא משקל יוצא יקר למדי.

באשר לחנויות שלא שולחות מחו"ל - זה בגלל הכאב ראש - תאר לך שצריך לטפל ולהתמודד באנשים עם אנגלית לקויה. ולתת להם אחריות.

הרי האחריות בארה"ב היא בד"כ מול היצרן שיש לו נציגות שם, לא מול החנות.

חוץ מזה שיש מוצרים שמותאמים לחשמל האמריקאי וזה יצור בלאגן עם חשמל אירופאי (כמו אקס בוקס וטלוויזיות למשל), שיטות שידור שונות וכדומה.

החנויות הקטנות לא יכולות להתמודד עם זה, למרות שהגדולות כמו B&H מציאות כזה שירות (אין פלא הם יהודים), חבל שלא רואים גם חנויות כמו newegg שמאמצות.

פורסם

זה נובע מביוקרטיה, במדינות שונות יש חוקי מסחר שונים וחוקי הגנה על הצרכן שונים, שלרוב למוכר הפשוט אין אמצעיים להתמודד איתם אם יסתבך.

עזוב את זה, אפל (ועוד הרבה חנויות באיביי) לא מסכימות שתשלם עם כרטיס בינלאומי/פייפל, הם רוצים כרטיס עם כתובת חיוב בארה"ב בלבד.

רציתי לקנות פלאפון באיביי, ואף מוכר לא הסכים שאני אשלם עם מסטרקארד בפייפל ואשלח לארה"ב, בסוף הייתי צריך לקנות ממוכר בסינגפור שלוקח 60$ יותר.

ברור שהם רוצים שתהיה בארה"ב, כי המוצרים והשרותים של אפל (אפל ארה"ב) מיועדים לשוק המקומי, בדיוק כמו שIDIGITAL לא תמכור מוצרים לתושבי הולנד.

נ.ב. הוואי נכללת ב50 States של אמריקה.

פורסם

אני לא רואה איפה הקשר.

כמו שאם אתה קונה בB&H ואתה רוצה לנצל אחריות מן הסתם שאתה צריך להיות בארה"ב, ככה שגם הם יעשו.

הרי יש לי כתובת בארה"ב, אני רוצה לשלוח לשם את המכשיר, מה זה משנה אם אני משתמש בכרטיס אשראי אמריקאי או בינלאומי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים