עבור לתוכן

ראוטר WRT54GL לא מקבל כתובת IP

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר BEFW1154 שמחובר אחרי מודם AZTECH לבזק בינלאומי . בסה"כ הרשת מתפקדת.

קיבלתי ראוטר WRT54GL וכשאני מחבר אותו במקום הישן, אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט ומקבל הודעה שהראוטר לא מקבל כתובת IP משרת PPPOE .

חיטטתי בכל הפורומים, ומסתבר שזו בעיה מוכרת. עשיתי את כל העצות, החכמות ולעתים המטומטמות, שמציעים, וכלום לא עוזר. הדבר מתסכל כי בהחלפה בין הראוטרים, הישן מיד עובד והחדש לא. הרשת האלחוטית שלו עובדת כראוי אבל הוא לא מצליח להתחבר לאינטרנט.

מישהו יכול לעשות לי את היום ולהציע משהו?

שבת שלום

פורסם

נשמע ממש מוזר, אני לא מכיר בעיה של הראוטר הזה להתחבר ב pppoe.

אתה בטוח שהראוטר השני (הישן) מתחבר ב pppoe וזה לא האזטק שמבצע את החיוג בעצמו?

אם כן, אז השלב הבא: אתה בטוח שהקלדת את שם המשתמש והססמא הנכונים ב GL? (כולל התוספת @ של הספק אחרי שם המשתמש)

ל 1@1 אתה מצליח להתחבר?

מה רשום בלוג של הנתב בקשר לנסיונות החיבור הכושלים האלה?

פורסם
  • מחבר

הראוטר הישן מתחבר ב PPPOE והוא זה שמחייג. למרות שידיעתי בודאות שאין בעיות בשם משתמש וסיסמא, בדקתי פעם נוספת והם נכונים (כולל ה-@012 ).

ניסיתי לבדוק את הלוג של הראוטר והוא ריק לגמרי.

מה עוד עשיתי? החזרתי להגדרות יצרן ומשם הכנסתי הכל מחדש, וכלום.

הגדרתי DNS עפ"י מה שמוגדר בראוטר הישן 80.179.52.100 ו- 80.179.55.100 וגם זה לא עשה כלום.

האם יתכן שה"שידוך" של הראוטר הזה עם המודם, פשוט לא מוצלח?

או לחילופין, האם אני יכול להגדיר את המודם כראוטר, לתת לו לחייג ולהשתמש בראוטר רק למטרת הרשת הפנימית (חוטית ואלחוטית)? האם E600 ישאר מחובר קבוע?

תודה

פורסם

בהתחלה כתבת

מקבל הודעה שהראוטר לא מקבל כתובת IP משרת PPPOE .

איפה בדיוק אתה מקבל את ההודעה הזו? תוכל לצלם אותה ולהעלות תמונה?

reset להגדרות יצרן עשית ע"י לחצן reset פיזי או ע"י reset בממשק? (מומלץ פיזי - לחיצה של כ-20 שניות כשהנתב דולק)

ניסית לעדכן לגרסת הקושחה העדכנית ביותר של לינקסיס?

האם אני יכול להגדיר את המודם כראוטר, לתת לו לחייג ולהשתמש בראוטר רק למטרת הרשת הפנימית (חוטית ואלחוטית)? האם E600 ישאר מחובר קבוע?

אפשרי אבל לא ממש מומלץ כי במצב כזה תהיה מאחורי 2 נתבים (2 מנגנוני NAT)

מה שעלול ליצור כל מיני בעיות ובכל מקרה די מעייף להפנות פורטים פעמיים וכו'.

פורסם

אני יכול בוודאות להגיד שלWRT54GL אין בעיה עם 600E כי עוד לפני עדכון הקושחה הגדרתי אותם אלי והכל עבד תוך שנייה.

קצת קשה לי להאמין שהלוג של הנתב ריק.

אגב באיזה קושחה אתה משתמש איתו?

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בגרסת קושחה 4.30.12

בעבר התקנתי גם DD-WRT בתקווה שזה יפתור את הבעיה אבל דבר לא השתנה וחזרתי לקושחה המקורית (עד שהבעיה תפתר).

עשיתי את כל ה-Reset האפשריים, גם באמצעות הכפתור מאחור וגם דרך הממשק של הגדרות הראוטר. נאדה.

דרך אגב, מה צריכות להיות ההגדרות במסך Advanced routing של Setup?

מצורף צילום מסך של מה שאני מקבל.

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

גם עם DD-WRT החיבור עובד מצויין (ככה אני עובד היום).

יכול להיות שחיברת את מודם לאחת ממבואות הLAN במקום ה WAN בטעות?

פורסם
  • מחבר

אין מצב. אני מעביר את כבל ה-LAN ואת כבל ה-WAN, כל אחד למקומו בראוטר הישן והוא מתחבר בשניה.

בדקתי את נכונות החיבורים פעם אחר פעם.

הבעיה הזאת נזכרת בכמה וכמה פורומים בעולם, רק שבהם המודמים הם אחרים, וממילא כל ההצעות לפתרון שאנשים נתנו היו לפתרון בעיות טריוויאליות כמו סיסמא וחיווט מוטעה אבל אני את זה כבר בדקתי מספר פעמים והבעיה כנראה לא שם.

פורסם

כמו שציינתי: ברמת העיקרון לא אמורה להיות שום בעיה בשילוב של שני המכשירים.

תנסה לאפס גם המודם ואת הנתב פיסית ואחרי האיפוס לפרוק מתח לדקה שתיים ולבדוק שוב.

פורסם

אני מניח שהתגובות שאתה רואה בפורומים בעולם באמת מתייחסות לבעיות טריוויאליות של ססמא וכו' וזה עוצר שם

זה בגלל שבאמת אין בעיה ידועה אחרת עם מודמי pppoe והנתב הזה - הם מתפקדים מצויין ביחד.

הבעיות שגורמות לחוסר חיבור מהסוג הזה הן בהחלט בעיות טריוויאליות לרוב וזה למה מצאת בעולם הרבה התיחסויות לשגיאה שאתה מקבל.

המקרה שלך הוא או בעיה טריוויאלית ששכחנו לתת לה מספיק תשומת לב או בעיה חריגה במיוחד ברמה החומרה

(אני מתקשה להאמין בזה, אבל היו מקרים מעולם).

בכל אופן במצב מאופס כשאתה בא להגדיר חיבור pppoe בנתב הזה - רק צריך להעביר ל pppoe, למלא שם משתמש וססמא וזהו -

לא צריך להגדיר שום דבר אחר: לא DNS, לא routing ולא שום כלום - שם משתמש ססמא תקינים ולשמור - אתה צריך להיות מחובר.

פורסם
  • מחבר

כנראה שבאמת זאת בעיה מיוחדת כי ריסטתי גם את הראוטר וגם את המודם, נתתי לשניהם לנוח כמה דקות בלי מתח ואז חיברתי קודם את המודם ואחריו את הראוטר וכלום לא קרה. ברגע שחיברתי את הראוטר הישן במקום החדש, בשניה הייתי מחובר.

פורסם

כבל בין מודם לנתב החלפת ? יחול להיות הוא מוצלב ?

איזה לדים דלוקים על נתב ?

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הכבל ונסיתי כבל אחר ואותה תוצאה.

הלדים שדלוקים על הנתב הם power , Wlan וכשאני מכניס כבל lan לאחד הפורטים אז הנורית שלו נדלקת.

עשיתי עוד ריסט חומרה, השארתי הכל כמו שהוא, רק שיניתי ל-PPPOE והכנסתי שם משתמש וסיסמא, והכל כמו קודם.

פורסם

אין לי כזה אבל אני מבין שלדים של INTERNET צריכים לעבוד אם מודם מחובר נכון.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

1. במודם הזה (אזטק E600)יש שלושה לדים והם רק בירוק

2. אם אני מחבר בדיוק את אותם כבלים לראוטר 1154 של לינקסיס, מיד יש אינטרנט. זה אומר שהמודם בסדר והכבלים גם. לא?

3. ניסיתי כעת לעשות MAC CLONING ונתתי את המספר של המודם הישן, זה שעובד, וגם זה לא עזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים