עבור לתוכן

השלמת מפרט- ספק כוח 350-500שח, קירור למעבד i5, 100-200 שח, זיכרונות 600-700 ש.

Featured Replies

פורסם

ראשית אציין שכבר ביקרתי כאן וקיבלתי ייעוץ על מרבית מרכיבי המחשב שיהיה מבוסס מעבד i5,

לוח וזיכרונות תואמים, מארז אנטק 182/3, כרטיס מסך כרגע יהיה ברמת אנטרי ,משהו כמו 4550 פאסיבי (אולי יורחב בעתיד).

כרגע כונן קשיח אחד, נפח 1 טרה.

זיכרונות 4 גיגה.

כרטיס טלויזיה.

שימושים- רב תכליתי, משחקים לא מהכבדים ביותר, לא מתכנן כרגע oc.

נותרו פריטים אחרונים לגביהם מבקש יעוץ.

שקט העבודה הינו מרכיב חשוב ביותר אצלי.

מבקש המלצה על ספק כוח, 500-550 וואט, שקט ביותר, בדילמה בין seasonic, enermax, corsair או משהו אחר.

יכול להיות שמספיק לי פחות וואט, אך אני רוצה קצת מרווח בהספק, להרחבות בעתיד, וגם, כי כאשר ספק הכוח לא מנוצל ברמות הגבוהות שלו הוא יעבוד שקט יותר.(בחישוב באתר מיוחד לכך יצא לי כ- 420וואט )

כנ"ל על קירור שקט למעבד.

המליצו לי בחנות אחת על arctic cooling, יחסית לא יקר, השאלה אם שקט?

זיכרונות- ראשית שאלת הבנה. ידוע לי שהלוח תומך אפילו עד 2000 מגהרץ.

המעבד נדמה לי עד 1333.

האם יש טעם לרכוש מעבר ל 1333?

נאמר לי שיש תוכנות התומכות ב-1600 בהן אני יכול להפיק תועלת.

rock מחובר עכשיו דווח על הודעה בעלת תוכן רע ערוך/הסר הודעה

פורסם

מה התקציב שאתה מעוניין להקצות לקניית החלקים הנ"ל, מה שאר המפרט?

פורסם

נותרו פריטים אחרונים לגביהם מבקש יעוץ.

כנ"ל על קירור שקט למעבד.

המליצו לי בחנות אחת על arctic cooling, יחסית לא יקר, השאלה אם שקט?

arctic cooling זה שם החברה, יש לה כמה דגמים, כולם שקטים, אך יש שקטים יותר.

זיכרונות- ראשית שאלת הבנה. ידוע לי שהלוח תומך אפילו עד 2000 מגהרץ.

המעבד נדמה לי עד 1333.

האם יש טעם לרכוש מעבר ל 1333, לא נראה לי שאני מתכנן oc.

אתה מבלבל בין מהירות הזיכרון וה FSB . המעבד תומך גם ב 2000MHZ. בפועל אם זו לא מערכת אקסטרימית אין צורך ביותר מ 1333MHZ .

כמובן שבמהירות נמוכה ניתן להשיג cl נמוך יותר בפחות כסף.

CL נמוך יעזור לך בעיקר ב OC, אחרת אין טעם להשקיע בו

חברה מומלצת?

a-data, g-skill, ocz, patriot, kingston, transcend, corsair כולם בסדר אין הרבה הבדלים בין חברה לחברה.

שאלה נוספת- כשאמרתי למוכר בחנות (לא נראה מקצוען) שאני רוצה מעבד i5 הוא שאל אם את ה-775, וכששאלתי אם יש אחרים הוא גמגם משהו שיש. מישהו יודע מה הכוונה ?.

או שלא הבנת אותו נכון או שהוא באמת לא מבין כלום. 775 זו התושבת הישנה של אינטל. יכול להיות שהוא שאל אותך אם אתה מתכוון למעבד ci5 750, כיוון שיצאו עכשיו דגמים אחרים של Ci5 6XX.

פורסם
  • מחבר

מדובר ב- Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan

מבחינת קירור זה יספיק לי?

בכלל, נושא התחחממות ה- core i5 לא ברור לי. בבדיקות שנעשו, שהוצגו גם כאן, נאמר שהוא בעיקרון חם פחות מהמעבדים הקודמים, מצד שני יש את הנושא של ה'טורבו' שלא ברור לי אם הוא מוסיף תוספת חום משמעותית.

אשמח אם מישהו יבהיר.

אחדד את השאלה בנושא הזיכרונות בשפה שלי.

ראשית אין כמעט הבדל במחיר בין 1333 ל 1600,ההבדל עולה קצת כשמדובר בשינויי- cl.

יוצא אפילו שבחנות שאולי ארכוש אין בדגם שאני מעדיף את ה1333 ויש את ה1600.

השאלה שלי, ללא המהרה, אם המעבד תומך ב- 1600( מה שלא ברור לי)

האם כל המערכת לא תעבוד, בברירת המחדל, ב- fsb הזה?

תודה.

פורסם
  • מחבר

מה התקציב שאתה מעוניין להקצות לקניית החלקים הנ"ל, מה שאר המפרט?

תראה אין מבחינתי הבדל תהומי בין הרכיבים האלו, כלומר על משהו שאדע שהוא סופר שקט, איכותי וכו', אני מוכן להשקיע.

ספק כוח, נניח משהו בין 370 ל-500 שח'

(אגב קראתי במקום אחד דברים טובים על enermax 425 w נקרא פרו 80+ או מודו 80+ (מניח שזאת הגירסה המודולארית, אגב שווה להוסיף למודולארי?).

קירור למעבד משהו בין 100-200 שח.

זיכרונות סביב ה- +-600 שח, ל4גיגה ddr3.

המפרט, רשמתי בעיקרון- מעבד core i5 ,לוח גיגהבייט תואם, מארז 182/3אנטק , כרטיס מסך ברמה די בסיסית עם קירור פאסיבי, כונן קשיח, כרגע אחד, סמסונג 1 טרה, כרטיס טלויזיה, זיכרונות 4 גיגה, כונון אופטי אחד.

המארז יעבוד עם שני ה- 120 שלו, עם בדיקת אפשרות לבטל את העליון, אם זה יתאפשר מבחינת חום (מחפש מקסימום שקט).

פורסם
  • מחבר

עדכן תקציב בכותרת + שימושים לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל

דוגמאות כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

אעדכן בשמחה .

איזו תגובה לנושא עצמו?

פורסם

השינוי מתבצע ע"י עריכת ההודעה הראשונה בדיון.

זה לא נראה כאילו אתה צריך השלמה כלשהי אלא מפרט מלא, לכן הכוונה הייתה שתוסיף את התקציב הכללי של המפרט לכותרת.

פורסם
  • מחבר

השינוי מתבצע ע"י עריכת ההודעה הראשונה בדיון.

זה לא נראה כאילו אתה צריך השלמה כלשהי אלא מפרט מלא, לכן הכוונה הייתה שתוסיף את התקציב הכללי של המפרט לכותרת.

כפי שכבר כתבתי, ביקרתי כבר כאן, בפורום מפרטים, ואז הגדרתי את המחיר (שהוא גמיש בהתאם להמלצות/החלטות שלי) ואני סגור על כל מרכיבי המחשב העיקריים אותם אף פירטתי בפתיחה כאן, ואין לי דילמות נוספות סביבם.

שאלתי רק על- ספק כוח, קירור למעבד, זיכרונות (ולגביהם ממש שאלות בשוליים).

אם לא נראה לך שהמקום לזה כאן, אפנה לפורומים הספציפיים לכל פריט, לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

התייחסות של מישהו לעניין עצמו?

פורסם

לענייננו:

הפריזר מקרר יפה וגם שקט. בהחלט בחירה מתאימה למי שלא עושה OC / עושה OC קל

האנרמקס ספק מצויין אך כך גם הספקים של סיסוניק, קורסאיר, ואנטק. קח מה שיוצא לך יותר משתלם. אם יש לך תקציב, שווה להשקיע בספק מודולרי כיוון שזה תורם לזרימת אוויר טובה יותר במארז (ואתה רוצה כרטיס פאסיבי).

אני חוזר ואומר שוב - המעבד לא מגביל את הזיכרונות למהירות 1333. אתה יכול לשים 1600 ללא חשש.

פורסם
  • מחבר

תודה, לאור דבריך, לגבי הפריזר אני סוגר עניין.

בנוגע לספק כוח, כפי שאמרתי, אין לי בעיה של כמה עשרות שקלים לכאן ולכאן.

הכי חשוב לי הוא שקט העבודה, כי אני מניח שכל החברות שמנית ייתנו ביצועים מספקים בשאר התחומים החשובים.

מתלבט כרגע בין סיסוניק , שיש עליו דעות לכאן ולכאן , מותנה בדגם, לבין האנרמקס למשל הדגם modu 82+ 430 w.

יש לך המלצה על דגם מסוים, השקט ביותר, מבין החברות שהזכרת?

אגב, כמה וואט לדעתך מומלץ לי? רוצה ללכת על קצת ספר בנושא, בין היתר כי כשהספק לא עובד ברמות ההספק הגבוהות שלו, הוא אמור להיות שקט יותר.

בנוגע לזיכרונות, ממה שקראתי בפורומים בחו"ל, ה- i7 750 לא מאפשר עבודה של זיכרונות מעל 1333 מגהרץ (אלא אם עושים איזה שינוי די מסובך) , אנשים שמו 1600 וזה עבד רק על 1333.

פורסם

בוא נעשה רגע סדר.

הזיכרון לא מוגבל למהירות של 1:1 עם ה FSB. אין שום מניעה להרצת זיכרונות במהירות 1600 או אפילו 2000MHZ. הפעילויות "המסובכות" שאתה מציין הם להגדיר את מהירות הזיכרון והמתחים בביוס, ואת זה לא אתה עושה אלא המעבדה שמרכיבה לך את המחשב (אלא אם כן תכננת להרכיב לבד).

מה שכן, כמו שאמרתי לך קודם, ההבדל בביצועים הוא זניח, ולכן, קח זיכרונות 1600 רק אם בחנות שממנה אתה קונה אין הבדל משמעותי במחיר.

פורסם
  • מחבר

בגדול נראה שאלך על ההצעה שלך שבסוף.

אבל למשל אלו דברים שקראתי ואת החלק הראשון לא ממש הבנתי:

With an i5 750 you cannot run RAM any faster than 1333 with effectively OCing your computer. You can turn on XMP, but this changes your BCLK which also affects your CPU speed. It might, as a side effect, end up turning off functionality such as Turbo, EIST, sleep states. You can usually turn those back on but you have to specifically do it.

Putting this all together, at default/stock we have:

BCLK = 133

Memory Multiplier (effectively) = 10

CPU Clock Ratio = 20

RAM Speed = BCLK x Memory Multiplier = 133 x 10 = 1333 MHz

CPU Speed = BCLK x CPU Clock Ratio = 133 x 20 = 2.66 GHz

אני לא מתכוון להרכיב לבד, אלא במעבדה ששם אקנה.

בוא אשאל כך, אם אראה שה- 1600 לא עובד או לא נותן הרבה האם אוכל לשנות את המתח ל 1.5 וולט, נניח בעבודה עם 1300?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים