עבור לתוכן

ההאקרים הראושנים שניתקלנו בילדותנו

Featured Replies

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=-h1aruFrtq0

לפחות בשבילי (ילדות של שנות 80-90)זו היתה ההתקלות הראשונה עם מושג של אפשרות של פריצות למחשבים ובדיעבד כל נושא אבטחת מידע.

מאוד נוסטלגי.

האם יכול להיות שזוהי הבעת תמיכה ראשונה בהאקינג?

ד"א אם אתם מכירים עוד סדרות ישנות העוסקות בתחום המחשבים אשמח אם תשתפו.

עריכה: ערכתי את ההודעה במטרה להקטין את שגיאות הכתיב במידת האפשר.

• תגובות 39
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההאקרים הראשונים שנתקלת בהם והכניסו אותך לעולם המחשבים היו רוני וליטל...?

רוני וליטל...?

פורסם
  • מחבר

ציפיתי לתגובה כזאת

כן האם הראשונים שהתקלתי בהם והראשונים שלפחות שהסבירו לי בתור ילד בגיל הרך על ההשלכות על משמעות אבטחת מידע ועל האפשרות של חדירה למחשב של משהו אחר.

הרי אם תחשוב על זה לפי מחקרים פסיכולוגיים רבים בילדותנו המוח שלנו יכול לספוג הרבה מידע יחסית לגודלו ואין זה מן הנמנע שכפי שתינוקות המושפעים ממנגינות שאמם שומעת בהריונה אנחנו בילדותנו הושפענו גם אם לא במכוון מכל אותן סדרות שכביכול נראות לנו מגוכחות כיום.

ואני די בטוח שאם קצת מחשבה פתוחה בנושא רבים יסכימו איתי ואף אני אלך רחוק עם זה ואומר שניתן לצפות איך ישראה דור העתיד לפי הסדרות שהום רואה כיום וניתן גם לראות איך הדור הזה ניראה כמו שהוא מתוך כל אותם סדרות טלויזיה עליהם גדלנו בילדותנו.

JUST SAYING... :)

פורסם

מה, רק לי זה ניראה כמו איזה סרטון שנועד לשטוף את המוח?

פורסם

הראשונים שהתקלתי בהם והראשונים שלפחות שהסבירו לי בתור ילד בגיל הרך על ההשלכות על משמעות אבטחת מידע ועל האפשרות של חדירה למחשב

ובכן ידידי (ואני קורא לך ידידי רק מתוך נימוס אלמנטרי)

לפי הסרטון "חדירה למחשב אחר" (ועוד למחשב המרכזי!) נעשית ע"י הקלדה של הצופן הבלתי חדיר "בילי"

על מקלדת קומפי עם 2 מקשים צהובים גדולים.

כשההשלכות לחדירה זו הן העובדה שאתה ואחותך נכנסים לארץ קסומה עם "בילי רטוב" על גבי מיטות מעופפות.

עכשיו, אני מסכים שזה די מגניב העניין הזה של המיטות המעופפות, אבל כעוף מומחה דעתי המקצועית היא שאתה זקוק לאשפוז ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

לפחות בשבילי זאת הייתה ההכרות הראשונה עם המושג טריפ מסמים מעוררי הזיות.

עולם צבעוני בניגודיות גבוהה שנכנסים אליו ע"י הקשה רנדומאלית על מקלדת עם חמישה מקשים, בו נרדפים ע"י שד על חד אופן (?) ונעזרים בכדורי צמר מעופפים...

פורסם

זה רק אני או שהציפור הכחולה אמרה שהיא אשמדאי?

פורסם

לימדו אותך על אבטחת מידע, הם שכחו את החלק של העברית?

פורסם

למה לאכול אותו?

אשכול נחמד סך הכל.

פורסם

אם כשראית את התוכנית הזאת ידעת מה זה אבטחת מידע, אז או שאתה עילוי, או שהיית מגודל.. :kopfpatsch:

בכלל פעם ראשונה שאני מבין שיש שם מחשב בכלל.. ובאמת כל הזמן הזה השד הזה היה פיירוואל והם היו הרעים?

נופצה לי אשליית ילדות.. :silly:

פורסם
  • מחבר

חברה ,חברה. זה שאני משוגע. זה דבר ידוע, אך בהחלט פספסתם קצת את הרעיון המרכזי של הדיון.

הנושא המרכזי של הדיון הוא איננו אני, אלה הדעה שלי כי קיימת השפעה של התוכניות\סדרות שאנו רואים בילדותנו על עלינו כבני אדם ,כחברה.

סה"כ רציתי לצאת קצת מ"הבועה" והייתי רוצה את דעתכם בנושא.

ד"א כל ההקבלה לאבטחת מידע נאמרה כמשהו שאני רואה אותו בדיעבד.

פורסם

המפגש שלי עם Hacking היה עם Windows 95 במחשב הראשון שקיבלתי בבר מצוה בגיל 13. איכשהו מישהו הדביק לי את המחשב במשהו כמו Sub7ven (את זה הבנתי כמה שנים אחרי כשעשיתי את זה בעצמי לבני משפחה) ופתאום יום אחד אני יושב מול המחשב ורואה הודעה ממישהו בסגנון "שלום אלכס, זה יהיה יום ארוך בשבילך" (עוד לא היה MATRIX אז, אבל זה היה בדיוק כמו שזה קרה לניו, מסך עם הודעה). גם ה-CDROM פתאום נפתח ואני חשבתי שהמחשב שלי לקח אותו השד. מרוב שפחדתי על ה-RED ALERT 1 שהיה לי אז מה עשיתי ? פתרתי את הבעייה בצ'יק צ'ק!

העברתי את כל התיקייה של WINDOWS מכונן C ל כונן D . . . ונורא התפלאתי למה המחשב שלי לא עולה... :facepalm:

מאותו רגע, הבנתי שאני לא מבין כלום במחשבים(אגב אני עדיין לא מבין כלום במחשבים) ונכנסתי לתחום הזה עם כל הלב.

פורסם

דיון מרתק.

על אדם. מחשב. פסיכוזות וכל מה שביניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים