עבור לתוכן

מחשב מצפצף, לא ממאורר ולא מכונן

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב די ישן, שכל הזמן מצפצף בטון גבוהה כזה, זה יותר דומה לרעש של זרם חשמלי מאשר משהו אחר.

ניסיתי לאתר את מוקד הרעש, אז החלפתי הארד-דיסק. וזה לא שינה, הספק שקט, המאורר של המעבד שקט, הארד דיסק גם בסדר.

אבל הוא עדיין עושה קולות, ניסיתי לברר מאיפה זה בא וזה נשמע כאילו זה מתוך המעבד, או אולי אחד הקבלים לידו, רק שזה לא נשמע לי כ"כ הגיוני, משהו מכיר תופעה כזאת? זה פשוט מטריף לי את השכל (הצפצוף הזה בטון גבוהה ש"חודר" רעש של טלויזיה או מוזיקה)

זה המפרט של המחשב.

16460355.png

פורסם

יכול לבוא ממייצב מתח של המעבד (הקבלים וכו לייד המעבד). במקרה כזה הקול ישתנה או ייעלם אם תשנה את העומס של המעבד (תפתח תוכנה כבדה או תראה סרט וכו)

תבדוק שהם לא חמים אחריי עבודה ארוכה ושאין שם קבל מנופח

תבדוק שאין קבל מנופח בספק הכוח

אם הכול תקין ולא מתחמם אז לדעתי תתעלם. יש לי מחשב ישן שעושה את זה שנים ואין איתו בעיות

פורסם

איך הוא יבדוק אם בספק יש קבלים מנופחים?

סביר להניח שזה הספק שמצפצף. יכול להיות שהוא מתקרב לסוף ימיו.

פורסם

רעשים בתדר גבוה נובעים מסלילי ייצוב , כמו שציין הבחור הבינארי .

נסה להפעיל תוכנת עומס , כמו occt לדוגמא , ותוודא שהצפצוף משנה תדירות/מפסיק .

ברוב המוחלט של המקרים , החלפת לוח אם תעשה את העבודה , הסבירות שזה נובע מספק נמוכה מאוד .

פורסם

להחליף ספק זה יותר קל.

כנראה שזה לא יעזור, אבל זה יותר קל מלהחליף לוח 8)

יש לי ציפצוף כזה מכרטיס המסך. והוא באמת משתנה בהתאם לעומס.

פורסם
  • מחבר

יכול לבוא ממייצב מתח של המעבד (הקבלים וכו לייד המעבד). במקרה כזה הקול ישתנה או ייעלם אם תשנה את העומס של המעבד (תפתח תוכנה כבדה או תראה סרט וכו)

תבדוק שהם לא חמים אחריי עבודה ארוכה ושאין שם קבל מנופח

תבדוק שאין קבל מנופח בספק הכוח

אם הכול תקין ולא מתחמם אז לדעתי תתעלם. יש לי מחשב ישן שעושה את זה שנים ואין איתו בעיות

כן זה מה שקורה. אז אין שום דרך לתקן מלבד החלפה...

הצפצוף הזה משגע אותי.

תודה רבה. או שנסתדר או שנחליף =]

פורסם

תשנה בביוס את המהירות של המעבד או מהירות FSB וכדומה. כך ישתנה ההספק של המעבד ואוליי תיפול אל מקום שקט

אם הביוס מאפשר שינוי מתח תוריד את המתח בשלב אחד או יותר ותבדוק איך זה משפיע

ספק כוח יכול להשפיע אל זה אם המתח שהמייצב של המעב מקבל ממנו גבוה או נמוך יותר (תלוי בספק) או המתח כבר מכיל בתוכו את הצליל (ripple - תוצאה של קבל מנופח בדרך כלל)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים