עבור לתוכן

windows 98 לא מוצא דרייברים וכוננים בעת העברה של כונן ישן למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן עם windows 98. קניתי מחשב חדש ואני מנסה להעביר את הכונן הישן למחשב החדש. במחשב החדש (מעבד 6300, לוח אם GA-73PVM-S2, כונן קשיח של 500 גיגה) הביוס מזהה את הכונן השני ואת כונן הדיסקים. כשאני מפעיל את המחשב, הווינדואס עולה אבל הוא כל הזמן נתקע בלנסות להתקין PCI standard ram controller. אם אני נותן לו למצוא את הדרייבר לבד הוא מוצא, מתקין, ואז שוב חוזר להתחלה ומבקש להתקין אותו שוב. כנ"ל אם אני לוחץ על cancel. ניסיתי להכניס את הדיסק של החלונות אבל אני לא רואה לא את הכונן החדש ולא את הכונן דיסקים. לפעמים, אם אני לוחץ ממש הרבה על cancel זה כן יעבור הלאה ויתקין עוד דברים, אבל בסוף יבקש לעשות ריסטרט ואז המעגל מתחיל מחדש.

אני שוקל להתקין את החלונות מחדש אבל אני ממש ממש ממש פוחד על המידע שיש שם (זה מידע של העבודה ויש לי רק גיבוי ישן שלו - אחת הסיבות למעבר למחשב חדש זה כי היה בלתי אפשרי לגבות את המידע כמו שצריך במחשב הישן).

מה אפשר לעשות?

פורסם

אני מקווה לטובתך שרכשת דיסק קשיח חדש עם המחשב ...

תתקין על הדיסק החדש מערכת הפעלה נורמלית , ותחבר את הדיסק עם ה98 בתור הרד דיסק משני , אל תנסה לעלות את ה98 שלך על המחשב החדש .

כשהמערכת תעלה מהדיסק החדש עם המערכת ההפעלה החדשה , תיגש לדיסק המשני עם סייר קבצים כלשהו , ותגבה את הדברים שלך .

הסבירות שה98 שלך יעלה על המחשב החדש שואפת למינוס .

פורסם
  • מחבר

אני מקווה לטובתך שרכשת דיסק קשיח חדש עם המחשב ...

תתקין על הדיסק החדש מערכת הפעלה נורמלית , ותחבר את הדיסק עם ה98 בתור הרד דיסק משני , אל תנסה לעלות את ה98 שלך על המחשב החדש .

כשהמערכת תעלה מהדיסק החדש עם המערכת ההפעלה החדשה , תיגש לדיסק המשני עם סייר קבצים כלשהו , ותגבה את הדברים שלך .

הסבירות שה98 שלך יעלה על המחשב החדש שואפת למינוס .

למה הסבירות שה98 יעלה על המחשב החדש שואפת למינוס? כביקשתי הצעה למפרט בזמנו שאלתי אם תהיה בעיה להריץ על המחשב windows 98 וענו לי שלא...

ה98 הוא למטרות עבודה (אני חייב לעבוד עם תוכנות DOS) והמחשב הישן שלי לא מאפשר לי לגבות דברים ואני נורא מפחד שמתישהו הוא ימות ואני אתקע... מה עוד יהיה אפשר לעשות כדי שאני אוכל לעבוד בלי חשש? למיטב ידיעתי 98 זו המערכת הפעלה היחידה שמאפשרת עבודה שוטפת עם תוכנות דוס. יש מערכת הפעלה מודרנית יותר שגם תעבוד טוב על מחשבים חדשים וגם תריץ דוס בצורה מושלמת?

עריכה: אגב, אם אני לוחץ מספיק פעמים על cancel בזיהוי חומרה חדשה ובוחר לא להפעיל את המחשב מחדש, ה98 עולה ואפשר להריץ את התוכנות. הבעיה היא שהוא לא מזהה לא את הכונן הקשיח החדש ולא את הכונן דיסקים. איך אפשר לטפל בזה?

פורסם

יש לך את DOSBOX לעבודה עם דוס בסביבת עבודה עדכנית , או לחלופין , virtualbox של sun , שבתוכה אתה יכול ליצור מכונה וירטואלית ולהתקין בתוכה 98 , דוס , או כל דבר שיעלה לך על הדעת .

אני לא יודע על סמך מה אמרו לך שלא תהיה בעיה לעבוד עם 98 , עם windows 98 יש כבר כמה שנים בעיה לעבוד עם מחשבים מודרניים , גם בגלל חוסר תמיכה בדריוורים , וגם בגלל חוסר יכולת של 98 להבין על מה הוא מותקן . המערכת האחרונה שהצלחנו לגרום ל98 לתפקד עליה בצורה נסבלת איכשהו הייתה מבוססת nforce 3 250 , ואני כבר לא בדיוק זוכר מתי זה היה ...

פורסם

לוח האם שלך לא תומך ב-98, כאמור אתה אולי יכול לנסות עם מכונה וירטואלית, אבל תשכח מלהפעיל ישירות.

פורסם
  • מחבר

יש לך את DOSBOX לעבודה עם דוס בסביבת עבודה עדכנית , או לחלופין , virtualbox של sun , שבתוכה אתה יכול ליצור מכונה וירטואלית ולהתקין בתוכה 98 , דוס , או כל דבר שיעלה לך על הדעת .

אני לא יודע על סמך מה אמרו לך שלא תהיה בעיה לעבוד עם 98 , עם windows 98 יש כבר כמה שנים בעיה לעבוד עם מחשבים מודרניים , גם בגלל חוסר תמיכה בדריוורים , וגם בגלל חוסר יכולת של 98 להבין על מה הוא מותקן . המערכת האחרונה שהצלחנו לגרום ל98 לתפקד עליה בצורה נסבלת איכשהו הייתה מבוססת nforce 3 250 , ואני כבר לא בדיוק זוכר מתי זה היה ...

את דוסבוקס אני מכיר, מה ההבדלים בינה לבין virtualbox של sun ומה עדיף?

עדכון: אחרי שהפעלתי מחדש את המחשב ולחצתי הרבה פעמים על cancel, הצלחתי להעלות את חלונות ועכשיו כונן הדיסקים מזוהה אבל הכונן הקשיח השני עדיין לא עולה. למישהו יש רעיון איך אפשר לפתור את זה? יכול להיות שזה כי הכונן הוא SATA ולא IDE?

פורסם

תצא מ98 לתוך command , תריץ FDISK , ותיצור מחיצה על הכונן החדש , הוא לא מגיע מפורמט . קח בחשבון שלא תוכל לנצל את כל הנפח של הכונן שלך בצורת העבודה הזאת , אלא אם כן ה98 שלך הוא SE , ואז באמצעות כלים כמו partition pagic או דומיו תוכל להגדיר את הכונן לfat32x לגודל מלא שלו .

כמו כן , ייתכן ובגלל חוסר תמיכה של 98 בלוח , לא תוכל לזהות את הדיסק הקשיח הגדול גם מבחינת חומרה .

פורסם
  • מחבר

תצא מ98 לתוך command , תריץ FDISK , ותיצור מחיצה על הכונן החדש , הוא לא מגיע מפורמט . קח בחשבון שלא תוכל לנצל את כל הנפח של הכונן שלך בצורת העבודה הזאת , אלא אם כן ה98 שלך הוא SE , ואז באמצעות כלים כמו partition pagic או דומיו תוכל להגדיר את הכונן לfat32x לגודל מלא שלו .

כמו כן , ייתכן ובגלל חוסר תמיכה של 98 בלוח , לא תוכל לזהות את הדיסק הקשיח הגדול גם מבחינת חומרה .

הבנתי, אני אנסה את זה. תודה על העזרה עד עכשיו!

בקשר לסביבת עבודה וירטואלית - dosbox עדיף על הvirtoulbox או לא?

עוד שאלה - אם אני אחזיר עכשיו את הכונן הקשיח הישן למחשב הישן, האם תהיה לו בעיה להסתגל חזרה למחשב הישן (היו לי בעיות עם להתקין כונן דיסקים על המחשב הישן ככה שלהכניס את הדיסק של ה98 כנראה יהיה לא אפשרי)?

פורסם

dosbox זאת תוכנה לסביבת דוס בלבד , virtualbox מאפשרת לך התקנה של כל מערכת הפעלה בסביבה וירטואלית .

ברמת העיקרון , לא אמורה להיות בעיה להחזיר את הכונן עם ה98 למחשב הישן , הוא אמור להתאפס על עצמו בהעלאה הראשונה או השנייה .

פורסם
  • מחבר

זה הגיוני ש FDISK זיהה את הכונן והצליח לאתחל אותו, אבל שה98 עדיין לא יזהה אותו?

עוד שאלה - נניח שאני אעשה את מה שאמרת בהתחלה - אתקין נניח XP על המחשב החדש ואחרי זה אני ארצה להריץ את ה VIRTUAL BOX. כדי שאני אוכל לבצע את האמולציה, אני אוכל פשוט ליצור IMAGE של הכונן הישן ואז הVBOX יוכל פשוט לקרוא את זה?

פורסם

לא , תצטרך להתקין את ה98 בסביבה הוירטואלית מחדש .

פורסם
  • מחבר

לא , תצטרך להתקין את ה98 בסביבה הוירטואלית מחדש .

הבנתי. שאלה נוספת (מצטער על החפירה, אבל זה מחשב העבודה של אבא שלי ולכן זה ממש חשוב לי) - עברו שנים מאז שהתוכנות האלו הותקנו אז אני לא ממש זוכר מה הלך שם - האם כדי שהם יעבדו יהיה מספיק לעשות copy&paste או שיכול להיות שצריך יהיה להעתיק דברים נוספים (תוכנות "מודרניות" מותקנות עם כל מני ערכים לרגיסטרי וכל מני DLL-ים, אני לא יודע אם זה ככה עם תוכנות הDOS). אין לי את ההתקנות של התוכנות האלו כבר.

פורסם

השאלה באילו תוכנות מדובר. לפי דבריך הבנתי שאתה זקוק להרצה של תוכנות DOS מסוימות, וזו הסיבה שאתה רוצה להמשיך להריץ Win98 בדרך זו או אחרת.

תוכנות DOS לא יודעות מה זה registry בכלל ואין להם DLLים. ב99% מהמקרים לא צריך שום דבר חוץ מהעתקת התוכנה כמו שהיא למקום חדש.

ובכלל - יעזור אם תאמר מהן אותן תוכנות שחשובות לך, ואז אפשר לנסות למצוא את הפתרון האופטימלי ברמה של כל תוכנה.

פורסם

בדר"כ יספיק לעשות COPY-PASTE, שים לב להעתיק גם את הקבצים המוסתרים שיכולים להיות שם, כמו כן בדוק אם התוכנות הללו לא דורשות ציוד חיצוני כמו פלאג RS232 או LPT1 או מפתחות מיוחדים ל-AUTOEXEC.BAT ול-CONFIG.SYS.

פורסם
  • מחבר

התוכנות שאבא שלי עובד איתן הן חשבשבת, רם ניהול, הונית, מכפל ופקודה. לאחת התוכנות (נראה לי חשבשבת) יש פלאג שמתחבר למדפסת. לפי מה שידוע לי מכפל היא היחידה שרצה בסביבת חלונות וכל השאר הן תוכנות דוס.

דוס בוקס יצליח להתמודד איתן או שעדיף סביבת עבודה וירטואלית? איך אני יכול לבדוק מה צריך להעתיק מה AUTOEXEC וCONFIG.SYS?

עוד שאלה קטנה - איזה מערכת הפעלה הכי כדאי להתקין על המחשב הזה - ויסטה או XP? אם זה משנה, המחשב ככל הנראה לא יחובר לרשת בכלל.

ושוב, תודה לכולם על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים