עבור לתוכן

על הכוונת: ישראלים המחליפים קובצי מוזיקה - WTF?

Featured Replies

פורסם

הבעייה העיקרית עם כל העיניין היא הבעייה המוסרית - זאת גניבה וזה מעבר על החוק - ועל זה אין מה להתווכח.

אבל מצד שני אי אפשר להצדיק מחירים - לא סתם כל ראשי התעשייה הם מולטי מיליונרים וגם הרוב הגדול של האמנים המצליחים בוכים על הגניבות בראיונות לרדיו שהם עושים דרך הרדיו הלוויני בזמן הנהיגה במכונית הספורט שלהם, אבל ה"גועל" שבעניין מגיע לחלוטין מראשי התעשייה.

ולגבי הפוסט הראשון בתרד הזה , הוא קצת מגוחך - זה כמו להגיד שבגלל שאני משלם על חלב אז אני צריך לגנוב לחם. ומה שבכלל מעצבן הוא השימוש במושג "אין לאנשים כאן כסף" , עם כאלו דיבורים כמו בפוסט הזה באמת עמדת הצרכנים תיראה מגוכחת, חביבי - אתה משלם על אינטרנט יש לך מחשב אישי ואתה עוד בוכה על "אין לי כסף" !! , איך אתה מעז בכלל להשתמש במושג הזה בהקשר הנ"ל , יש אנשים בארץ שבקושי יכולים לשלם על המגורים שלהם או על החינוך של הילדים שלהם או אפילו על ארוחה הגונה - על זה מדברים כשמשתמשים במושג "מצב כלכלי קשה" ו"אין כסף". רק חסר שבעליי מכוניות יוקרה בארץ יבכו על המחיר הגבוהה של הכיסויים למושבים מעור בגלל המצב הכלכלי וזה בכלל יהיה מעורר רחמים.....

כבר באמת מתחיל להמאס מהחינוך הישראלי ושיטת ה"אם אפשר - אז זה מוסרי ומותר".

• תגובות 126
  • צפיות 8.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

80-100 שקל? איפה?

אני לא מזמן קניתי" The EminEm shOw" ב70 שקל, וגם "8Mile Sound Track" ו"The SlimShady LP",כל אחד עלה 70 שקל, טוב לא בדיוק, היה מבצע של 50% אחוז תמורת נקודות אז יצא לי 70 על שניהם ;D, אבל זה לא משנה עכשיו...

ואת "D12-Devils night" קניתי ב50 שקל, אחרי חיפוש ב6 חנויות של TowerRecords ללא שום הצלחה, בסוף מצאתי את זה(לא בTR)....

בכל מקרה אני חושב שלפני שהם מתבכיינים שקודם:

1) יתחילו למכור שירים יחידים במחירים כמו מקסימום 5 שקל לשיר, כי חלאס, אני למשל קונה רק כשאני יודע שכל האלבום טוב, אבל אם אני רוצה רק שיר אחד או שתיים מתוך אלבום שלם? אני צריך לרוץ לבזבז 70 שקל על שיר אחד?!

2) יורידו את המחירים על האלבומים שנמכרים יותר כדי שהרבה אנשים רוצים ובמקום להוריד הם יוכלו לקנות את זה במחיר טוב (כמו שיצא לי במזל לקנות שתי דיסקים של אמינם ב70 ;D ....

3) אם לא לעשות מה שבסעיף 1 אז לפחות להוציא יותר דיסקים של HITS, אבל לא משהו רדוד על רמה של "NOW", "MTV" וכאלו אלה מוזיקה באמת טובה. של אמן אחד(אוסף של הכי טובים מכל האלבומים שלו) או היטים בז'אנר מסויים (ראפ, אלטקרוני, היפ-הופ, פופ וכ"ו...).

4) שישווקו יותר דיסקים איכותיים ופחות זבל שאף אחד לא מכיר\רוצה להכיר!!! (כמו עם הדוגמא הנסיונית האישית שלי, שחיפשתי ב6 חנויות את "Devils Night" ורק אז מצאתי ועוד אעתק אחרון!!!)

ורק אז שיתבכיינו שגונבים מוזיקה

פורסם

אם אתה לא אוהב את האמן שהורדת את השיר שלו, למה לעזאזל אתה שומע אותו?

יש לי מס' אמנים אהובים שאני קונה את הדיסקים שלהם כמעט באופן קבוע, אבל שאר השירים שאני שומע אני אוהב אותם בגלל טיב השירים הללו ולא בגלל האמן שעשה אותם. כמו שכבר אמרו פה - אני לא אבזבז כסף על דיסק שמתוכו אני שומע רק שיר אחד או שניים!

ואני לא אתחיל להזמין דיסקים מחו"ל... זו הצעה לא רלוונטית.

פורסם

ולגבי הפוסט הראשון בתרד הזה , הוא קצת מגוחך - זה כמו להגיד שבגלל שאני משלם על חלב אז אני צריך לגנוב לחם. ומה שבכלל מעצבן הוא השימוש במושג אין "לאנשים כאן כסף" , עם כאלו דיבורים כמו בפוסט הזה באמת עמדת הצרכנים תיראה מגוכחת, חביבי - אתה משלם על אינטרנט יש לך מחשב אישי ואתה עוד בוכה על "אין לי כסף" !! , איך אתה מעז בכלל להשתש במושג הזה בהקשר הנ"ל , יש אנשים בארץ שבקושי יכולים לשלם על המגורים שלהם או על החינוך של הילדים שלהם או אפילו על ארוחה הגונה - על זה מדברים כשמשתמשים במושג "מצב כלכלי קשה" ו"אין כסף". רק חסר שבעליי מכוניות יוקרה בארץ יבכו על המחיר הגבוהה של הכיסויים למושבים מעור סגלל המצב הכלכלי וזה בכלל יהיה מעורר רחמים.....

זה לא העניין של "אין לי בכלל כסף", אלא העניין הוא שיש לי סדר עדיפויות.

אם יש לי 200 ש"ח זמינים, אני אעדיף להשקיע אותם על תשלום לאינטרנט המהיר (דבר שמועיל לי מהרבה תחומים) ולא על מוזיקה (שוב, אלא אם כן הדיסק הוא של אמן טוב או שהוא דיסק מוצלח, וזה לא קורה *כל* חודש).

פורסם

"גניבה" של מוזיקה לא ניתן להשוות לגניבה של דבר מוחשי כגון מכונית, בגדים וכדומה.

ההבדל ברור : אם יש לך מכונית ואתה לא רוצה שיגנבו לך אותה, אתה נועל אותה, כלומר נוקט בכל הצעדים הדרושים כדי להגן על רכושך.

לכן אם מישהו פרץ לך את האוטו - זאת גניבה.

לעומת זאת, אין שום הגנות על דיסקים כיום וכל הטכנולוגיות להעתקת דיסקים קיימות. לכן, כשאני מוריד שיר שמישהו אחר העתיק מדיסק, אני לא גונב ולא מבצע שום אקט פיסי הנוגד חוק כלשהו. לכן מבחינתי זאת לא גניבה.

פורסם

סקורפ, אתה צודק אבל לקנות סינגלים מאמזון זה קצת יקר בגלל המשלוח :- \,

מצד שני אם מרכזים את כל הרצונות למשלוח אחד, אפשר לחיות....

אני תומך באומנים שאני מקשיב למוזיקה שלהם, ואין הרבה, זה לא כזה בעיה....

אני חושב שאם אתה רוצה רק שיר אחד-ארבע שירים מאלבום של אמן מסויים זאת אומרת שאתה לא באמת אוהב את המוזיקה שלו, אלה רק שירים מסויימים...

זאת הבעיה עם אנשים, הם לא יודעים מה הם בדיוק אוהבים, אז הם רוצים הכל. מכיוון שזה בחינם, "למה לא?"?

לדעתי אפשר לקנות מקוריים אם יודעים מה רוצים, כי אומנים טובים בדרך כלל לא מוציאים אלבום כל שבוע....

פורסם

70 שקל לדיסק מקורי זה מחיר מופקע לא פלא שכולם מורידים זה יוצא הרבה יותר משתלם מאשר לקנות דיסקים מקוריים. אותו דבר לגבי משחקים מקוריים, היום כולם מורידים מכל מיני תוכנות כאלה ואחרות משחקים מהאינטרנט והכל בגלל המחירים המופקעים. אם מחיר של דיסק מקורי של משחק, בואו נגיד פיפא שזה די נפוץ בארץ היה עולה 50 שקל במקום 220 שקל אז היו לפחות עוד 50% קונים! המנטליות של הישראלים זה לא לצאת פראיירים! וגם להגיע למה שהכי משתלם אז שחברות המשחקים והשירים למיניהם יורידו מחירים כדי שגם אנשים שהם לא עשירים יוכלו לקנות דיסקים מקוריים...

פורסם

למה להזמין מחו"ל לא הגיוני, נגיד 4 דיסקים יעלו לך סביבות ה60 דולר.

ועוד משלוח 5-15 דולר, יותר זול מבארץ זה בטוח.

ואם יש לך סדר עדיפויות ואתה לא רוצה לקנות דיסקים, תפסיק לנסות להצדיק גנבה, כי זה מה שזה.

פורסם

נו באמת, אם זה לא מוחשי אז זה לא גניבה?

ואם יש למישהו מניות של טבע נגיד, ואתה גנבת לו אותם (סתם מה שעלה לי בראש) המניות לא מוחשיות, אבל זה עדיין גניבה.

נו באמת דודי, 50 שקל למשחק? הגזמנו 120 שקל למשחק זה מחיר סביר אבל 50 זה מעט מדי ו220 זה יקר מדי.

slim, קונים בארץ שיש מבצעים (ויש הרבה, תאמינו לי) ומדי פעם שולחים משפחה או מישהו שטס לחו"ל לקנות לך.

מאמאזון גם אפשר להזמין מדי פעם (רק תוודאו שהערך של החבילה לא עולה על 50 דולר, שלא יהרגו אותכם במכס)

פורסם

אני לא מאמין שיש כאן מישהו שלא מוריד שירים, ואני לא מאמין שיש כאן מישהו שקנה את כל התוכנות או המשחקים שיש לו במחשב, אז בבקשה ממכם אל תתממו...

ובקשר לאמנים, הם האחרונים שאני דואג להם במדינה, הם מסתדרים טוב מאוד, ואם הם באמת רוצים למכור דיסקים שימכרו אותם בעלויות סבירות.. היו כבר אומנים שמכרו דיסקים גם ב-20 שקל (כשהדיסק רק יצא), ומן הסתם לא היה להם הפסד, אז אם הם רוצים למכור בזול הם יכולים.. ונמאס כבר לשמוע אותם בוכים כאילו הם רעבים לאוכל.

פורסם

ואם יש לך סדר עדיפויות ואתה לא רוצה לקנות דיסקים, תפסיק לנסות להצדיק גנבה, כי זה מה שזה.

כן, יש לי סדר עדיפויות. אבל בכל זאת אני יודע שהגנבים האמיתיים פה הם חברות התקליטים ולא האנשים שחולקים קבצי מוזיקה בצורה "פיראטית".

את מה שיש לי להגיד כבר אמרתי, אין לי כוח להתווכח איתך.

פורסם

אני לא אומר שהחברות לא גונבות, אבל בחו"ל המחיר סביר רק בארץ תוסיף עוד עלויות משלוח ומכס ותגיע למחיר הזה.

אגב, michaelsko, יש טכנולוגיות הגנה על דיסקים ויש אותם בהמון דיסקים.

הבעיה איתם, שהם מקשות להשמיע את הדיסק על המחשב

פורסם

אני מוריד מוסיקה. אבל רק של אמנים מתים, להקות מפורקות או כאלו שפשוט לא ירוויחו כלום מהדיסק שקניתי...

אם יש להקה פרודקטיבית שאני אוהב ומרגיש שיש סיבה לקנות דיסק. זה מה שאני יעשה..

פורסם

אולי יש טכנולוגיות, אבל אם הצלחתי להוריד שיר מסויים - זה אומר שלא היתה הגנה --> הם לא ניסו להגן על היצירה שלהם --> אין לי בעיה להעתיק שיר.

חוץ מזה - לא קיימת טכנולוגיה להעתקת מכונית או מניה או בגד מסויים, לכן כל פריצה למכונית היא גניבה,

אבל יש טכנולוגיה להעתקת שירים, סרטים, תוכנות ומשחקים ולכן אני לא רואה שום בעיה להשתמש בטכנולוגיה זו !

פורסם

אני לא מאמין שיש כאן מישהו שלא מוריד שירים, ואני לא מאמין שיש כאן מישהו שקנה את כל התוכנות או המשחקים שיש לו במחשב, אז בבקשה ממכם אל תתממו...

ובקשר לאמנים, הם האחרונים שאני דואג להם במדינה, הם מסתדרים טוב מאוד, ואם הם באמת רוצים למכור דיסקים שימכרו אותם בעלויות סבירות.. היו כבר אומנים שמכרו דיסקים גם ב-20 שקל (כשהדיסק רק יצא), ומן הסתם לא היה להם הפסד, אז אם הם רוצים למכור בזול הם יכולים.. ונמאס כבר לשמוע אותם בוכים כאילו הם רעבים לאוכל.

LOL!

האמנים לא בוכים ::), מי שבוכה הם האנשים בחברות ההפצה

אולי יש טכנולוגיות, אבל אם הצלחתי להוריד שיר מסויים - זה אומר שלא היתה הגנה --> הם לא ניסו להגן על היצירה שלהם --> אין לי בעיה להעתיק שיר.

חוץ מזה - לא קיימת טכנולוגיה להעתקת מכונית או מניה או בגד מסויים, לכן כל פריצה למכונית היא גניבה,

אבל יש טכנולוגיה להעתקת שירים, סרטים, תוכנות ומשחקים ולכן אני לא רואה שום בעיה להשתמש בטכנולוגיה זו !

הטכנולוגיות שהם להעתקת שירים\סרטים\משחקים הם רק למטרות גיבוי!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים