עבור לתוכן

מחשב שעושה לעצמו restart

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני להתייעץ אתכם לגבי בעיה שיש לי עם המחשב שלי. הוא יחסית חדש ( פחות משנה ), והוא עושה לעצמו restart, ללא שום סיבה שאני יכול להצביע עליה. הענין הוא, שהתופעה חוזרת על עצמה לעיתים רחוקות יחסית, משהו כמו אחת לחודש, אולי אפילו יותר. פעם אחת זה קרה כשרציתי לחבר דיסק ב - USB מה שהעלה חשש שאולי היציאה הקדמית מקצרת איכשהו, אבל זה לא נכון, כי מאז לא קרה דבר כזה שנית. עכשיו זה קרה שוב, תוך כדי עבודה ב - WORD, ללא שום סיבה הנראית לעין.

קצת פרטים נוספים. מדובר על מחשב מבוסס מעבד AMD Phenom 2 X4. כשקיבלתי אותו, לוח האם ( Gigabyte, MA78GA ), לא זיהה את המעבד, כלומר, זה עבד, אבל הוא כתב לי Unknown CPU. עשיתי עדכון ביוס, ומאז הוא מזהה אותו. כרטיס המסך הוא OnBoard, יש 4 גיגה זיכרון. כשקניתי אותו, המוכר שיבח את המעבד הזה, ואמר לי שנכון ליום הקנייה הוא מהסדרה השנייה הכי טובה אחרי Core i7, אולם הביצועים היו לטעמי בינוניים למדי, ומחשב שני שקניתי באותה חנות עבור חבר, המבוסס על מעבד E7400 של אינטל עבד לא פחות מהר ואף יותר. עשיתי בדיקות Benchmark והשוותי לתוצאות של מחשבים עם חומרה פחות או יותר זהה, והתוצאות היו בסדר, אך עדיין נדמה לי שאני אמור לקבל יותר מהמחשב מבחינת ביצועים ( לא יודע אם זה קשור לבעייה הטכנית ).

חשוב אולי גם לציין שאני עובד כרגע עם חלונות XP ו - SP3.

יש למישהו מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך שהמחשב מאתחל את עצמו בפתאומיות, אבל לעיתים יחסית רחוקות, ולא על בסיס יומי או שבועי ?

תודה !!

פורסם

שלום לך !

האם בדקת במנהל התקנים שיש רכיבים לא תקינים ?

האם בדקת שיש אבק בלוח אם ומסביב למעבד ?

טמפרטורה של מעבד ?

פורסם

איזה ספק כח יש לך והאם נוצרים קבצי memory dump (כי יכול להיות שמדובר על BSOD)?

אגב איך בדיוק אתה מודד ביצועים ואמר שהם בינוניים? אתה מקמפל הרבה או משהו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים