עבור לתוכן

מספר שאלות בקשר לכתובת IP

Featured Replies

פורסם

לפי מה שהבנתי יש כתובת IP של אינטרנט וכתובת IP של המחשב נכון?

את הIP של האינטרנט שלי אני משנה פשוט ע"י התחברות והתנתקות מהאינטרנט, רציתי לדעת אם יש אפשרות לשנות את הIP של המחשב....

אם טעיתי פה במשהו תקנו אותי בבקשה. :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה ברשת ביתית כלומר עם נתב(ראוטר) אז כן יש מה שנקרא כתובת פנימית וכתובת חיצונית

ככה נעשה הניתוב של האינטרנט למספר מחשבים בבית - הנתב מחלק מספרי IP פנימיים לכל המחשבים/התקני רשת ברשת הביתית

זה בדר"כ נעשה פעם אחת לכל התקן רשת(הוא מזהה את המחשב/התקן לפי כתובת פיזית שהיא סוג של תעודת זהות שייחודית לכל התקן רשת ..ואז הוא זוכר את הכתובת IP שהוא הקצה לאותה כתובת פיזית (התקן) בפעם הראשונה שהוא נתקל בו, וההקצאה הזו נשארת בדר"כ לנצח..אלא אם אתה מגדיר לו ל"שחרר" אותה אחת לזמן מוגדר או מגדיר כתובת IP ידנית שתוקצה לאותה כתובת פיזית..

לכן לשאלתך יש אפשרות לשנות את הכתובת הפנימית אבל זה לא ממש קשור לתוכנה אלא יותר להתעסקות עם הראוטר או הגדרות על הרכיב תקשורת עצמו..ולכן זה שייך לפורום רשתות כמדומני.

אבל חכה אל תפתח עדיין אשכול חדש בפורום רשתות..תן לMULTICORE להעביר את האשכול הזה לשם..

פורסם
  • מחבר

אם אתה ברשת ביתית כלומר עם נתב(ראוטר) אז כן יש מה שנקרא כתובת פנימית וכתובת חיצונית

ככה נעשה הניתוב של האינטרנט למספר מחשבים בבית - הנתב מחלק מספרי IP פנימיים לכל המחשבים/התקני רשת ברשת הביתית

זה בדר"כ נעשה פעם אחת לכל התקן רשת(הוא מזהה את המחשב/התקן לפי כתובת פיזית שהיא סוג של תעודת זהות שייחודית לכל התקן רשת ..ואז הוא זוכר את הכתובת IP שהוא הקצה לאותה כתובת פיזית (התקן) בפעם הראשונה שהוא נתקל בו, וההקצאה הזו נשארת בדר"כ לנצח..אלא אם אתה מגדיר לו ל"שחרר" אותה אחת לזמן מוגדר או מגדיר כתובת IP ידנית שתוקצה לאותה כתובת פיזית..

לכן לשאלתך יש אפשרות לשנות את הכתובת הפנימית אבל זה לא ממש קשור לתוכנה אלא יותר להתעסקות עם הראוטר או הגדרות על הרכיב תקשורת עצמו..ולכן זה שייך לפורום רשתות כמדומני.

אבל חכה אל תפתח עדיין אשכול חדש בפורום רשתות..תן לMULTICORE להעביר את האשכול הזה לשם..

אוקי... תדוה רבה :xyxthumbs:

יש לי עוד שאלה, איתור מחשבים נעשה ע"י הIP שהנתב הגדיר למחשב שלי? ז"א שאם אני עושה לו "שחרר" או מגדיר ידנית IP חדש אין אפשרות לאתר את המחשב?

כרגע יש לי בבית מחשב אחד בלבד אך מחובר אליו ראוטר B-focus Router 312+, איך אני משנה את הIP של הנתב כל עוד זה באמת מונע את איתור המחשב....?

פורסם

מה מטרת השאלה שלך בדיוק?

הדיון מועבר לפורום רשתות ואינטנרט.

פורסם
  • מחבר

מה מטרת השאלה שלך בדיוק?

הדיון מועבר לפורום רשתות ואינטנרט.

יש לי מספר פריצות בזמן האחרון לרשת.... אח שלי הקטן רב עם איזה ילד שכל הזמן פורץ למחשב.... לפי מה שהבנתי זה נעשה דרך הIP, כאמור זה לא דרך הIP של האינטרנט כי אותו אפשר לשנות דרך התנתקות והתחברות מהאינטרנט....

השאלה שלי היא האם אני יכול לשנות את הIP הקבוע (לפי מה שהבנתי הIP של הנתב) כדי שהפריצות לא יחזרו...

פורסם

אני חושב שהבעיה שלך יותר רצינית.

אם אתה מנתק את המודם מהחשמל לדקה, אתה אמור לקבל IP חדש ( אלא אם יש לך חיבור ב IP קבוע, דבר שקיים בד"כ במקומות שיש בהם מצלמות אבטחה ).

לדעתי החבר של אח שלך שתל לו במחשב סוג של סוס טרוייאני שמדווח לאותו חבר את האייפי שלכם ואולי פשוט מאפשר לו גישה למחשב שלכם.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבעיה שלך יותר רצינית.

אם אתה מנתק את המודם מהחשמל לדקה, אתה אמור לקבל IP חדש ( אלא אם יש לך חיבור ב IP קבוע, דבר שקיים בד"כ במקומות שיש בהם מצלמות אבטחה ).

לדעתי החבר של אח שלך שתל לו במחשב סוג של סוס טרוייאני שמדווח לאותו חבר את האייפי שלכם ואולי פשוט מאפשר לו גישה למחשב שלכם.

הרצתי בדיקה וירוסים באמצעות NOD32 מקורי.... למעשה הוא מוגדר לכך שיריץ בדיקות כל פרק זמן מסויים כך שאני לא מאמין שזה וירוס או סוס טרויאני.

עכשיו בקשר לIP.... ברגע שאני מנתק את המודם אני מקבל IP למחשב? כי לפי מה שהבנתי הIP של האינטרנט משתנה לאחר כל ניתוק והתחברות לאינטרנט והIP של הנתב(המחשב) לא משתנה.... אתה בעצם אומר שניתוק המודם לדקה משנה את הIP של הנתב(מחשב)?

ד"א... אשמח לדעת איך אני רואה את הIP של המחשב שלי...

פורסם

כמו שנכתב ע"י shlomi6 יש agent מסויים שכנראה שתול באחד המחשבים שיודע לדווח על שינוייים בדומה לתוכנה של DynDNS.

ברגע שאתה מתנתק מהספק שלך ומתחבר מחדש אתה מקבל את הכתבות הבאה שפנוייה ב pool כתובות שלו.

כאשר החיבור הוא דרך הנתב הוא ה gateway היחיד ולכן רק ניתוק שלו משחק תפקיד.

המחשבים עצמם שמקבלים כתובות NAT מהDHCP של הנתב לא ממש קשורים לזה.

פורסם

בנוסף אני מציע לך לבדוק את ההגדרות של הראוטר.

גם בראוטר יש אפשרות להגדרות של התחברות מרחוק כדוגמת NOIP או DYNDNS.

אם אינך יודע איך לבדוק את הנושא פשוט תאפס את הראוטר לחלוטין, ותגדיר אותו מחדש, בכל המחשבים שבבית תקין את התוכנה הבאה: http://www.malwarebytes.org/ .

לאחר ההתקנה תעדכן אותה ידנית ותריץ אותה בסריקה מלאה ( זה יכול לקחת כמה שעות ), התוכנה הזו מאד חזקה ומומלצת, להבדיל מאנטיוירוס רגיל, היא מתמחה בעיקר ברוגלות וסוסים טרויאניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים