עבור לתוכן

שאלה| חיבור מודם כבלים לשני מחשבים,אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מודם thomson tcm425 :

21939522_1.jpg

אני מחובר עם כבלים,ספק ברק 013 , 4 מגה.

מאחורה יש לי שני יציאות אחת usb והשניה כבל רשת.

אני מתחבר למחשב עם כבל רשת,בעבר התחברתי עם היציאת usb,אבל כרגע עם כבל רשת.

לא מזמן קניתי עוד מחשב,השאלה אם אני יכול לחבר את המחשב הנוכחי שלי עם usb,

ואת המחשב החדש עם כבל רשת.

כלומר מהמודם יצאו שני כבלים אחד רשת למחשב החדש והשני usb למחשב הנוכחי.

הכבל רשת צריך להיות באורך של כ- 25- 30 מטר,האם שני המחשבים יחוברו לאינטרנט?? אם כן 25 מטר זה הרבה ואני לא יקבל מהירות גלישה טובה במחשב החדש???

אנא ממכם לא להמליץ לי על ראוטר,אלחוטי,ודברים כאלה. (סיבות שמורות למערכת )

תודה רבה מראש!

פורסם
  • מחבר

אל תכעס..אבל לא הבנתי את התשובה?

זה יפעל? ואם כן 25-30 מטר זה לא יוריד מרמת האות?? יש לי 4 מגה ואני אמור להוריד על 350 נגיד...

פורסם

למה כועס? :nixweiss:

כבל רשת CAT5 יכול להמתח עד 100 מטר, בהתאם לסיכוך אם יש גורמים שיוצרים הפרעות EMI/RFI בדדרך.

פורסם
  • מחבר

או קי אז בעיקרון אפשרי..

עכשיו תוכל בבקשה לתת לי לינק לכבל כזה? (אם אתה אומר שעד 100 מטר זה בסדר אז אשמח לקחת אפילו 50 על כל מקרה )

וחוץ מזה איזה הפרעות אתה מדבר??

תודה רבה לך :yelclap:

פורסם

כל חנות מחשבים/חשמל שכונתית מוכרת כבלים כאלו.

ההפרעות הן הפרעות EMI/RFI, כמו שציינתי, שיכולות להגיע מהרבה מקורות שונים כמו כבלי חשמל במתח גבוהה/ציוד חשמלי/ציוד רדיו וכד'.

פורסם
  • מחבר

אחי אתה שוכח שיש כאלה שלא באותה רמת ידע שלך... :cool2:

בבקשה ממך לפחות תן לי לינק לכבל הזה שאני יראה במה מדובר....ולגבי ההפרעות אז אני לא חושב שיהיה משהו בסגנון הזה...

שוב תודה על התשובה המהירה ועל הסבלנות :xyxthumbs:

פורסם

אתה מערבב כמה נושאים שונים.

לא שמעתי על 4 מגה בהוט, 4 מגה יש רק בבזק, כך שאו שאתה משלם לספקית האינטרנט על 4 מגה ולהוט על 3 מגה ( ומקבל בפועל 3 מגה ), או שבהוט אתה משלם על תשתית של 5 מגה ומקבל רק 4 מגה בגלל ספק האינטרנט.

בכל מקרה אתה משלם לאחר הגופים על מהירות שאתה לא יכול לקבל בפועל, אז בכל מקרה אתה צריך לטפל בנושא ( אלא אם נחמד לך להיות פראייר ).

נושא שני.

יש לך שתי אפשרויות לחיבור שני המחשבים ( לא דרך ה USB רק דרך כבל רשת).

האחת: אם יש לך חיבור ללא חייגן אז אתה יכול לרכוש סוויטצ' ולחבר את המודם אליו וכן את שני המחשבים (עלות של 60 ש"ח למכשיר).

בצורה הזו אתה יכול לחבר עד שלושה מחשבים.

האפשרות השנייה והיותר נכונה זה לרכוש ראוטר פשוט, ולחבר את הרשת שלך בדומה לסוויטצ' אבל עם יתרונות של חומת אש מובנת וכן יכולות אלחוטיות(עלות של כ 120 ש"ח למכשיר).

מאחר ואני מבין שאתה לא מתמצא בנושא, אני ממליץ לך שבכל מקרה תעבוד בחיבור ללא חייגן, דבר שיקל עליך לחבר את הראוטר ( סביר להניח שהוא יעבוד ללא כל קונפיגורציה מיוחדת ).

כמוכן מאחר ויש לך קו ארוך, אתה צריך טכנאי שיילחץ לך את הראשים בקצוות, לכן אני מציע לך שתרכוש את הכבלים, תפרוס את התשתית ותזמין טכנאי שיסיים את העבודה.

פורסם
  • מחבר

שלומי תודה על התשובה אבל שוב אני יגיד לא רוצה להתעסק עם אלחוטי סיבות משלי.

ואם אפשר לחבר את המחשב הישן עם usb והחדש עם כבל רשת ארוך ..אז למה לא? למה לשלם 60 שקל? .אלא אם כן אני פריאר...

וכן צודק סליחה טעות שלי יש לי 3 מגה.

פורסם

אין סיבה שיקנה סוויץ' או ראוטר אם מחשב אחד באמת נמצא במרחק כבל USB מהמודם.

אין שום בעיה לחבר מחשב אחד בכבל USB ומחשב אחר בכבל רשת.

כמו כן, למה לו לבזבז כסף על טכנאי שילחץ ראשים? רוב הסיכויים שהוא מכיר מישהו שיכול לעשות את זה, ובמקרה ההכי גרוע הוא יכול לבקש במקום שהוא יקנה שיעזרו לו, אולי יעלה לו כמה שקלים יותר, אבל עדיין הרבה יותר זול מטכנאי.

פורסם
  • מחבר

אני םשוט מזמין כבל מוכן 50 מטר מחנות אלקטרוניקה זה הכל..דברים כאלה לא עולים הרבה...

להזמין טכנאי בלאגנים הוצאות מיותרות...בשביל ה יש פורום שאני יוכל ללמוד איך עושים דברים..

והוא עוד אומר לי לא להיות פריאר... :silly:

פורסם

גילוי נאות: אני טכנאי מחשבים עצמאי מחדרה.

כשאמרתי שאת הפריסה של הכבל הוא יעשה לבד, זה באמת כדי להוזיל את עלות הטכנאי, אבל מנסיון שלי, יש לא מעט מקרים שנתקלתי בהם שלקוחות שלא מבינים בתחום ניסו לעשות הכל לבד, ואחרי שביזבזו המון זמן בריצות, שיחות טלפון למוקדי השירות על בעיות באינטרנט וכו', בסוף הזמינו טכנאי שיבצע את העבודה, כך שלא תמיד כדאי לחסוך גרוש ולשלם אח"כ שקלים.

פורסם

זה די היה ברור שזה היה ניסיון פרסום שלך בתור טכנאי מחשבים...

בכל מקרה, להזמין טכנאי על כזו שטות, זה אחד הדברים הטיפשיים ביותר שאפשר לעשות.

פורסם

מה קורה דנדן, שכחת לקחת כדורים היום?

פורסם

בתור משתמש חדש, מומלץ שתקרא את החוקים, לפני שתעוף מהאתר הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים