עבור לתוכן

התלבטות בקשר לקניית מסך מחשב (שישמש בעיקר לתיכנות/קריאת טקסט ולא לוידיאו/משחקים)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מתלבט בקשר לקניית מסך (שישמש בעיקר לתיכנות/קריאת טקסט ולא לוידיאו/משחקים)

התקציב שלי הוא עד 1000 ש"ח.

בעבר היה לי מסך ''19 של פיליפס והייתי מרוצה ממנו. זה היה לפני כ-3 שנים, והמסך הזה

לא נמכר יותר.

הייתי במספר חנויות, כששאלתי לגבי מסך ''19 , המוכרים אמרו לי שהרזולוציה שהם תומכים

היא נמוכה משמעותית מזו של מסכים ''22, ולכן לצורך שימוש במסך עבור טקסט, לא כדאי לי

ללכת על מסך ''19. (וגם לא על מסך של ''20)

שאלתי הראשונה היא: האם זה נכון באופן כללי ? מישהו מכיר אולי מסך של ''19 אינץ שטוב

למטרת שימושי טקסט (אם כן אשמח לדעת מודל ורזולוציה)

ראיתי שני מסכים שנראים לי כדאיים:

Philips 220E1SB

22''

Wide LCD, 1920x1080

שמחירו כ800 ש"ח

5ms

השני

Philips 220CW9FB

22''

מחירו 888 ש"ח

1680x1050

2ms

ללא ספק, לנתון של זמן תגובה אין משמעות כאן , כי כאמור אין בכוונתי להשתמש

במסך עבור משחקים/סרטים.

השאלה שלי היא מבחינת הרזולוציה:

בוא נתעלם **לחלוטין** מן ההפרש במחירים (שהוא סה"כ 88 ש"ח)

איזה מסך כדאי לי יותר מבחינת שימוש לצורך קריאת טקסט? כאשר הרזולוציה היא גבוהה יותר, כמו

במקרה של המסך הראשון (1920x1080) או נמוכה יותר (1680x1050)?

כפי שאני מבין, כשהרזולוציה גבוהה יותר, החדות של הטקסט גבוהה יותר כתוצאה מכך, אבל הטקסט

יהי **קטן** יותר. ראשית, האם זה נכון ? שנית,הגדלה של הפונט במקרה כזה לא תמיד עוזרת (לפעמים הטקסט נראה לא ברור

כתוצאה מכך , יש צלליות על הטקסט, הטקסט לא חד)

אני מוכן גם לשמוע המלצות על מסכים אחרים במסגרת התקציב הנ"ל (עד 1000 ש"ח) . ראיתי למשל גם

מסך BENQ עם רזולוציה 1920x1080 שנראה לי מתאים (שמחירו 900 ש"ח)

אולם העניין **העקרוני** שאני רוצה לברר הוא: לצרכי טקסט, מה כדאי יותר:

1920x1080 או 1680x1050?

בברכה,

רפי

פורסם

שלום לך.

נא להכניס את התקציב לכותרת.

נעזוב לרגע את המוכרים, שרמת הידע שלהם באופן כללי לא גבוהה במיוחד. בלי להתייחס לדברים שנאמרו לך, מה שנכון הוא שמסכי 19" עוברים מן העולם. כלומר - מייצרים פחות פאנלים כאלה, כמעט ולא יוצאים דגמים חדשים, וכפועל יוצא - מה שיש בשוק הוא לרוב יקר, פחות טוב ולא משתלם ביחס למסך 20-22-24" טיפוסי. בלי להתייחס בכלל לשאלת הרזולוציה.

כדי לענות על שאלת הרזולוציה צריך לדעת היטב את אופן השימוש שלך במחשב, שזה אומר: באילו תוכנות אתה משתמש לקריאה (באינטרנט דרך הדפדפן / Word / PDF אחר), את הרגלי הקריאה (האם אתה פורש את העמוד על כל המסך לאורך/לרוחב? על חלק מהמסך בלבד? מציג שני עמודים זה לצד זה?), את מרחק הישיבה שלך מהמסך, וכל את הפיסיולוגיה של העיניים שלך (כמה אתה רגיש לטקסט קטן / לא חד, לבהירות גבוהה/נמוכה) וכו' וכיו"ב.

אתה וודאי מבין שהיחיד שיכול לתת תשובות ממצות לכל השאלות האלה הוא אתה. אני יכול רק להאיר כמה נקודות כלליות.

לדוגמה: בתוכנות שמרנדרות טקסט לפי פיקסלים (כמו דפדפן או שולחן העבודה), הטקסט אכן יהיה קטן יותר כאשר גודל הנקודה קטן יותר (גודל הנקודה הוא פונקצייה של גודל המסך והרזולוציה). אפשר להגדיל את הטקסט ולרוב זה עובד בסדר גמור, אם כי לפעמים יש תופעות לוואי לא רצויות כמו טקסט מטושטש / חתוך, עיצוב שבור של העמוד או של חלק מהחלונות. המצב בויסטה/7/לינוקס/מק יותר טוב מאשר ב-XP בעניין זה, ככל שידוע לי. אני באופן אישי מעדיף תמיד לעבוד ב-DPI סטנדרטי ולהגדיל גופני בדפדפן כשיש צורך. בכל מקרה זה עדיף על עבודה ברזולוציה לא טבעית שגורמת לטקסט כולו להיות מטושטש.

לעומת זאת, בתוכנות כמו Word / Acrobat שמשתמשות בגופני truetype, מרנדרות לפי גודל אבסולוטי, ומאפשרות זום כמעט בלתי מוגבל והחלקה של הטקסט, רזולוציה גבוהה היא רק יתרון, כי תמיד אפשר להביא את הטקסט לגודל נתון כלשהו, הוא רק יהיה חלק יותר.

דבר חשוב לא פחות הוא הרגלי הקריאה שלך. אם למשל אתה אוהב לפרוס את העמוד על כל המסך, אז הרזולוציה לא ממש משנה, אלא רק הגודל הפיזי של המסך (כאן יש מקום לציין כדוגמה שמסך 22" רחב גובהו בערך כזה של מסך 19" רגיל, אך הוא רחב יותר בכ-30%), וכן הצורה של המסך (4:3,5:4,8:5,16:9). ככל שהמסך יותר רחב, אפשר לדחוף יותר דברים זה לצד זה, אבל פחות לאורך. למשל אם אתה פורש עמוד לרוחב כל המסך, תצטרך לגלול יותר למעלה/למטה במסך רחב מאשר במסך רגיל. לעומת זאת, במסך רגיל, כאשר מציגים שני דפים זה לצד זה, כמעט כל שטח המסך מנוצל, ואילו במסך רחב, נשאר בד"כ עוד מקום בצד שבו אפשר למקם חלון נוסף (כמו skype, לדוגמה).

אלה הם חלק מההיבטים. מקווה שיספקו לך חומר למחשבה. :)

פורסם

גם אני מחפש מסך 22 אינץ' שקריאת טקסטים הוא אחד השימושים העיקריים. מסכי פיליפס עניינו גם אותי.

הייתי היום בכמה חנויות כדי להתרשם.

המסך השני שהצגת, Philips 220CW9FB, הוא ללא ספק הגרוע ביותר ממה שהיה בהצגה בשתי חנויות. טקסט עבה ולא קריא.

המסך הראשון, Philips 220E1SB, יותר טוב, אבל לידו היו מסכים יותר טובים בשביל טקסטים במחיר של כ 900 שקל.

באחת החנוית המסך הטוב ביותר לפי ההתרשמות שלי היה BENQ T2200HD, שמחירו 800 שקל (ראיתי באופיס דיפו)

בחנות השניה הטוב ביותר לפי טעמי היה גם כן BENQ, G2220HD, אבל לא יכולתי להתרשם יותר מדי כי אין מוכר (סופרסל, 700 שקל כי יש להם מבצע של ללא מע"מ)

אני אישית ירדתי מהפיליפסים, ה BENQ נראים טובים מאוד אבל התגובות בחו"ל מעורבות. לא יודע אם לקנות או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים