עבור לתוכן

טכניון או אוניבסיטת ת"א?

Featured Replies

פורסם

אני מתחיל להתמיין למסלול פסגות בעתודה, למי שלא מכיר זה תואר כפול של פיזיקה והנדסת חשמל ואלקטרוניקה,

אפשר גם בטכניון וגם באוניברסיטת ת"א, הבנתי שהטכניון ברמה הרבה יותר גבוהה אבל הציונים שם הרבה יותר נמוכים והשעות הרבה יותר תובעניות.

בסה"כ הולך להיות לחץ ואני מפחד שאני לא אעמוד בו בטכניון, אבל מצד שני אני לא רוצה לוותר על ההזדמנות לסיים במוסד הכי נחשב בישראל,

מה לדעתכם כדאי לעשות? ההבדל כזה משנה?

פורסם

מבחינת יוקרה אין הבדל בין שני המוסדות. לעומת זאת, יש הבדל מבחינת היחס לסטודנטים - הטכניון רחוק מלהצטיין בסגל שאכפת לו, אבל בת"א (לפחות בפקולטות הריאליות) לוקחים את זה לרמה חדשה, עד כדי התעללות של ממש.

פורסם
  • מחבר

דווקא במקומות אחרים שקראתי הבנתי שמבחנים של הטכניון מכסחים ומתייחסים לסטודנטים לא טוב...

אבל אחריי הלימודים, אני מחוייב ל6 שנות קבע. אחריהם כשאני אחפש עבודה יסתכלו יותר על המלצות ונסיון מציונים,

במקרה הזה התואר של הטכניון לעומת אוניברסיטת תל אביב גם ירד בערכו... או שלא?

פורסם

התואר של שתי האוניברסטאות האלו בתחום הזה נחשב ברמה ממש גבוהה ולא יעדיפו עובד רק מפני שהוא למד בטכניון ולא בת"א.

פורסם

זה לא קשור לרמת המבחנים (שהיא בלתי פרופורציונלית לרמת ההוראה בשני המוסדות), אלא לתקנות וליחס של הסגל.

בטכניון יש גם אגודת סטודנטים חזקה יחסית, והרבה מהדברים ששמעתי שנהוג לעשות בתל אביב לא היו עוברים בטכניון.

פורסם

:imwithstupid:

וההתחייבות היא ל-3 שנים בקבע עד כמה שזכור לי...

אא, ותלפיות נחשב ליותר יוקרתי...

פורסם

אם תהיה העדפה בין המוסדות הרי שהיא מתוך גחמות ספציפיות של מעסיק ספציפי שכנראה למד באותו המוסד.

אין הבדל ביוקרה או ברמה. בשני המקומות יתעללו בך יופי.

פורסם

:imwithstupid:

וההתחייבות היא ל-3 שנים בקבע עד כמה שזכור לי...

אא, ותלפיות נחשב ליותר יוקרתי...

תלפיות ופסגות מיועדות לשתי כיוונים די (אם לא מאוד) שונים בשירות הצבאי, והיוקרה של תלפיות היא לא פרמטר יחיד מול פסגות.

פסגות מסלול מצטיינים מכובד בפני עצמו ואין טעם לזרוק סתם הערות באוויר.

(ואולי אני סתם מתעצבן כי אני פסגותניק בעצמי)

נ.ב. התחייבות ל3 שנים קבע יש בכל מסלול של עתודה.

פורסם

לגבי הקבע אני יודע... הוא כתב 6 שנים...

לגבי המסלולים- הם שונים, אבל התפקידים שמקבלים תלפיונים שווים יותר.

זה לא אומר שפסגות זה לא מסלול מיוחד- אבל זה אומר שהוא לא הכי מיוחד ;)

פורסם

מצד שני,תלפיונים כן חותמים 6 שנים, הלימודים זה על חשבון החובה (במימון מלא של הצבא עם משכורת צבאית, טירונות קרבית, בה"ד 1 ואפילו שמירות!).

פורסם

אחרי 6 שנות ניסיון מוכח זה לא משנה אם באת מהטכניון או מאונ' קיקיונית בלטבייה.

פורסם

איך לעזאזל אפשר לשרוד במקומות כמו הטכניון? המרצים לא ממש עושים מאמץ כדי שהסטודנטים יעברו והם מעבירים את ההרצאות בלי להתחשב אם מישהו הבין או לא.

צריך להיות ממש סבלני ובעל יכולת קליטה כדי לשרוד שם.

כל הכבוד למי שמסיים שם בהצטיינות!

אגב, יש קשר בין הצטיינות בטכניון לבין חיי מותרות?

פורסם

ברור, הרי ידוע שכל מי שלמד בטכניון אחר כך הופך לביל גייטס.

פורסם
  • מחבר

לא שמתי לב שרשמתי 6 שנים בקבע, התכוונתי 6 שנים סה"כ.

ותודה על המידע, אני ארשום את הטכניון עדיפות ראשונה ונראה מה יקרה...

ד"א אפשר קצת מידע על תלפיות? באתר גיוס יש ממש קצת והכל אפוף מסתורין כאילו כבר איזו יחידה סודית זאת :|

פורסם

אני עובד בתחום (פיתוח חומרה)

תמיד בוגרי הטכניון נחשבים טובים יותר.

גם אחרי 6 שנות ניסיון.

אם יגיע בוגר טכניון עם 6 שנות ניסיון ובוגר ת"א עם 6 שנות ניסיון, יעדיפו את בוגר הטכניון.(אם הניסיון שווה והכסף הוא לא פונקציה)

הדירוג בארץ לקבלת עבודה בתחום האלקטרוניקה הוא:

1. טכניון

2.אוניברסיטת ת"א

3.אוניברסיטת בן גוריון

4. מכון הטכנולוגי חולון

5.שאר המכללות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים