עבור לתוכן

איך AA משפיע במשחקים? מה זה בדיוק אומר?

Featured Replies

פורסם

קראתי על זה , אני מבין מה זה אומר.

אבל לא הצלחתי להבדיל ב crysis בין aa*8 ל-בלי AA .

יש מדריך ותמונות שיכולים להסביר את זה טוב יותר? כמה זה משפיע?

ואני משחיל עוד שאלה: מה ההבדל בין להריץ משחק על dx10 לבין על dx9 - כאשר יש לי את שניהם.

תודה :)

פורסם

AA הוא בעצם פילטר ש"מורח" פיקסלים, למשל:

Anti-aliasing.jpg

במקום לראות משהו עם קצוות מדרגתיים, אתה תראה אותו בצורה קצת יותר יפה לעין ומשתלבת עם שאר הסביבה.

ישנם סוגים שונים ודרגות שונות של AA אבל לכולם מטרה דומה. ככל שהרזולוציה יותר גדולה והסביבה יותר עשירה, הפילטר יכביד יותר על כרטיס המסך.

ההבדל בין DX9 לDX10 בתיאוריה הוא סביבה עשירה יותר בפרטים, טקסטורות מפורטות יותר, ותאורה מתקדמת בעקרון.

בהרבה משחקי DX10, הפיצ'רים האלה באמת זניחים לעומת DX9

פורסם

AA הוא בעצם פילטר ש"מורח" פיקסלים, למשל:

Anti-aliasing.jpg

במקום לראות משהו עם קצוות מדרגתיים, אתה תראה אותו בצורה קצת יותר יפה לעין ומשתלבת עם שאר הסביבה.

ישנם סוגים שונים ודרגות שונות של AA אבל לכולם מטרה דומה. ככל שהרזולוציה יותר גדולה והסביבה יותר עשירה, הפילטר יכביד יותר על כרטיס המסך.

ההבדל בין DX9 לDX10 בתיאוריה הוא סביבה עשירה יותר בפרטים, טקסטורות מפורטות יותר, ותאורה מתקדמת בעקרון.

בהרבה משחקי DX10, הפיצ'רים האלה באמת זניחים לעומת DX9

זה התוצאה

רק שהוא לא "מורח" כלום

הוא בונה פיקסלים חדשים בין הפיקסלים הקיימים

X2/X4/X6/X8 זה לכמה איזורים הוא יפריד את משבצת הפיקסלים כאשר הוא יבדוק איפה להכניס אותם

אז רמת הדיוק של 8 זה 64 אופציות לכל איזור של פיקסלים

ורמת דיוק של 2 זה 4 אופציות לכל איזור של פיקסלים

פורסם

אני יודע, רק מנסה להסביר בצורה הפשוטה ביותר...

פורסם

With multisampling, each pixel at the edge of a polygon is sampled multiple times. For each sample-pass, a slight offset is applied to all screen coordinates. This offset is smaller than the actual size of the pixels. By averaging all these samples, the result is a smoother transition of the colors at the edges.

The number of samples taken for each pixel indicates the level of multisampling. So the 2x multisampling mode means that two samples are taken, while 4x means that four samples are taken for each pixel at the edge of a polygon.

http://nhancer.com/?dat=d_AA

פורסם

תנסה לשחק מספר דקות על AA 0 ואחרכך על AA4 ותראה מה ההבדל.

פורסם

ואפשר לומר שמ-AA4 ומעלה לא שמים כל כך לב להבדלים.

פורסם
  • מחבר

ואפשר לומר שמ-AA4 ומעלה לא שמים כל כך לב להבדלים.

לא ממש מצאתי הבדלים משמעותיים ב crysis בין AA*4 לבלי AA . בגלל זה שאלתי.

ההבדל היחידי זה FPS יותר נמוך...

פורסם

בקרייסיס גם אני לא.

במשחקים אחרים אפשר לשים לב.

(רק אם מסתכלים ממש טוב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים