עבור לתוכן

בזב"ל מציבה מכסת תעבורה חודשית לחבילות ה Private-NGN?... הייתכן?!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מיותר לציין שגם לא היה שום "מכתב הצטרפות"?...

• תגובות 79
  • צפיות 11k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בזק בינלאומי אינה מתערבת בתכנים אליהם גולשים לקוחותיה.

dodgy

פורסם

digitalseeks, מה שאמר צודק במליון אחוז.

ואגב כל חברת אינטרנט יש לה הגבלה.

אתה מוזמנים להיכנס לאתרים של הספקים ולקרוא את התקנונים שלהם. כן זה מופיע שם.

גם NETVISION גם 012 גם בינלאומי.

לא ראיתי בORANGE וב018.

פורסם

שלום, דרך גוגל הגעתי לדיון הזה - הצטרפתי למסלול GAMER של 5 מגה וקיבלתי גם כן מכתב שאני מוגבל ל65ג"ס בחודש ( 8GB בחודש זה הכל ?! )

הייתי אכן מצפה מתאגיד שהתחייבתי לשלם לו 18 חודשים ( או 12 חודשים ) כל חודש לעדכן אותי שקיימת הגבלה מסויימת, מה גם שגם ייתנו את הכלים למדוד את השימוש הכולל ולדעת גם מה יקרה כשאני חורג...

אם זה סעיף כסת"ח או "כללי" אני מצפה שהוא לא יהיה חלק מטופס ההצטרפות או לא יוגבל לכמות כל כך מגוחכת ( בסלקום למשל במידה ולוקחים חבילת גלישה ללא הגבלה ההגבלה היא 999.99 ג"ב לחודש )

כמו כן לעדכן אותי לפני שאני מתחייב, ולא אחרי.

פורסם

שלום, דרך גוגל הגעתי לדיון הזה - הצטרפתי למסלול GAMER של 5 מגה וקיבלתי גם כן מכתב שאני מוגבל ל65ג"ס בחודש ( 8GB בחודש זה הכל ?! )

הייתי אכן מצפה מתאגיד שהתחייבתי לשלם לו 18 חודשים ( או 12 חודשים ) כל חודש לעדכן אותי שקיימת הגבלה מסויימת, מה גם שגם ייתנו את הכלים למדוד את השימוש הכולל ולדעת גם מה יקרה כשאני חורג...

ברגע שאתה חורג והם מחליטים לפעול בנידון הם מוציאים אותך מההתחיבות. :xyxthumbs:. תעבורה של 8 גיגה זה ממש לא מספיק. אם אתה קונה למשל מsteam שני משחקים לחודש זה כבר גומר לך את כל התעבורה . עדיין אני יכול להבין למה הם ישימו מגבלות תעבורה לחשבון גיימר כי אם מישהו משתמש בזה להורדות זה יהרוס לאנשים שמשתמשים בזה למשחקים. אני שמתי לב שכשמתחילים להוריד דברים על חבילת גיימר הtrafic shaping נכנס לפעולה ודופק לך את הפינג. עדיין אולי יש מגבלות למערכת שלהם בזיהוי של P2P שמאפשרת לאנשים כאילו לנצל את החבילה הזאת כדי להשתלט על רוחב פס .

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה קלה

זה התוספת המופיע בחוזה (כמובן שלא מודיעים על כך בטלפון):

גלישה ללא הגבלת זמן במהירות של עד 8.00 מס''ש קצב הורדה ו- 800 קס''ש קצב העלאה בהיקף העברת נתונים(הורדה והעלאה) של עד 65 ג'יגה בייט (GB) בחודש שירות ("מסגרת החבילה").

אני הצלחתי לחזור לחבילה הישנה שלי עם ההתחייבות הקודמת

אבל עוד כמה חודשים אני אצטרך לחדש

מבזק בינלאומי נאמר לי שזה משהו שמשרד התקשרות הוראה לכל הספקים להכניס לחוזים בשביל תחרות הוגנת בין הספקים ??? :bash:

הם טוענים שכרגע לא מגבילים וגם לא ידוע מתי (אם בכלל) יתחילו להגביל

מישהו יודע מה קורה אצל ספקים אחרים? האם קיימת הגבלה דומה?

פורסם

סתם שטויות ,זה לא קשור לחבילה שלך ,הם פשוט שולחים לך "חוזה" מעודכן ,אז עכשיו זה חייב להיות רשום .

אל תתייחס לזה וזהו .

פורסם

אני לא מבין את זה

מוכרים לי 5 מגה, אז בחישוב פשוט אני יכול להוריד 1.62TB בחודש.

אם אתם לא יכולים לספק לי את זה, תציינו שאתם לא מתחייבים למהירות, או שאתם מתחייבים אליה רק בשעות מסויימות או רק למיקומים מסויימים.

ואם כבר החלטתם להגביל לX GB בחודש (שזו בדיחה עצובה) שכן אפילו עם קו 1.5 מגה אפשר לעשות כמעט חצי טרה בחודש, לפחות תנו כלים לנטר את התעבורה שהשתמשתי בה שאני אוכל לדעת אם אני עובר אותה...

אגב סתם בשביל שתדעו, 100GB תעבורה = 308.64Kbsp

אז בואו נחזור לימים של 256Kbps ונסגור עניין.

פורסם

וואי אני מרחם על אתרים כמו ראפידשייר, בטח כמה כסף הם מוציאים בחודש...

יש כאן התעלמות מדבר אחד.

כל 9 חודשים, ניתן להעביר על אותו כבל אופטי, פי 2 נתונים. (כן, התקדמות מהירה יותר מחוק מור) כמובן, צריך לשדרג את ציוד הקצה, וזה כרוך בעלות.

תרגום אחר לדבר זה: כל 9 חודשים, המחיר להעברת כל ביט בתקשורת אופטית, יורד ב 50%.

אבל מה שלא יהיה, מד נאוטילוס לא "מתפוצץ", מכיוון שהוא יכול להכיל כפול נתונים בשניה כל שנה. וזאת מבלי שנוגעים בכבל.

האם מד נאוטילוס משליכים את החיסכון כלפי הלקוחות שלהם, ספקיות האינטרנט, אני לא יודע. או בזק לצורך העניין.

אבל בטוח שבחו"ל העלות עבור כל ביט יורדת ב 50% בערך מדי שנה בשנה. ואני בטוח שגם אתר כמו rapidshare נהנה מהוזלה זו.

ממש אין מה לרחם עליהם. rapidshare רווחי להחריד.

פורסם

יש כאן התעלמות מדבר אחד.

כל 9 חודשים, ניתן להעביר על אותו כבל אופטי, פי 2 נתונים. (כן, התקדמות מהירה יותר מחוק מור) כמובן, צריך לשדרג את ציוד הקצה, וזה כרוך בעלות.

אבל מה שלא יהיה, מד נאוטילוס לא "מתפוצץ", מכיוון שהוא יכול להכיל כפול נתונים בשניה כל שנה. וזאת מבלי שנוגעים בכבל.

האם מד נאוטילוס משליכים את החיסכון כלפי הלקוחות שלהם, ספקיות האינטרנט, אני לא יודע. או בזק לצורך העניין.

צר לי לספר לך שהכבל של מד נטיולוס זה לא רק כבל. יש שם גם רפיטרים כל 100-160 ק"מ (לפי האתר שלהם יש להם קרוב ל100 כאילו) . בכדי לשדרג את המערכת שלהם הם צריכים גם לשדרג את הרפיטרים ויש סיכוי שכיום יותר זול למתוח כבל חדש מ0 מה גם שהשידרוג יפריע לפעולה של הכבל והם לא מתכוונים לנתק מליוני אנשים מהאינטרנט. יש את כבל לב שהוא ממש ישן אבל הוא עדיין בשימוש ולא נראה לי שהם ישדרגו אותו אי פעם. יש סכוי גדול שמבחינת רווחים הם מיצו אותו וברגע שהוא יפסיק להתפקד (יהיה יקר מדי לתקן אותו) הם ינתשו אותו.

גם יש עניין של איכות הכבל. בכל מקרה כרגע אנחנו מחוברים עם צינור בעובי 3.8tbps אבל בפועל אני מנחש שלספקיות האינטרנט בארץ אין יותר מ 500gbps כי הרוחב פס הזה מאוד יקר (בסביבות 200 דולר ל mbps לחודש ).

פורסם

אולי אתה צודק לגביי כבל זה. אבל קצת מחשיד ששום דבר לא השתנה בו מאז השקתו הראשונה בשנת 2001. הם גם הצהירו שתכולתו הראשונית היא 3.84TB , משמע, ניתן לשידרוג.

הנה ציטוט מהאתר שלהם:

The submarine cable is equipped with 6 fiber pairs on all the segments except S10 where 12 fibre pairs are equipped. The total initial capacity design available on the MedNautilus Submarine System is: 6(FP)x64(WL)x10Gbps = 3.84Tbps.

דרך אגב, שידרוגו לא יגרום להשבתתו, בגלל תצורת הטבעת שלו.

עריכה: תלונה של מתחרה נגדם: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000574790

פורסם

יש כאן התעלמות מדבר אחד.

אבל בטוח שבחו"ל העלות עבור כל ביט יורדת ב 50% בערך מדי שנה בשנה. ואני בטוח שגם אתר כמו rapidshare נהנה מהוזלה זו.

ממש אין מה לרחם עליהם. rapidshare רווחי להחריד.

פעם ראשונה אני שומע שקיבולת של סיב אופטי גודלת ב50% כל תקופה מסויימת.

יש לך מידע נוסף בעניין?

פורסם

אני מניח שמדובר בנתון סטטיסטי על שיפורים טכנולוגיים שמאפשרים תעבורה גדולה יותר, זה לא איזה חומר רדיואקטיבי שמכפיל את עצמו כל תקופה.

פורסם

פעם ראשונה אני שומע שקיבולת של סיב אופטי גודלת ב50% כל תקופה מסויימת.

יש לך מידע נוסף בעניין?

חפש Butter's Law of Photonics

פורסם
According to Gerry Butters,[2][3][4] the former head of Lucent's Optical Networking Group at Bell Labs, Moore's law holds true with fibre optics.[5] The amount of data coming out of an optical fibre is doubling every nine months. Thus, excluding the transmission equipment upgrades, the cost of transmitting a bit over an optical network decreases by half every nine months.[dubious – discuss] The availability of dense wavelength-division multiplexing DWDM and coarse wavelength division multiplexing CWDM is rapidly bringing down the cost of networking, and further progress seems assured.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_fiber

זה נשמע מוזר, שנפח של סיב אופטי מגדיל את עצמו כל 9 חודשים, ויש סוף לדבר הזה? או שהוא פשוט ימשיך לגדול ולגדול כל 9 חודשים?

כי אם ככה, הNGN של בזק למשל, שכולו מבוסס על סיבים אופטיים, יוכל להכיל יותר ויותר תעבורה במשך הזמן ובזק יוכלו לשווק מהירויות גדולות יותר בעלות נמוכה יותר ללא צורך בהשקעה רבה מצדם (חוץ משדרוג ציוד מסויים).

מעניין ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים