עבור לתוכן

מה ההבדל בין דגמי לוח האם של ASUS P5KPL-CM\AM?

Featured Replies

פורסם

היי!

אני חושב ללכת לבסוף על לוח אם שאינו בעל כרטיס מסך מובנה (שגורם להאטת המערכת).

ההחלטה היתה ללכת על לוח אם עם הכל מובנה של Gigabyte GAG41MES2L \ Gigabyte GAG31MES2L שעולים 240ש"ח\264ש"ח.

אך כאחד שמעדיף מערכת מהירה כמה שיותר, אני מעדיף שלא יהיה עוד משהו שיכביד עליה.

אז החלטתי ללכת על ASUS P5KPL-CM \ ASUS P5KPL-AM שהם במקרה גם ממש לא יקרים.

רציתי לדעת בבקשה מה ההבדל בין שני הלוחות הללו?

תודה רבה!

פורסם

גם להם יש כרטיסי מסך מובנים.

ואיפה שמעת שכרטיס מסך מובנה מאט את המערכת? :facepalm:

פורסם
  • מחבר

נייק...איזה מנהל אדיר! תגובה כזו מהירה!!!

אז ככה:

אז התבלבלתי והתכוונתי לדגמים של ASUS שאינם בעלי כרטיס מסך מובנה.

Asus P5QPL-AM

Asus P5KPL-AM

מאיפה שמעתי?

יש בחור נחמד שמוכר לוח אם של GIGABYTE G45 (ללא כרטיס מסך מובנה) , לאחר מו"מ אמרתי לו שעדיף לי כבר לרכוש לוח של ASUS G41\GIGABYTE G41 עם כרטיס מסך מובנה במחיר זול יותר ... אז הוא אמר לי שכרטיס מסך מובנה מאיט את המערכת...

יש לזה "ביסוס מדעי" ;D ?

וכמובן אשמח לשמוע את דעתך בנושא...לוח אם חזק של G"B P45+כרטיס מסך פשוט (לא מובנה) שבטח יחד יעלה לי 600ש"ח ... או לוח אם של ASUS G41 + כרטיס מסך בסיסי (לא מובנה) שבטח יעלה יחד 400ש"ח או בכלל לוח אם של ASUS או G"B שכוללים כרטיס מסך מובנה?

בהחלט אשמח לחסוך כסף אם אין הבדלים קריטיים מבחינתי בין הלוח על GB לבין כל לוח אחר של ASUS במסגרת של עד 400ש"ח כולל כרטיס מסך (מובנה\לא מובנה)!!!

השימושים שלי - אינטרנט רב עם הרבה חלונות פתוחים , אופיס , צפייה בסרט פה ושם (בתכ'לס - ממש מעט יוצא לי לצפות בסרט במחשב) ...לא משחק משחקים.

דגש על לוח חזק שהמחשב יטוס בכל שימוש באינטרנט , תוכונת תחזוקה של המחשב במקביל עם האינטרנט וכ'ו...

תודה רבה!

נ.ב:

תוכל בבקשה לסווג לי אילו מדגמי ה-G41 של ASUS כוללים כרטיס מסך מובנה ואלו מהם לא? איך ניתן לדעת???

פורסם

כרטיס מסך מובנה לא מאט שום דבר ולא מעמיס על המערכת.

G = עם כרטיס מסך מובנה (G31/G33/G41/G45 וכו)

P = בלי כרטיס מסך מובנה (P31/P35/P45/P55 וכדומה)

בחירת הלוח היא לפי מה שאתה צריך מהלוח. אם השימושים הם פשוטים ולא למשחקים אז אפשר לקנות לוח עם כרטיס מסך מובנה שיוזיל את כל העסקה.

על שלל הבדלים בין לוחות אתה יכול לקרוא טיפה כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=442066.msg3786383#msg3786383

פורסם
  • מחבר

אז אני מניח שזה סתם משהו שהמציא בשביל להביא אותי להחלטה לקנות ממנו...

אני לא יודע איך ניתן לסווג את השימושים שלי...

נראה לי שגלישה (רבה) באינטרנט עם שימוש בלא מעט טאבים במקביל , אופיס פה ושם , מעט הורדות נחשב לשימושים פשוטים נכון?

מה אתה אומר?

יש מצב שאופי השימוש שלי במחשב בהחלט מצביע יותר לכיוון של כרטיס מסך ON BOARD

???

אבל לא מצאתי שום דגם של לוח אם של ASUS אשר יש לו דגם המתחיל ב-G ... (אמרת שלוחות האם עם דגם המתחיל ב-G זה כרטיס מסך און בורד).

תודה רבה!

פורסם

לא.. הדוגמאות שהבאתי ל-G/P הם השמות של ערכות השבבים.

וכן, לשימושים שלך יספיק לוח פשוט. רק תדבוק במה שתכננת מלכתחילה:

"ההחלטה היתה ללכת על לוח אם עם הכל מובנה של Gigabyte GAG41MES2L \ Gigabyte GAG31MES2L שעולים 240ש"ח\264ש"ח."

פורסם
  • מחבר

סבבה...אני יאתר את הלוחות עם ערכות שבבים תחת G (זה אוניברסלי? כלומר גם ASUS וגם G"B?)

כלומר כל G41 של אסוס או GB...

למרות שהיה נראה לרגע שצידדת בלוחות של GB , אני שואל שוב מפני שאני שומע וקורא לא מעט בזכותם ומעלותם של לוחות ASUS...אך מה לעשות שאני סומך על HWZONE יותר מכל פורום בחו"ל???

מה לבחור? מה הכי משתלם מבחינת עלות-תועלת(איכות ופיצ'רס שיש בו)?

Gigabyte מסדרת GAEG

GAEG41MFS2H עולה 369ש"ח\GAEG41UD3L עולה 361ש"ח \ GAEG41MFUS2H עולה 349ש"ח \ Gigabyte GAEG41MES2H עולה 315ש"ח

או:

ASUS מסדרת P5

Asus P5KPL-AM עולה 242ש"ח \ Asus P5QPL-AM עולה 267ש"ח \ Asus P5QPL VM EPU עולה 397ש"ח

מקווה שהפעם בחרתי בדגמים הנכונים (עם הכרטיס מסך המובנה).

מקווה שאתה מקבל את החפירה בהבנה... :hi:

והמון המון תודה!

פורסם
"היה נראה לרגע שצידדת בלוחות של GB"
- לא.
"כלומר כל G41 של אסוס או GB..."
- כן, או כל חברה אחרת.
מה הכי משתלם מבחינת עלות-תועלת(איכות ופיצ'רס שיש בו)?
- אין כאן פקטור של איכות, אתה יכול לשכוח את המילה הזו. מבחינת פיצ'רים- אם אתה לא צריך הרבה אז לך על הזול ביותר. תבדוק שהלוח הזול ביותר מתאים לך. לאחר מכן תעיף מבט בלוחות הזולים ביותר שבאים אחריו ותראה אם הפיצ'רים הנוספים שבהם שווים את הפרש המחיר בשבילך.
פורסם
  • מחבר

טוב - החלטתי ...

אני הולך על ה-GIGABYTE GA-G41M-ES2L

עלותו: 253ש"ח

והיתרון שבו אשר גרם לי להחליט עליו ולא על ה- Asus P5KPL-AM\Asus P5QPL-AM\Asus P5QPL VM EPU

הוא שיש לו אמנם כרטיס מסך מובנה...אך בנוסף גם יציאת PCI EXPRESS אשר נותנת לי את האפשרות להתקין כרטיס מסך חיצוני.

( אולי יש את זה גם ל-ASUS P5KPL-AM ? אשר עולה 240ש"ח...אולם מאידך...הוא G31 לעומת ה-GIGABYTE GA-G41M-ES2L שהוא G41 )

דעתך?

הכיוון נכון?

תודה!

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

סורי על ההצתה המאוחרת....

הבהרה לפותח הת'רד: לכל הלוחות המוזכרים פה יש יציאת PCI EXPRESS להוספת כרטיס מסך!

פורסם
  • מחבר

לכל אלו יש כרטיס מסך מובנה?

GAEG41MFS2H עולה 369ש"ח\GAEG41UD3L עולה 361ש"ח \ GAEG41MFUS2H עולה 349ש"ח \ Gigabyte GAEG41MES2H עולה 315ש"ח

יש הבדל בין הכרטיסי מסך או שכולם אותו הדבר?

תודה רבה!

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לכל אלו יש כרטיס מסך מובנה?

יש הבדל בין הכרטיסי מסך או שכולם אותו הדבר?

כן! לכולם יש כרטיס מסך מובנה

S2H - זה בדרך כלל כרטיס מסך משופר - עם יציאה נוספת, DVI

החסרון: אם בעתיד תשים כרטיס מסך אחר למשחקים, הכרטיס יעבוד על 4X במקום 16X וחבל...

(תבדוק נתון זה, אולי זה משתנה קצת מלוח ללוח)

פורסם
  • מחבר

גד שלום,

שאלת הבהרה על תשובתך: אמרת שהלוחות שמסתיימים ב-S2H הינם בעלי כרטיס מסך משופר וטוב יותר מהשאר.

לגבי החיסרון - שבמידה ואתקין כרטיס מסך חיצוני - הכרטיס יעבוד על 4X במקום 16X: התכוונת לכך שהכרטיס מסך החיצוני יעבוד איטי יותר משהוא יכול? (על מהירות 4 במקום 16)

אם זה כך - אולי כבר עדיף לקנות לוח אם ללא כרטיס מסך מובנה (אפשר כבר ללכת על משהו של ASUS) ולהתקין עליו כרטיס חיצוני?

תודה!

פורסם

בכל הלוחות הנ"ל (מלבד אחד מהם) יש כרטיס מובנה GMA X4500, אז זה לא נכון שבחלקם כרטיס מסך משופר (בהקשר של "S2H").

"מלבד אחד מהם"- אין לוח כזה EG41-UD3L, מדובר ב-EP41-UD3L אך כפי שיודעים לא קיימת ערכת שבבים P41, מדובר בערכת G41 מסורסת - פשוט אין יציאות פלט וידאו בפאנל האחורי.

הדיון הזה ישן וכמעט שנעלתי אותו בהקפצה של גד. פותח הדיון- אם הת'רד הזה עדיין רלוונטי אז תרשום הודעה פותחת, שוב, בה תסכם את הדרישות שלך מהלוח. כך נוכל לתת לך המלצה חד משמעית אחת ולתמיד. ציין גם חלקים שכבר יש לך (חלקים שתשלב עם הלוח) או חלקים שאתה מתכנן לקנות.. וכמובן את השימושים במערכת והדרישות מהלוח.

פורסם
  • מחבר

אז לסיכום:

אני מחפש לוח אם ברמה מעט מעל לבסיסי עד 350ש"ח

לוח עם כרטיס מסך מובנה ואפשרות להתקנת כרטיס מסך חיצוני.

עם יציאת HDMI.

DUAL CHANEL

כרטיס קול מובנה ובסיסי 7.1 כזה בערך...

4 (אפילו פלוס אם ניתן מבלי לייקר) סלוטים לזיכרונות DDR II (ואם יש לוח בתקציב הזה שניתן יהיה בעתיד להצמיד בו זיכרונות DDR III)

מבחינת מפרט החלקים שיש לי:

*מעבד: INTEL E7500 2.93Ghz

*מאורר A.C COOLING למעבד.

*זיכרון: Geil 3GB

*כרטיס מסך: G210 512MB

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים