עבור לתוכן

לחיות ברשת

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לאחר (יותר מדי) שנים בצבא כקצין השתחררתי וכעת אני מנסה להיות אדם קצת יותר מסודר גם באזרחות שעובד עם טבלאות אקסל מסודרות ותיעוד, ומפסיק לכתוב הערות שנעלמות על פתקיות ופנקסים שנאבדים או עם לו"ז של OUTLOOK ורישום אירועים חשובים במקום עם תזכורות עמומות בפלאפון. כמו כן כיוצא חיל התקשוב מאוד התרגלתי לנוחות של עבודה ע"ב שרתים יציבים ונגישים מרחוק (netapp) כך שכל החומר שלי ואפילו הPST של המייל יושב במקום אחד ונגיש בכל מקום שאני נמצא, בלי להתעסק אם הקובץ הכי מעודכן הוא במייל, בDOK, cCD או על כונן C.

מה שאני מחפש זה שימוש כללי סטייל "עסקי"באינפורמציה לימודים באוניברסיטה שיתחילו בקרוב, והדגש הוא כי למשך מס' החודשים הקרובים אני הולך לטיול בניו זילנד ותאילנד. אני לא מתכוון לטייל עם לפטופ\נטבוק לזמן הקרוב, אבל חושב על אופציה של רכישת IPHONE ושימוש בWIFI, ואם לא, אז כנראה ביקור מידי פעם בעיקר בקפה-אינטרנט.

בסופו של דבר, אני מחפש אופציות של מייל, לוח שנה, אחסון וניהול מסמכים (וורד, אקסל, תמונות) וכו'.

כרגע, מצאתי את האתר www.dropbox.com שהומלץ ע"י חבר. האתר מאפשר (בעזרת תוכנה) לסנכרן תקיה במחשב שלך עם שרת 2GB כך שקבצים שאתה עורך בתקיה מתעדכנים ומגובים באתר, נגישים במחשבים אחרים בהם התקנת את התוכנה ואף נגישים להורדה בממשק WEB ע"י LOGIN פשוט באתר.

מייל - אני משתמש בGMAIL עד כאן.

לוח שנה - עדיין לא ממש התחלתי להתנהל ע"ב לו"זים אך ראיתי גם את האופציה של גוגל

1. האם IPHONE\גאדג'ט אחר יתן לי פתרון נוח ואפקטיבי לתחומים האלו כשאני בתנועה?

2. האם יש המלצה להלאה וגיבוי תמונות בטיול ארוך? (פייסבוק לא פונקציה בגלל הרזולוציה, אולי פיקאסה?) ?

3. האם אתם מכירים תוכנות, אפליקציות או אתרים דומים שמומלצי?

4. אודה להמלצותיכם לפתרונות דומים, חליפיים, הערות והארות בנוגע לתחום הזה.

פורסם

ידידי, אתה חולה ב GTD

לדעתי גוגל קלנדר הוא מעל ומעבר לכל מה שאתה צריך, לוח שנה ברמה אחת מעל כל דבר אחר.

(טיפ: פתח לוח שנה נפרד לעבודה, ללימודים ולכל נושא נפרד ותן להם צבע שונה)

ומקסימום remember the milk ל TO DO LISTS (למרות שיש לקלנדר של גוגל אחד מובנה כזה, רק שהוא דל בפיטצ'רים חשובים)

אני מאמין שכל גאד'גט בן ימינו שתבחר ידע לסנכרן אותך מול גוגל קלנדר (שמסתנכרן בעצמו עם RTM אם תגדיר זאת) בדרכים.

אגב, גוגל קלנדר יכול לשלוח לך סמסים כתזכורת לאירועים חשובים (חינם לגמרי) - מאוד נוח אם אין לך מכשיר לסנכרן איתו בינתיים.

(זה מה שאני עושה עם הנוקיה 6230 הוותיק שלי עד שאמצא לו תחליף אנדרואיד ראוי כלשהו)

באשר לעוד אינסוף המלצות, סנכרן את עצמך מול לייפהאקר בטאגים הרלוונטיים- תתחיל כאן:

http://lifehacker.com/tag/pst/gettingthingsdone/

http://lifehacker.com/tag/pst/gtd/

תמונות - אישית עוד לא יצא לי למלא כרטיס זכרון (8GB)

אבל הייתי הולך על פיקאסה.

גם פליקר אופציה פופולרית וטובה (אבל אני שונא את יאהו).

זכור שבשניהם מקום האחסון מוגבל לכמה (2?) ג'יגות ומעבר לזה צריך לשלם אאל"ט.

ואין בעיה להעלות לשירות כמו אחד מאלה ולמשוך ממנו אוטומטית לפייסבוק, לכל דבר היום יש API ומספר אפליקציות קיימות לאינטגרציה.

פורסם

אם אתה הולך לקנות אייפון, יש לך בו calendar ממש טוב, והמכשיר גם ככה כל הזמן איתך...

פורסם
  • מחבר

REMEMBER THE MILK נראה ממש נחמד ואפילו הצלחתי להכניס את האירועים שלו לתוך הלו"ז של הCALANDER של גוגל.

בקשר לאייפון אז קנינו לאח שלי IPOD TOUCH ולאחר התעסקות איתו אין לי ספק שאני הולך לקנות אייפון או לפחות מכשיר זהה כזה לעצמי.

מישהו מכיר עוד אתרים למשוגעי ניהול+סינכרון ?

פורסם

Iphone+Mobile me+Mac os הפתרון המושלם

אם לא בא לך להיכנב למערכת הפעלה של מק אז מובייל מי+ אייפון פשוט טירוף הכל מסתנכרן ובזמן אמת

אני עובד עם זה וזה פשוט מטורף!

פורסם
  • מחבר

קנית את המוצר או "קנית" אותו? כי לפי האתר הוא זמין רק לתקופת נסיון?

האם ניתן בפשטות לסנכרן את זה עם מחשב מזדמן (כמו שניתן לפתוח GMAIL בכל מחשב) או שנדרשת התקנת התוכנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים