עבור לתוכן

מבקש ייעוץ לגבי דיסק קשיח חדש נוסף לקראת התקנת Win7

Featured Replies

פורסם

היי כולם

ברשותי כרגע דיסק קשיח אחד, של WD 320GB Blue שעליו מותקנת WinXP.

בזמנו חילקתי אותו כך:

C - מערכת הפעלה ותוכנות 20GB

D- משחקים וכל השאר 300GB

עכשיו אני מבין ש-20GB בקושי יספיקו למערכת ההפעלה החדשה, לכן חשבתי לגבות את כל מה שיש לי בכונן, לאחד אותו ולפרמט אותו ככונן אחד,

ולקנות דיסק קשיח נוסף , השאלה שלי היא איזה גודל יהיה אופטימלי?

בעיקרון המטרה שלי היא -

C - מערכת הפעלה ותוכנות - חשבתי אולי להשאיר את הדיסק הנוכחי בשביל המטרה הזו - 320GB

D - משחקים, גיבויים/הורדות וכל השאר. - משתלם לקנות היום 640GB? אני גם מעוניין בכמה שפחות פלטות בדיסק החדש.

או

לקנות דיסק קשיח אחד חדש גדול ולשים בו הכל בלי לחלק, למרות שאני מעוניין שאם ילך הדיסק הישן יותר אז לפחות יהיו לי גיבויים בחדש יותר

כי הישן כבר למעלה מ-שנתיים וחצי אצלי אולי אפילו שלוש שנים..

אני מעוניין ב-WD שוב כי יש להם דיסקים סבבה, אבל הבנתי שהחדשים מסדרת ה-BLACK די רועשים.. אז לקחת שוב אחד מסדרת ה-BLUE?

אשמח לעצות,

תודה.

פורסם

לא הייתי הולך אף פעם על כונן של 640GB בגלל שהוא... בנוי אחרת מרגילים. (יש כאלה שהם שניים של 320GB אלה בסדר)

500GB זה יותר ממספיק.

ואם אתה לא שומר כמויות מדיה אדירות על המחשב - יספיק לך הכונן הנוכחי ויהיה עדיף אם פשוט תעשה כמוני ותקצה 50GB למערכת ההפעלה (אולי קצת יותר אם בא לך אבל יהיה מיותר).

פורסם

קודם כל לגבי הכונן החדש שתקנה, קח 500GB או 1TB.. כל הנפחים שביניהם ומתחת ל-500GB יהיו לא משתלמים.

לגבי החלוקה- הכונן החדש ברוב הזמן יהיה פנוי או עסוק? אם הוא לא יהיה בפעולה רוב הזמן אז עדיף שתקנה HD103SJ ותחלק אותו ל-2 מחיצות. מחיצה של 100GB-50GB (נניח) למערכת ההפעלה, תוכנות ומשחקים.. כל השאר לאחסון. את המחיצה של מערכת ההפעלה תוכל לגבות לדיסק הקשיח הישן. את המחיצה הגדולה - אין לך ממש לאן לגבות, לפחות לא עד שתקנה כונן נוסף של 1TB (או נפח גדול אחר). אם אתה תוריד דברים אז כדאי להוריד ל-320GB באופן זמני (מעין דיסק גיבוי + דיסק זמני להורדות. כלומר שאתה מוריד אליו דברים ויותר מאוחר מסדר אותם היכן שנח לך) ולאחר מכן להעביר ל-1TB.

אופציה נוספת היא שה-320GB יהיה כונן מערכת ההפעלה (אולי גם תחלק אותו), אך הוא איטי יותר ולדעתי ה-1TB יתאים יותר לעבודה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים