עבור לתוכן

דיסק קשיח חיצוני נייד 2.5" - Iomega eGO או Transcend StoreJet?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני על סף רכישת דיסק קשיח חיצוני נייד בגודל 2.5", הנפח לא ממש רלוונטי לשאלה אבל ככל הנראה 320GB

אני בהתלבטות בין Iomega eGo לבין Transcend Storejet

הדיסק קשיח ישמש אותי לאחסון וגיבוי תמונות בטיול ארוך של מספר חודשים, ולאחר מכן ישמש אותי לגיבוי סטנדרטי בבית

עקב השימוש הראשוני שלו, אני מעדיף שהוא יהיה עמיד יחסית, ולכן עניין אותי ה-StoreJet, שעל-פי האתר של Transcend בעל מנגנון בלימת זעזועים העומד בדרישות של הצבא האמריקאי.

ה-StoreJet מגיע עם אחריות לשנתיים.

במחיר דומה מצאתי את ה-eGo של Iomega שמגיע עם אחריות ל-3 שנים. ל-eGo מנגנון של הגנה מנפילות של עד 1.3 מטרים. השאלה היא אם זה מקנה לו גם עמידות לזעזועים קלים יותר, כמו היטלטלות בתוך תיק גב וכדומה.

הדיסק של Transcend נראה לי עדיף מלבד עניין האחריות שגורמת לי לנטות לעבר הדיסק של Iomega.

האם ניתן לדעת של איזה חברה הדיסק הקשיח עצמו שבתוך המארז?

איזה מבין ה-2 עדיף לדעתכם? או שבכלל עדיף דיסק 2.5" אחר באיזור המחיר של 350 ש"ח?

תודה לעוזרים!

פורסם

קודם כל זה לא רלוונטי איזה כונן נמצא בפנים שכן הוא גם ככה מוגבל ל-USB2.0.. אז המידע של איזה כונן בפנים לא תורם.

שנית, אם חשוב לך שהכונן יהיה אמין/עמיד אז אחריות לא צריכה לעניין אותך. כשהכונן ידפק האחריות לא תכסה את עלויות שחזור המידע.

ובעניין גרעין הנושא- אני חושב שאיזו בחירה שלא תעשה, עדיין תצטרך להיות מאוד מאוד זהיר. אם הכונן יהיה בחדר מלון וישב על שולחן ברוב הזמן שתהיה בחו"ל - אז אתה דיי בטוח ואתה יכול גם לקנות את הכונן הכי זול שתמצא שלא בא עם מנגנוני נפילות/זעזועים. אם אתה תישא את הכונן ממקום למקום דיי הרבה, אז כדאי שלא תעשה זאת, או שתעטוף אותו בהרבה עיתונים/ניילונים (בועות.. "פצפץ"). דיסקים קשיחים מתים וזה בלתי נמנע, אתה לא יכול לדעת איך עובד כל מנגנון והיכן נקודות התורפה שלו, אז עדיף שלא להעמיד זאת למבחן. אם אתה חייב את הנפח הגדול הזה אז תנקוט באמצעי זהירות כפי שציינתי קודם. אם אתה לא צריך נפח גדול אז תוותר על כונן קשיח וקנה כרטיסי זיכרון או DOK-ים.

פורסם
  • מחבר

DOK בנפח מספק עולה יותר ונותן פחות, ובנוסף על כך לא יהיה לי שימוש בו לאחר הטיול

אני מודע היטב לעובדה שדיסק קשיח רגיש יותר מכונן פלאש אבל בכל זאת המטרה של הקשיחים הניידים היא להיות... ניידיים...

ה-"טלטולים" עליהם אני מדבר הם כשהכונן יהיה בתיק הגב או ברכב בנסיעות. בזמן השימוש הוא לא יזוז כמובן ויהיה על שולחן או משטח דומה.

עריכה: עכשיו נכנסת למשוואה גם קניה של Lacie Rugged באותו המחיר בערך. מה דעתכם?

פורסם

טלטולים של נסיעה זה שטויות.. זה לא מה שידפוק את הדיסק.

אז קח את ה-FreeAgent בגלל האחריות ופשוט תשמור עליו טוב יותר. כפי שהצעתי תרפד אותו בזמן טלטולים בנסיעות.

פורסם
  • מחבר

השנה הרביעית והחמישית של האחריות כבר קצת פחות רלוונטיות כי אז המוצר כבר די obsolete, מה גם שעד כמה שזכור לי השנתיים הנוספות של סיגייט לא שוות הרבה.

איך ה-Lacie rugged מול השאר? ביקורות הקונים עליו ב-B&H למשל טובות, וראיתי שיש שם אופציה ב-10$ לאחריות בין לאומית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים