עבור לתוכן

cmos battery low גם אחרי החלפת בטרייה חדשה

Featured Replies

פורסם

בס"ד.

שלום וברכה..

יש לי מחשב פנטיום 4 סוקט 775 עם לוח אם של אסוס p5s800-vm. התקלה נעוצה בבטריה של הלוח שברגע שמנתקים את המחשב מהחשמל ההגדרות מתאפסות.

ניסיתי להחליף בטרייה אך אותו סיפור. הבטרייה שהחלפתי איתה עובד במאה אחוז כי היא עובדת אצלי במחשב השני שיש לי בבית.

עוד משהו מוזר קורה שבהגדרות הדיפולטיות של הביוס הוא נותן מסך כחול כאשר הוא בא להעלות את הווינדוס ככה יוצא שכל פעם שההגדרות מתאפסות יש מסך כחול :s05:

שללתי ספק כוח מעבד וזיכרון כי הצלחתי להעלות את המחשב דרך דיסק בר אתחול. ככה שאני חושב שהבעיה היא בעצם החיבור של ההארדיסק ללוח אם דרך SATA.

האם להחליף לוח אם? או שיש עוד כיווני בדיקה?

פורסם

פעל לפי ההצעה הבאה:

נתק את כל הרכיבים מהמחשב, הכל! למען ההבהרה תשאיר רק את המעבד ותדליק את המחשב, אם המחשב מצפצף אזי בסבירות גבוהה הלוח תקין.

עכשיו תחבר זיכרון אחד ותבדוק מה קורה עם הסוללה וההודעת ביוס וככה תמשיך.

האם בית הסוללה תקין? האם יש סימני קורוזיה או מגע לא תקין? תנסה לראות.

במידה ולא , והלוח באחריות ממש אחריות.

פורסם
  • מחבר

אין סימני קורוזיה ליד בית הסוללה. בית הסוללה תקין לפי מראית עין. יש דרך לבדוק את בית הסוללה באמצעות טסטר?

המחשב עצמו עובד חלק הרצתי MEMTEST התקנתי עליו מערכת הפעלה הרצתי עליו גם prime95 שזאת תוכנת מאמץ למחשב והכל עבד תקין.

אבל ברגע שמוציאים את המחשב מהחשמל ומחזירים אז הוא מאפס את ההגדרות של הביוס ואז ההגדרות הדיפולטיות שלו גורמות למסך כחול ואתחול המחשב כשהוא בא לעלות.

עוד דבר שקשור מאוד לעניין. ההגדרה הדיפולטית בביוס של הבקר SATA היא RAID MODE ןכשאני מעביר אותו לNATIVE MODE אז המחשב עולה בלי בעיה.

אבל כשמנתקים מהחשמל ומחזירים ההגדרות כמובן מתאפסות וזה חוזר לRAID MODE.

ההארדיסק מחובר דרך SATA וניסיתי גם את החיבור הנוסף שיש במחשב ועדיין אותו תופעה.

אין לי הארדיסק IDE כדי לבדוק אם זה בגלל הבקר SATA. אולי עדכון ביוס פותר בעיה כזאת?

פורסם

אני חושב שבמצב כזה אם אתה יודע, כמובן על אחריותך הייתי מעדכן ביוס.

בכל מקרה אם אינך משתמש במערך RAID תעשה לו DISABLE, המחשב גם יעלה לך מהר יותר (הוא ידלג על שלב הבקרה למערך).

פורסם
  • מחבר

אם אני מבטל את המערך RAID בביוס אחרי שאני מנתק אותו מהחשמל ומחבר שוב הבעיה תחזור כי ההגדרות יתאפסו. ככה שזה לא ממש יעזור..

אבל יש מצב שאפשר לבטל גם מערך של RAID דרך הלוח אם עם ג'אמפר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים