עבור לתוכן

הבדלים בין מעבדים (I5 - I7) ולוחות אם תואמים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

1. למשחקי גיימינג כבדים, האם מורגש הבדל בעבודה עם I5 750 לעומת עבודה עם I7 860 או I7 920 ?? ממה נובע הפרש המחירים הגבוהה הזה?

2. אני מתכנן כרגע לקנות מעבד I5 750 (או I7 860) ע"ב לוח האם: GIGABYTE GA-P55A-UD3. מה דעתכם עליו? האם יש טובים יותר ממנו בטווח המחירים הזה? שווה לשדרג אותו למשהו מתקדם יותר? (אגב, לא יהיה OC).

תודה, יוסי.

פורסם

2. הלוח מספיק יקר, אין טעם לקחת יותר ממנו. :)

1. אין הבדל בין שניהם במשחקים. אולי אם תשחק ברזולוציות נמוכות אבל אני בספק אם תעשה זאת עם מערכת כזו חזקה (בטח תקנה גם כרטיס מסך חזק).

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין I7 860 לבין I7 920 ? למה אחד ב 1156 והשני ב 1366? איזה מהם עדיף לטובת גיימינג?

פורסם

ה-i5-750 עדיף. זול יותר משניהם ומציג ביצועים מאוד דומים.

כפי שאמרתי, אם אתה משחק ברזולוציות בינוניות ומעלה אז לכרטיס המסך יש את החשיבות הגדולה ביותר וזה לא משנה איזה מעבד תיקח מבין השלושה שהזכרת.

וההבדלים רשומים בסטיקי, יש טבלה מפורטת. (שאלות נפוצות: מעבדים, לוחות אם וזיכרונות)

פורסם

אין סיבה לקחת יותר מהI5. הI7 יביא לך יותר תועלת רק אם אתה עורך גרפי.

פורסם
  • מחבר

ה-i5-750 עדיף. זול יותר משניהם ומציג ביצועים מאוד דומים.

כפי שאמרתי, אם אתה משחק ברזולוציות בינוניות ומעלה אז לכרטיס המסך יש את החשיבות הגדולה ביותר וזה לא משנה איזה מעבד תיקח מבין השלושה שהזכרת.

וההבדלים רשומים בסטיקי, יש טבלה מפורטת. (שאלות נפוצות: מעבדים, לוחות אם וזיכרונות)

ומה זה אומר בזכרון TRIPLE CHANNEL מול DUAL?

לסיכומו של דבר עדיף I5 750 על פני I7 860 רק מבחינת מחיר שהראשון זול יותר. אבל השני יכול להביא ביצועים טובים יותר, במעט. זה מדוייק או שאני טועה?

פורסם

במשחקים זה אפילו לא מעט, זה כמעט וכלום, אז אפשר לומר שאתה טועה.

בשימושים אחרים אולי יהיה הפרש גדול, אבל תלוי באילו שימושים. בגלל של-i7 יש HT, ישומים שמנצלים זאת (ביעילות) יראו את ההבדל הגדול ביותר מול ה-i5-750 שאינו בעל HT (ר"ת HyperThreading).

ואין הבדלי ביצועים גדולים בין Dual Channel ל-Triple Channel, אתה יכול לקרוא על זה בסטיקי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים