עבור לתוכן

חשד בשני הארדיסקים חיצוניים ותקיעות מערכת (+ בדיקה כללית לכל הכוננים)

Featured Replies

פורסם

התופעה היא כזאת: קפיאה של המערכת כולה

כבר עברתי על מספר בדיקות ועכשיו הגיע הזמן לבדוק ולשלול בעיות של כוננים חיצוניים + פנימיים

רציתי בבקשה את השמות של התכונות הרישמיות מחברת WD וסיגייט

אם אפשר גם לינק להורדה

או בכלל תוכנה חיצונית שתעשה את זה בצורה הכי טובה

ההארדיסקים זה מה שיש במפרט בצד והנה גם תמונה מאוורסט לגבי דגמים

1e6ezm.jpg

בFAQ לא ראיתי את זה

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה.

הורדתי את התוכנה של סיגייט והרצתי על ה320 ג'יגה הפנימי את כל הבדיקות, והוא לא נכשל

אחרי זה הרצתי על ה1TB החיצוני(גם כן של סיגייט, מסדרת FREEAGNT) ולצערי בlong drive self test הוא נכשל , אפילו שהוא לא הגיע לאמצע הבדיקה :(

הנה תמונה

dp7ct5.jpg

אני מניח שהרצה על שאר הכוננים(כולם של WD) לא פרקטיים עם התוכנה הזאת(גם בכלל האייקון האפור), וצריך תוכנה של WD בשבילם

חיפשתי לפי הדגמים שיש לי, והוא הביא אותי בסופו של דבר לאותה תוכנה כללית: Data Lifeguard Diagnostic (בשביל ווינדוס)

עכשיו השאלה שלי ,האם זה באמת תוכנה כללית לכל ההארדיסקים של WD? כמו התוכנה של סיגייט.. אם זה חיצוניים, או פנימיים

בכל אופן, זה ממשיך להריץ סריקות עכשיו עדיין בסיגייט(המשך סריקות לFREEAGENT להזכירך, נתקעתי בLONG DST) + סריקה ארוכה ל1TB פנימי של ,WD דרך התוכנה הרישמית של ווסטרן(נראה כי סריקה ארוכה לוקחת קרוב ל3 שעות)

אני אעדכן את התוצאות

איך לבנתיים הביצועים של אחד הכוננים מHD TUNE?

2po5e6t.jpg

(התחלתי עם הכונן הזה לבנתיים כי אני יודע שהוא דיי צולע-נתקע ומתקשה לקרוא קבצים)

אם אתה צריך יותר מתמונה בודדת לבדיקות הבאות בכוננים תגיד לי איזה לשוניות לצלם.. כמובן עכשיו הוא עובד על ERROR SCAN ארוך וכו'

פורסם

הרצת את מבחן הביצועים בזמן שאתה מריץ בדיקת תקינות לכונן?

אני מקווה שכן כי ה-Burst rate על הפנים ואילו המקסימום צריך להיות מעט גבוה יותר (אבל זה אולי זניח לכונן קצת ותיק).

לגבי ה-FreeAgent, תבדוק באתר של סיגייט, אולי יש להם תוכנה מיוחדת לחיצוניים. אולי היא סתם רשם שזה נכשל כי הוא בכלל לא בדק. רק תבדוק, לאו דווקא שזה המצב.

לגבי ה-WD- עדיף להוריד לפי בחירה של כונן ספציפי כי אולי בחלק מהכוננים מומלצת גרסה מסוימת של אותה תוכנה כללית.

פורסם
  • מחבר

הרצתי את המבחן הביצועים לכונן 320 ג'יגה הפנימי שתוכנות פועלות ברקע, כן(בדיקת תקינות לכונןן אחר), אבל לא מתוכו עצמו(הכוונה לא אפליקציות שמותקנות בכונן הזה).

יש לו בעיות שהתחילו לפני כבר בערך חצי שנה, קושי לקרוא ותקיעת המערכת כולה לכמה שניות

עושה רעש נוראי כאילו המחט ממש נתקעת..

והוא לא בן יותר מ3 שנים

בכל האופן הכונן הזה משמש רק לעוד גיבוי נטו וזהו. הוא לא בשימוש יום יומי(קריאה, העתקה, מחירה) אלה פעם בחודש לערך

אולי אנסה איכשהו לממש בקרוב את האחריות שלו(מקווה שלא עברו 3 שנים)

לגבי הFreeAgent, באופן מפתיע הרצתי שוב את הבדיקה והוא עבר את הבדיקה!!! :) :)

(כרגע הוא עובד על הבדיקה האחרונה - Long Generic, מקווה יעבור טוב)

עם WD. כל דגם שחיפשתי מהארדיסקים שיש לי הביא אותי לאותה תוכנה ששוקלת בידיוק אותו דבר(388KB)

הנה קריאה מארדיסק חיצוני 500 ג'יגה של WD מסדרת מיי בוק:

14wenuq.jpg

(יש לציין שלפני כמה חודשים הכונן עבר כשל לוגי חמור ואבד כל המידע! מאז גם הוא מתפקד כגיבוי בעיקר)

יש עוד בדיקות שאני יכול לעשות בHD TUNE ולהראות לך?

פורסם

נראה סביר.

אין עוד בדיקות, רק האבחון של היצרנים.. זה הכי טוב.

פורסם
  • מחבר

טוב תשמע, עכשיו אני עוד יותר בטוח שיש פה הארדיסק דפוק

בגלל הקפיאות החוזרות שיש לי במחשב, אחרי פירמוטים ואלף בדיקות לא נותר לי להאשים את הקשיח של המערכת הפעלה(500 ג'יגה, של WD)

למה?

השארתי את המארז פתוח לידי וחיכתי לרגע שהמערכת עוד הפעם תקפא.. עברו 30 שעות, המערכת קפאה, שמתי את היד על הכונן והרגשתי שהמחט עצמה נתקעת

היא חוזרת באופן מעגלי על אותם רעידות בדיסק. אחרי ריסט היא חוזרת לפעול באופן נורמלי.

עכשיו העניין הוא שעם התוכנה הרישמית לא ראיתי שגיאות כלשהן..

אני רוצה לממש איכשהו את האחריות, אבל בשביל להיות בטוח אני צריך תוכנה חיצונית שלא תפעל דרך הווינדוס

משהו בסגנון של memtest 86 רק להארדיסק. יש לך משהו כזה להביא לי? (על סידי רום לצרוב כמובן ולא פלופי)

חוץ מזה, אני מצרף את הבדיקות על שאר הקשיחים שתגיד לי איך הביצועים

500p.th.jpg

(זה הכונן של המערכת הפעלה!!)

שים לב! שני כונני 1TB זהים

41229236.th.jpg

88122232.th.jpg

ואחרון, 1TB חיצוני של סיגייט:

42789584.th.jpg

תודה

פורסם
  • מחבר

מקפיץ גם בגלל מה שקרה פה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=441653.0

והמחשב לא מספיק לקפוא

החלטתי לפרק את הכונן של המערכת הפעלה עוד הפעם לפרמט להתקין מערכת הפע,ם על ה1 של הטרה בייט אי אפשר לעבוד ככרגע וזה בלתי אפשרי

אם יש לך תוכנה חיצונית לבדיקה בהמשך אז בבקשה תגיד לי לבנתיים זה מנוטרל

הכתב עצמו גם מבולגן

פורסם

איזה כתב מבולגן? :cool2:

אוקיי. כל קודם- לא כל קפיאה ומסך כחול מקורם בכונן הקשיח. תבדוק את המערכת שלך ותעשה אלימינציה. לך תדע, בסוף אולי זה אכן הכונן הקשיח: אפילו התוכנה של היצרן יכולה לטעות. כשעושים בדיקת SMART אז אני ממליץ רק על תוכנת היצרן. את שאר הבדיקות ניתן לבצע עם תוכנות אחרות. אבל אולי לא, אולי הזיכרונות/לוח אם הם הגורם לבעיה.

גבי בקשתך לתוכנה- תשתמש ב-MHDD, תוכנה טובה. או שפשוט קח איזשהו מאגד תוכנות כמו Hiren's BootCD או Parted Magic.

לגבי מבחני הביצועים- כולם נראים בסדר חוץ מכונן מערכת ההפעלה. רואים שהוא עסוק בזמן מבחן הביצועים. צא מתוכנות ודברים שפועלים ברקע ותבצע את הבדיקה שוב.

(הערה: כמה כוננים יש לך? 6? :D)

פורסם
  • מחבר

בגלל שכל השפה השתגעה בווינדוס היה מאוד קשה אפילו לכתוב בעברית..אז חשבתי שגם מה שכתבתי התבלגן(ככה ראיתי את זה)

אני יודע שלא כל קפיאה או מסך מקורם מצביע על הדיסק הקשיח.. אבל אל תשכח שכבר עשיתי את כל הבדיקות האפשריות(בדיקת זכרונות, ווירוסים, טמפ' וחום, ואפילו גם שתי פירומוטים)..

כל זה לא עזר , אז בפעם האחרונה שהמחשב קפא שמתי את האצבע על הקשיח של המערכת ושמתי לב שהמחט משחקת לה שם.

נכון לעכשיו עדיין לא הייתה קפיאה מאז שהתקנתי על ה1TB את המערכת. (ה500 מנוטרל ומנותק)

אני אנסה עם התוכנות שאמרת, אני מקווה שזה לא יותר מדי מסובך ומדובר רק בהפעלה פשוטה. (מניסיון שלך אתה יכול להגיד לי מה הולך שם פחות או יותר?)

היה לי חשד בכונן של המערכת הפעלה... מוזר. שעשיתי את הבדיקה זכור לי שדווקא לא פעל כמעט כלום.

כן, יש לי 6 כוננים לשאלתך.

פורסם

צורב> מעלה ב-boot> מריץ.. פשוט מאוד

בהצלחה.

גם לי יש לא מעט כוננים, מתחיל לעצבן עם הלוח כי יש לו רק 4 חיבורי SATA. צריך לנתק ולחבר כל פעם שצריכים צורב או כונן שלא מחוברים. >:(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים