עבור לתוכן

מה כל כך טוב ב HD4890 ? ה GTX275 עוקף אותו...

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

באשכול הזה נאמר חד משמעית: NVIDIA.

אני עדיין לא מבין למה המליצו לי בכל הפעמים ללכת על HD4890 (למשל בפורום מפרטי מחשב).

בקשר לפיצ'רים המצחיקים:

למה זה תלות כרטיס מסך? למה לא תלות דרייבר?

ואם זה תלות דרייבר - מה הבעייה של ATI לפתח גם משהו כזה?

• תגובות 56
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המלצתי לך אנוידיה משיקולי כמות\זמינות\איכות של תוכנה.

(לדעתי התוכנה המואצת ע"י החומרה לא פחות חשובה מהחומרה עצמה, זו עסקת חבילה)

אבל קח דברים בפרופורציות. לא לכל אחד הפיצ'רים או תמיכה תוכנתית כזאת או אחרת רלוונטים. יכול להיות שה-4890 יספק את כל צרכיך ומעבר.

ואם אנוידיה דואגים "להבטיח" שמשחק ירוץ על החומרה שלהם כמו שצריך, זה ממש לא אומר שהמשחק לא יעבוד כראוי על כרטיס ATI

ובכלל לא התייחסנו לרעש\קירור\צריכת חשמל ויכולות OC בין 2 דגמים ספציפים.

אם אתה יוצא מפה עם מסקנה ש"חד משמעית אנוידיה" אז כנראה שהטיעונים שלי מדברים אליך, אבל תכלס בכלל לא נוח לי עם הצהרות מהסוג הזה

כי ברור לי שלא מעט חברה חולקים על דעותי או ממעיטים ממשקל טענותי (שאכן נתון להשתנות בהתאם להפרשי ביצועים ומחיר),

לכן חשוב לי לציין שאני לא מתיימר לייצג אף אחד מלבדי ושהדברים נאמרו בהתאם לנסיבות (מחיר וביצועים שווים~ בין 2 הכרטיסים)

פורסם
  • מחבר

אבל קח דברים בפרופורציות. לא לכל אחד הפיצ'רים או תמיכה תוכנתית כזאת או אחרת רלוונטים. יכול להיות שה-4890 יספק את כל צרכיך ומעבר.

ואם אנוידיה דואגים "להבטיח" שמשחק ירוץ על החומרה שלהם כמו שצריך, זה ממש לא אומר שהמשחק לא יעבוד כראוי על כרטיס ATI

ובכלל לא התייחסנו לרעש\קירור\צריכת חשמל ויכולות OC בין 2 דגמים ספציפים.

אני ממש לא יופתע אם תגיד שאתה עובד/עבדת בחברה שקשורה באופן עקיף או ישיר ל NVIDIA .

לסיכום , ממה שהבנתי - GTX275 vs hd4890 :

יתרונות ל ATI:

1. אכן רעש זה הדבר היחיד שלא בדקתי ,

במחיר של GTX275 אני מקבל HD4890 vapor-x , שהוא צריך להיות מקורר היטב ושקט. כנראה יתרון ל ATI .

2. GTX275 הוא לא כרטיס נפוץ בעולם , לעומת HD4890 שתופס את המקום השלישי/רביעי (מקום ראשון כמובן GTX260). יתרון ל ATI .

3. אין לי מושג מה זה אומר - אבל ATI באים עם DDR5 ו DX10.1 , יותר טוב מכרטיסי nvidia. יתרון ל ATI.

יתרונות ל NVIDIA:

1. אין מה לעשות , רוב הכרטיסים שתמצאו אצל אנשים שייכים ל nvidia - מה שגורם להם להיות עדיין מספר 1 בכרטיסי המסך עם תמיכה מלאה בכל המשחקים בצורה כמעט מושלמת. יתרון ל NVIDIA .

2. GTX275 יותר טוב ב benchmark ברוב המשחקים (אולי ב 3-5% , אבל עדיין). יתרון ל GTX.

3. אין לי מושג מה זה אומר , 448 bit לכרטיסי NVIDIA . נגיד שזה יתרון , שיהיה.

פורסם

1. אין מה לעשות , רוב הכרטיסים שתמצאו אצל אנשים שייכים ל nvidia - מה שגורם להם להיות עדיין מספר 1 בכרטיסי המסך עם תמיכה מלאה בכל המשחקים בצורה כמעט מושלמת. יתרון ל NVIDIA .

לדעתי המשפט הזה מושטט על הנחה שגויה ...

לפני כמה שנים המצב בהחלט היה כזה , אבל היום כבר לא.. יש חברה מתחרה , ATI כמובן, שמוציאה כרטיסים שחלקם בעלי ביצועים שלרוב עוקפים את המקבילים של NVIDIA , מה גם שATI מוציאה כ.מסך שלא נופלים בשום פרמט , וגם להם יש דברים שמייחדים אותם...

אם יש פהטעות אשמח לדעת :)

פורסם
  • מחבר

לדעתי המשפט הזה מושטט על הנחה שגויה ...

לפני כמה שנים המצב בהחלט היה כזה , אבל היום כבר לא.. יש חברה מתחרה , ATI כמובן, שמוציאה כרטיסים שחלקם בעלי ביצועים שלרוב עוקפים את המקבילים של NVIDIA , מה גם שATI מוציאה כ.מסך שלא נופלים בשום פרמט , וגם להם יש דברים שמייחדים אותם...

אם יש פהטעות אשמח לדעת :)

מה שאמרת (בין אם זה נכון ובין אם לא) לא סותר את המשפט הזה.

אם תשאל 100 אנשים רנדומלים על הכרטיס מסך שלהם, 70 יגידו לך NVIDIA.

לדוגמא:

http://www.geeks3d.com/20090720/10-most-popular-graphics-cards-july-2009/

מכיוון שרוב הכרטיסים הם של NVIDIA , לא יהיה סיכוי שיהיה משחק שלא יעבוד כמו שצריך , שהרי המפתחים מכירים את הסטטיסטיקה הזאת.

עם השנים הפער מצטמצם ומתקרב ל 50:50 , אבל עדיין יש זמן ומהבחינה הזאת יש יתרון ל nvidia.

ל ATI אין ברירה : להוציא כרטיסים שווים ביכולתם ל NVIDIA - אבל יותר זולים . זו הדרך שלהם להתקדם וזה מה שקורה היום.

אין לי מושג מה יהיה עדיף , שכן הסיכוי לתקלה בגלל שלקחת ATI - שואף ל0.

פורסם

זה בגלל שלכל אידיוט שני דחפו GF4MX440

פורסם

זה בגלל שלכל אידיוט שני דחפו GF4MX440

::)

פורסם

^

לא מצחיק

למה, אתה נולדת עם הבנה בחומרה?

פורסם
  • מחבר

NVIDIA פי 2.

fighter , כמעט כל אחד (שלא מבין בחומרה) יגיד לך ש NVIDIA הכי טובים - והוא לא שמע ממש על ATI.

ברגע שאנשים כאלו מתעניינים בחומרה עד לרמה סבירה ואף יותר מזה, עדיין יהיה להם עדיפות מסוימת על NVIDIA.

לכן זה לא בהכרח אנשים שלא מבינים... זה יותר אנשים שמעדיפים מותג או איך שלא תקרא לזה.

חוץ מזה , אנשים שנכנסים לסקרים כאלו או לאתרים של חומרה - כן מבינים קצת.

בקשר ללהבין בחומרה:

בינתיים מה שיוצא לי מזה = כאב ראש.

כיף לאנשים שבבוקר רוצים לקנות מחשב ובערב קונים - בלי לברר יותר מדיי.

סך הכל לא יהיה מצב שתקנה מחשב ב KSP במחיר מסוים ותקבל משהו גרוע , הכל כמעט ביחס ישר למחיר.

לדוגמא בהקשר של הטופיק הזה , לא נראה לי שאני כל כך יבדיל בין HD4890 לבין GTX260 או כל כרטיס בטווח מחיר דומה , לפחות לא במשחקים שיש היום - אבל אני יכול חודש לחקור על זה סתם.

פורסם

מה? לא דיברתי אליך

דיברתי להוא שציטט אותי שכנראה ניסה לרמוז משהו שלא הצחיק כל כך

פורסם

GAME5

אתה יודע שאינטל מחזיקה כ50% משוק כרטיסי המסך, NV מחזיקה 25% וATI כ20%

לדעתי עדיף 4890 לגיימר בגלל תמיכה בDX10.1 (כבר מראה שיפור די חביב) ובגלל המחיר הזול (אתה יכול לקחת את ה4890 הכי זול שתמצא)

לGTX275 יש CUDA שלא תעזור לך אם אין לך תוכנות מנצלות (משחקים לא מנצלים) וPHYSX לא יעזור לך כי הוא טוחן יותר מידי את כרטיס המסך ככה שהFPS שתקבל לא יהיה משהו.

אני חושב שאם אתה גיימר בינוני קח 5770\4870 ואם אתה כבד לך על 5850

פורסם

-כל העניין של תאימות יותר טובה ל NV או ATI זה שטויות.

-כמו TWIMTBP של NV יש את התכנית GITG של ATI.

Physx לא תפס עד היום והתוספת שלו למשחקיות שואפת לאפס. (כבעל נסיון שקנה מעל 10 מחשבים עם כרטיסי Nvidia).

- בשביל להשתמש ב 3d VISION אתה צריך מסך שמספק 120HZ מה שאין להרבה אנשים ( ראיתי את זה אצל חבר ואני חייב להודות שזה ממש מגניב :xyxthumbs:)

-כל העניין של תמיכה ב HD תמיד היה ויהיה יותר טוב בכרטיסי ATI לפי דעתי.

-רוב המשחקים היום משתמשים ב DX ולא OGL, ומפתח משחקים כותב משחק שירוץ עם DX ולא על ATI/NV.

- ההבדלים הטכנולוגיים זניחים בין הכרטיסים שציינת. (עובדה, הבדל של 5% זה לא מה שיעניק לך חווית משחק מדהימה).

- לשתי החברות יש דרייברים מעודכנים ואני מעדיף את אלו של ATI.

לדעתי הבחירה צריכה להיות מבוססת על המשחקים שאתה משחק. פשוט תבדוק מה הביצועים של כל כרטיס במשחקים שאתה מעדיף ותראה מה טוב לך. ולרוב, הביצועים תלויים במנוע עצמו ולא במשחק. אם כרטיס X מצטיין במנוע Y אז רוב הסיכויים שהוא יריץ טוב את כל המשחקים המבוססים על אותו מנוע.

חוצמזה יש גם את השיקול של OC, אחריות, ויציאות לכ.מסך וזהו.

פורסם

כרגיל שרשור של ATI VS NVIDIA... הרבה שטויות יש פה אין ספק..

אני בדיעה של SyndromE, אם אתה לא קונה 5850 לך על 275

מצד אחד אנשים אומרים "אני לא מבין הרבה אבל.." ואומרים שטויות.. תשמעו לאנשים שמבינים.

לך על חברה שאתה אוהב או יותר מעריך. כל אחד בסופו של דבר יש לו את העדפה משלו.. תכלס 3-5 FPS לפה או לשם לא יהרגו אותך..

פורסם

בו אני אתן לך את התשובה הכי פשוטה בלי קשר למותג או לכל משהו אחר

אתה אומר שיש אותם ביצועים אותו DX ואותו מחיר

אז תיקח פשוט ביותר את הכרטיס הקר יותר הרי אם הכול אותו דבר הדבר השני שהכי חשוב זה הקירור והיכולת OC נכון?

אז בלי לשבור ת'ראש תקח את הקר יותר והטוב יותר לOC ואני לא בעד אף אחד משניהם כי למסך שלך לוקחים 4870 או 260

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים