עבור לתוכן

מחפש סיכומים טובים בחדו"א

Featured Replies

פורסם

אני מחפש בנרות סיכומים איכותיים בחדו"א עם הרבה דוגמאות פתורות והסברים. קיים דבר כזה?

פורסם

סתם שאלה, אם אני בכיתה י"ב, 3 יח"ל מתמטיקה (הייתי ב- 4 שנתיים), אני אמור להבין משהו מכל זה????

פורסם

אתה אמור לדעת ברעיון המאוד כללי מה זה (פעם גזרת פונקציה או חישבת אינטגרל?), אבל לא יותר מזה.

פורסם

כן, עשיתי דברים כאלה ב- 4 יח"ל.

אחלה, הורדת לי אבן מהלב בן אדם, תודה.

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים לעזור לי קצת בתרגילים? פשוט חוברת הקורס שלנו כל כך גרועה, לא מפורטת, לא מובנת, נטולת הסברים שזה פשוט משגע אותי. מן סתם לא מספיק גזור. כל ילד ביסודי יכול לגזור. השאלה מה הקטע עם הגבולות? מה אני עושה איתם? למה נתנו אותם?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה רוצה לומר שלמדתם נגזרות לפני שלמדתם גבולות? (רמז: אי אפשר להגדיר נגזרת בלי שמגדירים קודם גבול)

פורסם

במקרה הזה אתה פשוט גוזר איך שאתה מכיר בבצפר (כל הפונקציות יפות), רק תשים לב לקצוות. וגם איפה שהערך מוחלט אין נגזרת בשפיץ.

אם בשביל ההבנה בכל זאת הכוונה לגזור לפי הגדרה, אז אתה צריך הגזרה של נגזרת:

ee57f3ba572d6922974cd20034fbd83b.png

יהיה טוב לסעיף עם הערך מוחלט אם אתה רוצה להשתכנע.

אולי כדאי לקנות ספר או חוברת כלשהי, איפה ואיזה קורס זה?

פורסם
  • מחבר

למדנו גבולות. הבעיה שאני לא כל כך מבין את החומר. אני פשוט חייב כמה תרגילים פתורים לדוגמא, אבל אני לא מצליח למצוא אותם בשום מקום.

אני פשוט גוזר וזהו? מה אני עושה עם הטווח? איך עובדים איתו? לאן מציבים?

אפשר דוגמא של תרגילים ז', ח, טו, טז?

פורסם

אז שכח מנגזרות. קודם כל תלמד גבולות של סדרות/פונקציות עד שאתה מבין את זה היטב.

למיטב זכרוני, הספרים של האוניברסיטה הפתוחה בנושא הזה לא רעים, ויש בהם הרבה מאוד תרגילים. גם הלינק ששוקו נתן פה למעלה נראה לא רע.

דרך אגב, איפה אתה לומד?

פורסם

באתר של חיל האוויר, בחלק של לפני גיוס לקורס טייס, יש סיוכמים נחמדים לחדו"א

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין איך לגשת לתרגילים. אשמח לקבל מספר פתרונות מלאים. יעזור לי מאד.

פורסם

באמת שאין פה גזירה מסובכת מידי.

תרגילים ט"ו וט"ז הם טריוויאליים לחלוטין. אני רק אזכיר לך כלל אחד:

(f(x)^n)' = n*f'(x)*(f(x))^n-1

לדוגמה:

((2x+3)^5)'=5*2*(2x+3)^4

תרגילים ז' וח' שונים רק בכך שבמעבר בין הקטעים אתה צריך לגזור את הפונקציה לפי הגדרה (כלומר חישוב של גבול, ואפילו לא מורכב מידי), ולא לפי הנוסחאות שיש לך. זה כל ההבדל.

פורסם
  • מחבר

אפשר דוגמא צעד אחר צעד?[br]פורסם בתאריך: 19.11.2009 בשעה 22:10:29

הגזירה זה שטויות. לא בעיה. מה אני עושה אחר כך? מה תחומי הגדרה אומרים? פשוט לא הצלחתי למצוא הסבר נורמלי באף ספר (כולל הפתוחה)
פורסם

בתרגילים ז' וח' לא חייבים להוכיח את הגבול לפי ההגדרה. פשוט גוזרים את הפונקציה בכל חלק בנפרד, ורואים שהנגזרות שוות בכל נקודות החיבור (אם הן לא שוות אז הפונקציה לא גזירה בנקודות האלה).

בכל מקרה, אני חוזר ואומר - תחזור על החומר מההתחלה ותדאג להבין היטב את הנושא של גבולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים