עבור לתוכן

בעיות עם כרטיס מסך. האם הוא גוסס? זקוק לעזרה.

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ברשותי מחשב [ניתן לראות מפרט בצד ימין] מזה כשנה וחצי.

כרטיס המסך שמותקן עליו הוא Club 3D Geforce 9800GTX 512MB [מדובר בגרסא שיצאה לפני גרסאת ה9800GTX+ ]

עד היום לא היו לא כלל בעיות טכניות במחשב וכן לא בכרטיס המסך.

אולם היום, לראשונה, החלו לצוץ בעיות שאני חושד [ואין כאן יותר מדי מקום לספק] שקשורות לכרטיס המסך.

שיחקתי להנאתי Call of duty: Modern Warfare 2 כשלפתע המשחק נתקע, ע"ג המסך צצו ארטיפקטים מוזרים והמשחק קפץ לWINDOWS. גם בווינדוס היו ארטיפקטים נחמדים וכל התמונה הייתה מעוותת. עשיתי מיד ריסט למחשב, אך גם בחלון הדוס התמונה היתה מעותת ונראו ארטיפקטים על כל המסך ומיד המחשב קפץ לBSOD, שגם הוא הוצג בצורה מעותת.

כיביתי את המחשב, ניתקתי אותו מהחשמל ובדקתי האם הוא חם. המחשב לא היה חם, אולם כרטיס המסך היה חם יותר ביחס לשאר הרכיבים. מה שכן היה רותח היה החיבור של כרטיס המסך ליציאת הVGA.

נתתי למחשב להתקרר, השארתי אותו כבוי במשך כמה שעות טובות והלדקתי אותו מחדש.

הפעלתי את COD:MW2 בשנית ולהפתעתי [או לא כ"כ להפתעתי] אחרי שעת משחק הוא נתקע והופיעו שוב פעם ארטיפקטים על המסך. ישר כיביתי את המחשב ובדקתי האם הכרטיס מסך חם. להפתעתי הרבה, הכרטיס מסך וגם המחשב היו קרים.

כאן צצה לי תהיה - מה לעזאזל יכול לגרום לזה? האם המשחק גורם להתחממות יתר? האם עקב התחממות יתר הקודמת הכרטיס נדפק? האם מדובר אולי בדרייברים בעייתיים?

[יש לי גרסא 195.39]

אני לא רוצה להמשיך לשחק מחשש שזה יחסל סופית את כרטיס המסך ואני תוהה - האם יש דרך לזהות מה הבעיה? האם יש תוכנת בנצ'מרק כזו או אחרת שיכולה לבדוק את תקינות כ. המסך בעת מאמץ? אודה למי שיעזור לי לאתר את מקור הבעיה. [אם יש בכלל ספק לגביה]

הדבר האחרון שבא לי זה להחליף כ. מסך עכשיו. האחריות נגמרה וממש לא בא לי להוציא עוד אלפיה על כרטיס חדש. :s07:

פורסם
  • מחבר

אוקי. סליחה על הבורות.

אבל באמצעות איזה תוכנה אני יכול לבדוק את טמפרטורת הGPU?

פורסם
  • מחבר

כרגע במנוחה טמפרטורת הכרטיס עומדת על 60 מעלות.

מה נחשב טמפ' גבוהה במנוחה?

ובמאמץ?

לצורך העניין...

אני אתחיל לשחק עכשיו ואבדוק לאן הטמרפטורה תגיע, אבל לפני זה, אני רוצה לדעת איפה הקו האדום שלי שבו אני צריך להפסיק.

פורסם

60- זה די בסדר , אבל העיקר זה במאמץ [בדרך כלל זה עולה ב10 מעלות] אבל תבדוק לכמה מגיע לך

מעל 80 זה כבר לא טוב.

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי מעל שעה של משחק להלן התוצאות:

במנוחה 60- 61 מעלות

במאמץ - עד 68 מעלות

אומנם החדר ממש קר עכשיו, אבל שיהיה.

בכל אופן, לא הייתה עוד פעם בעיה.

אני אמשיך לעקוב אחרי הטמפרטורה, אנקה את המאורר של הכ. מסך ואחליף דרייברים. אולי הבעיה תפטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים