עבור לתוכן

מחשב חדש קופא. הורד לבדיקה בחנות מוכרת שטוענת שאין בעייה חומרתית. הסוף לסיפור!!

Featured Replies

פורסם

מפרט בפרופיל..

את תחילת הסיפור ניתן לקרוא כאן

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=423571.10

הבעייה לא נפתרה כבר כמה חודשים ונסיונות עצמיים לנסות לעלות על הבעייה לא צלחו (החלפת זכרונות והרצת בדיקות מאמץ)

הקפיאות מתרחשות באופן ספונטני לחלוטין ללא מאמץ על המערכת וללא OC על שום רכיב. אציין גם שלא מתקבלים מסכים כחולים כלל.

על המחשב מותקנת מערכת הפעלה windows 7 64bit rtm.

המחשב ירד אתמול למעבדה של רשת מוכרת (כרגע לא אציין את שמה) אחרי שסוף סוף גיבתי את כל המידע שלי למקרה של פירמוט מצד החנות או צורך להחליף הארד דיסק.

היום התבשרתי מצד הטכנאי שלאחר בדיקות מאמץ (בלבד) שנערכו למחשב במהלך היממה אין שום תקלה ברכיבי המחשב.

הטכנאי מצידו האשים את מערכת ההפעלה הלא חוקית שלי וטען שאת בדיקות המאמץ ביצע על עותק חוקי של ווינדוס 7 אשר הוא התקין על המחשב.

לאחר וויכוחים של 5 דקות שבהן הסברתי לו שעל המחשב הייתה מותקנת בעבר גירסאת בטא חוקית של 7 שגם עליה הקפיאות התרחשו ולאחר הסברים על כך שהבעייה קוראת באופן ספונטני לחלוטין ללא שום קשר למאמץ על המערכת הוא הסכים להשאיר את המחשב לבדיקות חוזרות.

התקנה של הווינדוס הנוכחי שלי עובדת במחשב של חבר ללא שום דופי מספר שבועות ולא מראה שום שגיאות למיניהן.

השאלה שלי היא כזאת, האם האפשרות שהבעייה של המערכת שלי נובעת מבעיית תוכנה שנגמרת ע"י העותק הלא חוקי או שהטכנאי מחרטט ע"מ לא לבצע עבודה "שחורה" יותר של בדיקת כל רכיב לגופו?

• תגובות 33
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. מה שהוא אמר זה בולשיט.

2. תקיעות טוטאליות הם או בעיית חומרה, או בעיית דרייברים, יש לך במקרה חומרה יוצאת דופן שם ? נתקלתי בבעיה עם כ. רשת שהיה לי לדוגמא (דרייבים ישנים פתרו את זה לחלוטין )

פורסם

1. זה כן אפשרי שתוכנה מסויימת לרבות מערכת הפעלה תגרום לקפיאות וקריסות במערכת 1 ובשניה לא.

2. ניסית מערכת הפעלה אחרת או גרסא שונה של אותה מערכת הפעלה?

3. זה גם בהחלט יכול להיות בעיית דרייברים.

פורסם
  • מחבר

אין חומרה יוצאת דופן בכלל.. הדרייברים מעודכנים לגרסאות האחרונות התאומות ווינדוס 7.

וכפי שרשמתי על המחשב הייתה מותקנת גירסא אחרת של 7.. גירסאת הבטא 7100 שגם בה היו תקיעות

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הסיפור שלא נגמר..

המחשב חזר מהבדיקה לאחר שלפי החנות לא נמצאה שום בעייה ועיקר האשמה הופנתה למערכת ההפעלה שלי.

החלטתי לבדוק את הנושא לעומק והתקנתי גירסא מקורית של win7 pr 64bit עם קוד אקטיבציה חוקי למהדרין.

לאחר סיום ההתקנה, בעלייה הראשונה של המערכת, המחשב קפא בדיוק כמו בעבר. ממש מפתיע..

נתתי לזה הזדמנות במחשבה שיש אפשרות שזאת בעיית דרייברים שתיפתר לאחר התקנתם של דרייברים חדשים אשר מיועדים לווינדוס7.

לאחר יומיים המחשב קפא שוב..

באותו הזמן הרצתי בדיקת 3DMark 06. התוצאות שקיבלתי היו נמוכות במעל 1000 נקודות בsm2 sm3 בעוד שבמעבד התוצאה שהתקבלה הייתה בתחום המווצע ביחס לתוצאות שנמצצאו ברחבי הרשת (כולל אתר זה).

הנחתי כבר שיש לי בעייה בכרטיס מסך משום שגם לפני החלפת מערכת ההתקנה הייתי מקבל תוצאות נמוכות שכאלו.

אתמול הוצאתי את הכרטיס מסך ולקחתי אותו למחשב של חבר ושם הרצנו עליו את אותה הבדיקה. התוצאות היו תואמות לחלוטין לאלו שנמצאו ברחבי הרשת!

במשך אותה תקופה הדרייבר של הכרטיס מסך (לא משנה באיזה גירסא 9.10 9.12) נטה לקרוס, אך הווינדוס היה משחזר אותו, והדרייבר של הכרטיס רשת החליט להפסיק לעבוד (שוב.. זה קרה גם במערכת הפעלה הקודמת) אחרי עבודה ללא שום דופי במשך תקופה של מעל שבוע, אחרי אתחול מחדש. הכרטיס רשת לא זיהה לי את החיבור עד שלא ביצעתי "גלגול" לדרייבר המקורי שבא עם התקנת הווינדוס.

יש למישהו מושג מה קורה פה?!

פורסם

שלום לך !

האם השתנה משהו מפנייתך האחרונה מ 12.12.09 ?

פורסם
  • מחבר

אם תזכיר לי מה קרה ב12.12 זה יהיה נחמד מאוד..

פורסם

המחשב נתקע אם אתה נכנס ל CMOS SETUP ונשאר שם ?

המחשב נתקע אם אתה עולה מדיסק של מערכת הפעלה אחרת ? (לינוקס live / דיסק ההתקנה של הוינדוס בלי להתחיל התקנה)

פורסם
  • מחבר

לא נסתי לבדוק דרך CMOS SETUP. כמו כן לא נבדקה התקנה של לינוקס.

בהתקנה עצמה של הווינדוס אין קריסות... אך גם לרוב בזמן עבודה עם הווינדוס אין קריסות.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון חדש- אז אחרי שהמחשב ירד לסבב בדיקות נוסף והותקנה עליו מערכת הפעלה חוקית, הטכנאים שם עדין טוענים שאין בעייה עם המחשב.

בכל מקרה החלטתי לקחת את המושכות לידי.

שמתי את המעבד של אחי (AMD 4200) אצלי במחשב והרצתי בדיקה של 3Dmark 06.. התוצאות סבלו טיפה מצוואר בקבוק אך לפי הנתונים ההתחלתיים כבר היה אפשר לראות שהבעייה כנראה נובעת מהמעבד..

אחרי OC קליל (מתדר של 2200 ל2700) התמונה כבר נראתה יותר ברורה (לפחות לפי מה שאני חושב), המעבד הצליח להוציא תוצאות גבוהות (SM2 גבוה ב500 נקודות SM3 גבוה ב1100 נקודות) מהמשולש ליבה שלי..

האם ניתן להסיק שהמעבד הוא החלק הבעייתי?

פורסם

אם ישנן תקיעות עם המעבד שלך ועם מעבד אחר לא אז או שהמעבד שלך לא תקין או שההגדרות שלו בביוס לא נכונות.

תקבע לו מתח באופן ידני.

פורסם
  • מחבר

כרגע אין סימנים לקפיאות, אך הקפיאות בין כה וכה קורות באופן רנדומאלי לחלוטין.

המתח שונה באופן ידני מספר פעמים ללא כל שינוי.

הסממן היחיד לשינוי כרגע זה התוצאות של 3DMark 06

פורסם

כרגע אין סימנים לקפיאות, אך הקפיאות בין כה וכה קורות באופן רנדומאלי לחלוטין.

המתח שונה באופן ידני מספר פעמים ללא כל שינוי.

הסממן היחיד לשינוי כרגע זה התוצאות של 3DMark 06

מזכיר לי את המקרה שלי שתם ולא נשלם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=451096.0

גם אני חווה (אני מקווה שזה יהיה חוויתי) תקיעות רדנומואליות, היו פעמים שטכנאי המעבדה היו נתקלים בתקלה והיו פעמים שלא, כי היא רדנומואלית.

גם אצלי האשימו את מערכת ההפעלה, פעם ראשונה צדקו, פעם שנייה טעו.

זה עניין מאוד טריקי.

מתי הקפיאות מתרחשות? בשעת מאמץ או בשעת מנוחה?

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק הקטע המעצבן, בבדיקות מאמץ המחשב מתפקד כרגיל ולא מראה סימני אי יציבות

פורסם
  • מחבר

מקפיץ

חג שמח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים