עבור לתוכן

שאלה על גיבוי לפני מעבר לוינדוס 7

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי כמה שאלות על גיבוי לפני החלפת מערכת ההפעלה:

1) איך אני יכול לשלוט על איזה קבצים אני רוצה לגבות ומאיזה לשכוח?

2) נניח גיביתי מה שאני רוצה, איך אני יכול למחוק באופן כולל את אחד מעותקי המידע (הרי גיביתי, עכשיו כל דבר יש פעמים) כדי להמנע מכפילות מידע?

3) בהחלפת מערכות הפעלה האם בכלל צריך לגבות, או שיש דרך סתם לשמור תוך כדי הימנעות מכפילות מידע ואז מחיקת עותק (מי יודע, אולי ctrl+s יפתור לי הכל :lol:)?

אשמח להיענות, תודה רבה.

פורסם

1. תלוי איך אתה מגבה. אם אתה פשוט מעתיק את הקבצים/תקיות שאתה רוצה אז זה ברור איך. אם אתה משתמש בתוכנה יעודית אז תלוי בתוכנה.

2. אם אתה מחליף את מערכת ההפעלה ללא פירמוט הדיסק/מחיצה עליה נמצאת המערכת הישנה ו/או הקבצים החשובים לך אז הכל אמור להשמר לך ואז אתה יכול למחוק את הגיבוי. אם אתה מפרמט אז כבר לא ישארו לך הקבצים המקוריים ואז אין כפילויות.

3. לגבות מידע תמיד צריך גם אם לא מחליפים מערכות הפעלה. כל זה תחת ההנחה שיש לך משהו שחשוב לך במחשב, שאם הוא ימחק אז לא תוכל להשיגו משום מקום אחר ו/או יקח לך הרבה זמן להשיג את מה שאבד.

והערה לסיום. ברור לך שגיבוי הוא למשהו מחוץ לדיסק עליו אתה מתקין את המערכת החדשה. דהיינו דיסק חיצוני, צריבה למדיה אופטית (לרוב פחות מומלץ) וכד'. אם יש לך שני דיסקים פיסיים בתוך המחשב אז גם עותק מדיסק אחד לשני יהיה גיבוי סביר. בכל מקרה גיבוי בין מחיצות על אותו דיסק פיסי זה לא מספיק טוב.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שצריך כונן חיצוני, ואז פשוט להעתיק מה שאני רוצה לשמור, ומה שאני לא רוצה לשמור ימחק בהחלפת מערכת ההפעלה?

פורסם

בוודאי שצריך להעתיק למדיה חיצונית, זאת המשמעות של גיבוי!

סתם להעתיק למקום אחר במחשב זה לא גיבוי אלא יצירת עותקים כפולים של מה שיש באותו המקום.

כמו שכתבתי, לא בטוח שמה שיש לך ימחק, זה תלוי בדרך שבה אתה מחליף את מערכת ההפעלה. במידה ומדובר בשידרוג מערכת קיימת לדור מתקדם יותר, ללא פירמוט של המחיצה/דיסק הקיימים אז יש סיכוי שלא ימחק כלום.

הדרך העדיפה, לטעמי, היא כן לפרמט ולהתקין את המערכת החדשה.

בכל מקרה צריך לגבות לפני ביצוע פעולה כזאת. בכלל גיבוי זה משהו שתמיד צריך לעשות כי אי אפשר לדעת מתי הדיסק יחליט להפסיק לפעול.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים