פורסם 2009 בנובמבר 1616 שנים שלום חברים,אני מעוניין להתקין את ה- HD103SJ של סמסונג במחשב בן שנתיים עם לוח אם DG33BU של אינטל.נכנסתי לעמוד של הלוח באתר של אינטל:http://www.intel.com/products/desktop/motherboards/DG33BU/DG33BU-overview.htmוכתוב שיש תמיכה בארבע SATA.במפרט של ההארד דיסק כתוב שהוא עובד ב- SATA-300. 1. האם מדובר באותו ממשק או שה- SATA בלוח אם הוא SATA-150?2. כמה זה משמעותי מבחינת ביצועים? האם ההארד דיסק בכלל מצליח לנצל את מלוא היכולת של הממשק?3. האם יש דרך "להתמודד" עם הבעיה הזו או שאני חייב להחליף לוח אם?תודה על העזרה!
פורסם 2009 בנובמבר 1616 שנים 1. SATA אותו SATA2. יהיה הבדל, לא בטוח עד כמה גדול3. אפשר לקנות בקר אבל זה סתם יקר.. תחבר אליו כמו שהוא וזהו
פורסם 2009 בנובמבר 1716 שנים זו לא ערכת שבבים ישנה כ"כ, ברור שזה SATA 3.0Gb/s. (כלומר התקן השני, לא הראשון [sATA 1.5Gb/s])
פורסם 2009 בנובמבר 1915 שנים מחבר לצערי זה ממש לא ברור. באתר של אינטל עבור לוחות חדשים יותר מצוין בפירוש: "Four Serial ATA 3.0 Gb/s interfaces" בעוד שבלוח שלי כתוב:"Four Serial ATA IDE interfaces"אני אשמח אם מישהו שיודע מה ההבדל בביצועים יתייחס (בעולם האמיתי, לא בבנצ'מרקים). תודה על העזרה!
פורסם 2009 בנובמבר 1915 שנים ההבדל בביצועים גם ככה לא משמעותי משום שדיסקים קשיחים לא מספיק מהירים בשביל לנצל את הממשק 1.5Gb/s. (אם כי זה קצת גובל ב-Burst/peaks)ושוב כפי שאמרתי, יש לך SATA 3.0Gb/s.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.