עבור לתוכן

דוסים vs אינטל

Featured Replies

פורסם

עכשיו אתה מדבר! כל אחת מיליון דולר

• תגובות 164
  • צפיות 13.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

רק שתדע לך קרירין אתה אחד מהדמויות הכי חביבות עלי בפורום וגם אחד היותר חכמים .

בדיוק פגעת בנקודה , הם רוצים שאתה תעבוד והם אלו שישבו וילמדו תורה , אבל להיות פייר כלפי החרדים הם כך בינם לבין עצמם , כלומר , הראיה שלהם את העולם היא אלו שלומדים תורה ואלו שעובדים , אלו שלומדים תורה ומקדישים את חייהם ללימוד הם אלו במעמד העליון , שלא תבינו אני בכלל לא נגד החרדים ואני אישית מכיר רבים מאוד מבינהם שעובדים בהחלט והם חרדים שחורים לגמרי והם גם מהאנשים הכי טובים שאי פעם יצא לי להכיר ( בוודאות ) אלא מה ? כאשר התאוריה שלהם מתפרסת החוצה ובאה לישום מציאותי היא דיי מתחרבשת וכמו כן תמיד יהיה את הפלצן הדתי כמו שתמיד יהיה את הפלצן החילוני , אתם צריכים להבין שהם החרדים אוהבי ישראל ( אני לא ציני ) והם בטוחים שמה שמחזיק את עם ישראל זו התורה ולכן הם שמים דגש חזק מאוד על כל לימוד התורה ולכן מה שניראה מבחוץ כאפליית חילונים או נשים זה איננו אפליית חילונים ונשים ישירות ( הם אוהבים ומכבדים את הנשים שלהם ודי רוצים שהחילוניים יחזרו בתשובה ) אלא אפליה כנגד כל מי שאיננו עוסק בתורה בתור עיסוק עיקרי ( זה היה לדוגמה ) לא חשוב , מי שאני יוצרא נגדו זה כמו תמיד הרבנים שלהם שאינם מוליכים את העדר ודרכם היא דרך שפרק את העם והמדינה , הם עדיין לא היתאימו את היהדות אל הארץ והם עדיין חושבים שהם בגולה . לא חשוב , זה מה שצריך לקראת , השם יעזור .

פורסם

בואנה, קרירין גאון

עכשיו אני מבין הכל!

החשוכים האלה מנסים להחזיר אותנו למצב שהם יהיה עליונים ואנחנו ניהיה עבדים שלהם

בדיוק כמו שכתוב בספר שלהם

פורסם

לא בדיוק , אתה גם יכול בתור יהודי ללכת ולהתחרות במגרש הזה של לימוד התורה ולך תדע , אולי תהיה אתה הרבי עקיבא הבא .

פורסם

ואיזה מקצוע אני אקבל מה"לימודים" האלה? הסמכה לעבודה על אנשים בעיניים?

פורסם

לא , אתה תקבל את ההסמכה לעבוד על עצמך בעיינים ואתה תהיה הקשר שלהם אל הנעלם אל המעבר אל האלוהים אל מה שיכול לסלוח להם על החטאים שלהם , אתה יכול להיות "צדיק" ( המקבילה החיה של קדוש בנצרות ) ( צדיק הוא אדם שבזכותו עם ישראל מתקיים ) אתה תזכה להיות ה"שה לעולה" ואם ממש תהיה טוב ( נניח כמו עובדיה יוסף ) אתה תצליח לגרום להם להאמין שהם באמת צודקים באמונה שלהם ואז באמת אתה כבר תוכל גם להתעשר ( צדיקים הם לא בדיוק "עשירים" אבל ה"עסקנים" יכולים להיות בהחלט עשירים גדולים ) , הם בסך הכל ילדים מסכנים ומסוכנים !

פורסם

נשמע כמו כאב ראש

אני אשאיר את התפקיד לקרירין

פורסם

קרירין הוא צדיק נסתר

(להבדיל מימני שאני פלצן מוכר או מרוני שהוא מיסיונר ממורמר )

פורסם

fighter אני יגלה לך סוד קטן בתקופת התנך עבדים ושפחות היה דבר רגיל

ואני לא מדבר רק על מיצרים אלה בכלל -היו תקופות שגם ליהודים היו שפחות ועבדים

יש אפילו חוקים בנושא שנכתבו באותה התקופה

אולי רומי ימצא לך באיזה ספרים זה נכתב

התכוונת רוני.

אולי אני יגלה לך סוד ? לפני שכותבים דבר האם רצוי לבדוק אותו? אני חושב שהרבה פעמיים הראתי לך אחרת [או משמעות אחרת]

הגיע הזמן לבדוק קצת לפני קרירין.

אתה מיחס עבדים כנראה לדבר כזה - http://eliad.org/viewer.php?id=1259662122.jpg

רצוי שתקרא מהם עבדים כלפי היהדות.

דיני עבדים בעבר הקדום:

כשחושבים על עבדים, מיד עולה הציור של המצרים הכולאים בכח את בני העם היהודי בארצם ומעבידים אותם בפרך, אחרים חושבים על אמריקאים החוטפים אפריקאים מסכנים מן המשפחות שלהם, מוכרים אותם בשוק בזלזול, מעבידים אותם בפרך ומתעללים בהם. ביהדות לעומת זאת עבדות נראית שונה לחלוטין.

1. שמות פרק כא: "וכי יכה איש את עין עבדו או את עין אמתו ושחתה - לחפשי ישלחנו תחת עינו, ואם שן עבדו או שן אמתו יפיל - לחפשי ישלחנו תחת שנו" [אם יפגע האדון בעבדו, יצא העבד לחופשי].

2. שמות שם: "וכי יכה איש את עבדו או את אמתו בשבט ומת תחת ידו נקם ינקם" [ההורג את עבדו חייב מוות. ראה סנהדרין עא].

3. דברים פרק כג, טז: "לא תסגיר עבד אל אדוניו אשר ינצל אליך מעם אדוניו, עמך ישב בקרבך, במקום אשר יבחר, באחד שעריך בטוב לו, לא תוננו" [אם ברח עבד מאדונו, אסור להחזירו או להשלין עליו, כי כנראה אדונו רדה בו]. גם בספר משלי נאמר פרק ל: "אל תלשן עבד אל אדונו, פן יקללך ואשמת".

4. דברים פרק ה: "לא תעשה כל מלאכה, אתה ובנך ובתך ועבדך ואמתך ושורך וחמורך וכל בהמתך וגרך אשר בשעריך, למען ינוח עבדך ואמתך כמוך" [כל העבדים זוכים לחופש ומנוחה ביום השבת].

אמרו חז"ל קידושין כב': "כי טוב לו עימך - עימך במאכל, אימך במשתה. שלא תהא אתה אוכל פת נקיה והוא אוכל פת קיבר. אתה שותה יין ישן, והוא שותה יין חדש. אתה ישן על גבי מוכין, והוא ישן על גבי התבן. מכאן אמרו חכמים, הקונה עבד עברי - כקונה אדון לעצמו". והוסיפו התוספות מן הירושלמי: "דפעמים אין לו אלא כר אחת... שעל כן צריך למסור לעבדו".

5. עוד יש לדעת כיצד הופך אדם לעבד. בספר שמות פרק כא, טז נאמר: "וגונב איש ומכרו ונמצא בידו, מות יומת". אסור לחטוף אדם, ולא כך הופך אדם לעבד. עבד גוי הוא אדם שמכר את עצמו לעבד [בחר מרצונו להיות עבד], או נתפס במהלך מלחמה [כלומר היה מאוייבי ישראל, והפכו אותו לעבד במקום להרוג אותו]. עבד יהודי הוא אדם אשר נתפס בגניבה, ולא יכל לשלם את גניבתו [או הגזילה אשר גזל]. כדי להחזיר את חובו - הוא הופך לעבד בידי בית-דין, והתשלום הולך לנגנב. כך כתב גם הרמב"ם [הלכות עבדים, פרק א]: "ואין לך איש מישראל שמוכרין אותו בית דין אלא הגנב בלבד, ועל זה שמכרוהו בית דין הוא אומר "כי תקנה עבד עברי" [שמות כא]; ועליו הוא אומר במשנה תורה "כי יימכר לך אחיך העברי" [דברים טו]". כך שעבד הוא למעשה גנב אשר לא שילם את חובו, והוא הופך לעבד כדי להחזיר את תשלום מה שגנב. הדרך השנייה בה יכול אדם להפוך לעבד הוא מרצונו החופשי [כנראה שהיו אנשים עניים שהעדיפו להיות עבדים, או כאלו הרוצים לחיות תחת אדון עשיר]. לכן כתבה התורה דינים לעבד הרוצה להשאר אצל אדונו. היחס לעבדים היה כה מתורבת ביהדות, עד שהיו אנשים הבוחרים להיות עבדים מרצונם החופשי. וכבר לימדו אותנו חכמי ישראל, שדיני עבדים נמסרו בין השאר כדי לשקם פושעים וגנבים, ולהחזירם לתוך המסגרת החברתית [בדומה ל"עבודות שרות" בימינו]. לכן גם נאמר בתורה "לא תעבוד בו עבודת פרך". על כך כתב הרמב"ם [הלכות עבדים א, ז] "כל עבד עברי אסור לישראל שקנהו להעבידו בדברים בוזים שהם מיוחדים לעשות העבדים כגון שיוליך אחריו כליו לבית המרחץ או יחלוץ לו מנעליו שנאמר לא תעבוד בו עבודת עבד. אינו נוהג בו אלא כשכיר". היחס הנכון צריך להיות בין עובד לשכיר, ולא עבד לאדון. על כן אמרו חז"ל [קידושין כ']: "כל הקונה לו עבד - קנה אדון לעצמו" [כלומר העבד קונה לו אדון]. אם נצטרך לדמיין כיצד נראו עבדים בזמן התורה, נוכל אולי לתאר את ימי המלוכה בבריטניה, כאשר משרתים ומשרתות עמדו לרשותם של לורדים ואדונים עשירים. אך באמת, לא קיימים חוקי עבדות מוסריים מאלה בשום אומה אחרת בעולם כולו [וכמובן שאיש לא היה מצפה למצוא אותם לפני שלושת אלפים שנה בארץ כנען].

פורסם

בואנה, קרירין גאון

עכשיו אני מבין הכל!

החשוכים האלה מנסים להחזיר אותנו למצב שהם יהיה עליונים ואנחנו ניהיה עבדים שלהם

בדיוק כמו שכתוב בספר שלהם

לא בדיוק לזה התכוונתי

תראה מבחינת החרדים כל היהודים צריכים לשמור תורה ככה שהם לא מחפשים להיות עליונים על יהודים אחרים

מה שכן יש את כל העניין של "עם נבחר" והגוים כביכול נחותים

אבל זה לא דבר שהיה רק ביהדות אלה בעוד תרבויות כמו יוון העתיקה \מצרים העתיקה \רומה ועוד

ואני לא מדבר על זמנים מודרנים כמו הנאצים לדוגמה

פעם זה היה הנוהג מה שיש היום בישראל זה מצב פחות קיצוני כמו עובדים זרים לדוגמה

אבל אז להרבה אנשים היו שפחות ועבדים שלא היו להם הרבה זכויות או מעמד

בכל מקרה רוני אני ידבר קצת על התגובה שלך

הכל טוב ויפה שהעבדים ושפחות של יהודים נוצלו פחות מעבדים ברומה \מצרים \פרס \וכו

אבל זה לא שולל את העובדה שהם כן היו עבדים -ולא שאני אישית מעוצבן מזה או משהו -ככה היו גם העמים מסביב וזה היה הנורמה

אבל כל הדיון התחיל מצחוק שלי שחרדים שואפים לזה היום -אתם פשוט הלכתם רחוק אם הבדיחה

אבל אם להיות רצינים לרגע -אם הרצון של החרדים יתממש וכול היהודים יחזרו בתשובה ברמות הגבוהות ביותר

המדינה תיהיה חייבת את המשיח כי בלי זה ישראל תיהיה עניה מאוד וחשוכה מאוד

אתה מאמין שהמשיח יגיע אני לא אז מה שאתה רואה כגאולה אני רואה כנפילה גדולה

וחוץ מזה במקרה כזה גם יכבשו אותנו כי ספר תורה לא יגן אליך מאיזה טנק סורי

ומדינה מערבית גדולה לא תעזור לישראל חרדית כי ישראל חרדית לא יכולה לתרום אף דבר חשוב למערב

אלה אם המשיח יגיע אבל כבר דיברנו על זה

פורסם

קרירין !!!

איפה אתה חי ?! :nixweiss:

איזה משיח ואיזה בטיח ?! ?! תן לעצמך כאפה !

משיח ( איפה שהוא נמצא ) מסתכל מה קורה פה בארץ ואיך החרדים הזבלים נושאים את שמו לשווא ומזהמים

כל חלקה טובה בחרטבונא וזיפת במיץ זבל , ובמקום להיות בני אדם טובים, הם הפכו לעלוקות קרציות חולרות

ועסקנים פוליטיים מזורגגים,

והחליט מזמן ( אחרי התייעצות עם אלוהים, כמובן ) שבשביל אפסים כאלה הוא לא יטריח את עצמו למקום הזה.

אתה מבין קרירין,

יש אדם דתי, מסורתי, שומר מצוות ודרך ארץ ( בן אדם זהב, הלוואי כולם כאלה, אמן ואמן )

ויש חרדי, עלוקה, שחורה, מסריחה, מאריונטה מזויינת בלי טיפת שכל בגולגולת שמאמין שהוא לא פחות ממלך העולם

שונא נשים ולסביות והומואים וחילוניים והוא חי בראשו בימי הביניים ולא בתרבות.

הרי מי שחי בתרבות ובעל מחשבה מפותחת ולא חשוכה ומסוגל להתפתח עם רוח הדברים ודרך העולם

הוא זה שהמשיח יבוא בשבילו.

בשביל החרדים ?! השחורים ?!

בשביל אלה, קרירין, המשיח לא יבוא. הוא יורק לכיוון שלהם ומשתין עליהם בקשת ( באישור אלוהים, כמובן )

ומצטער צער גדול מאוד עם כל נפיחה מוחית שהפלצנים האלה מוציאים מהפה.

מי שנשאר, זה רק החילוניים השפויים, שאני מקווה שיקומו במהרה ויטפלו בסרטן הזה בכל האמצעים לפני שיהיה

מאוחר מידי ואז, אפילו חסדי שמיים לא יעזרו.

פורסם

אתה רואה אלמוני

אתה כרגע חוטא באותו חטא שהנבערים חוטאים

יש חארות משתי הצדדים - זה מה שאני אומר

ואל תידאג לקרירין , אם הוא כבר מושיט יד לאיזה חלק בגוף שלו , זה יהיה לחלק הרבה יותר נמוך מהלחי ( כאפה ) והוא לא יתן רק מכה אחת אלא מכות רכות משומנות היטב אשר הולכות ומתגברות בקצב עד שיחדלו בכתם רטוב - חחח .

משיח ???

משיח הוא המצאה רבנית כדי להחזיק את העם בגלות תחת עול העינויים של הגויים , משיח בלשון פשוטה הוא המלך של ישראל שהוא היה נמשח בשמן שזה טקס פאגני יענו הכתרה . ( המממ לא חשבתי על זה אבל באספקט הזה המשיח יכול להיות גם משהו שגם אותו מושחים בשמן , מנסיון אני ממליץ על שמן תינוקות של דר' פישר - pisher - חחחח )

פורסם

" אתה כרגע חוטא באותו חטא שהנבערים חוטאים "

אבוי ... :smile1:

נו, אני, לא מושלם, כמו חרדי שחור

( שהוא בור וחשוך וחושב שתורה עלק זה הדבר היחיד שהעולם נברא בשבילו ובמוחו הקודח, הוא זורח )

כנראה הגיע הזמן לחזור בתשובה ולהכנס תחת כנפי השכינה.

לא, אני מעדיף להשאר חוטא ( מהצד שלי ) ולהתעסק עם כל השכנות בשכונה.

אתה יודע, לפעמים נדמה לי ונראה לי שחרדי, זה ניסוי של אלוהים שבוחן עד כמה יצירה שלו יכולה להיות מטומטמת ומטמטמת.

רק מה, אפילו אלוהים בעצמו נדהם ( ולא לטובה ) מגודל ההישג העצמי של אותם " יצורים " .

פורסם

" אתה כרגע חוטא באותו חטא שהנבערים חוטאים "

אבוי ... :smile1:

אהההה אני יכול לחטא , יש לי רזרבות של מיצוות - חחחח

אבל אתה אלמוני ( האם הינחת תפילין היום ??? ) מה אגיד לך צדיק , כשניכנסים לתוך השיט ( של מי חוטא ומי לא ) הזה אי אפשר שלא לצאת מסריחים - חחחח

דבר שלישי אני רק "הודעתי " לך שאתה חוטא כמותם אבל לא דנתי אותך לאש וגופרית שזה מנת חלקם של החוטאים , אני אומר שאתה חוטא אבל משאיר את השפיטה לאלוהים - שלא כמו כמה שאני מכיר - חחחחח

אז דעה אולי יש לי , אבל ידיעה ??? זה נושא לדיון אחר שאת העיקרים שלו אנחנו רואים חקוק על מצבות רבות בבתי קברות - חחחח

( עפר ואפר , רימה ותולעה וינוח בשלום על משכבו )

אישית אני חושב שמיצינו , לא ?

פורסם

ואל תידאג לקרירין , אם הוא כבר מושיט יד לאיזה חלק בגוף שלו , זה יהיה לחלק הרבה יותר נמוך מהלחי ( כאפה ) והוא לא יתן רק מכה אחת אלא מכות רכות משומנות היטב אשר הולכות ומתגברות בקצב עד שיחדלו בכתם רטוב - חחח .

:lol: :lol: :lol:

כמה נכון כמה נכון :lol: :lol: :lol:

משיח הוא המצאה רבנית כדי להחזיק את העם בגלות תחת עול העינויים של הגויים , משיח בלשון פשוטה הוא המלך של ישראל שהוא היה נמשח בשמן שזה טקס פאגני יענו הכתרה . ( המממ לא חשבתי על זה אבל באספקט הזה המשיח יכול להיות גם משהו שגם אותו מושחים בשמן , מנסיון אני ממליץ על שמן תינוקות של דר' פישר - pisher - חחחח )

אז מה להרכיב את מקסי על חמור לבן ולנסוע לירושלים ?

הוא כבר שומן מספיק פעמים ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים