עבור לתוכן

RAID 0 או שני דיסקים נפרדים???

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לפני קנייה של מחשב חדש שישמש אותי בין השאר לעריכת מוסיקה ווידאו - לכן ביצועי הדיסק מאוד חשובים לי!

חשבתי לקנות שני הרד-דיסקים של 1 טרה ולהפעיל אותם בRAID 0 (אני אגבה את כל החומר החשוב לי למחשב אחר דרך הרשת) -

השאלה היא: במצב כזה המערכת הפעלה + קבצי המדיה + PAGE FILE כולם יישבו על אותו מערך RAID 0 - כמה זה פוגע בביצועים?

במצב שאני לא מפעיל RAID 0 , יהיה לי דיסק אחד למערכת הפעלה ודיסק שני לקבצי מדיה + PAGE FILE - ולמיטב ידיעתי, ככה אני מוריד משמעותית את התנועה של הראשים ומשפר ביצועים.

במילים אחרות - כשיש 2 דיסקים באותו הגודל, מה עדיף? RAID 0 להכל או לוותר על הRAID ולהפריד בין 2 הדיסקים למטרות שונות?

תודה מראש,

סהר

פורסם
  • מחבר

מה אף-אחד לא יודע לעזור?

פורסם

אנשים עושים עוד דברים מלבד לעזור כאן בפורום, תיאזר בסבלנות. אסור להקפיץ דיון לפני שעברו 24 שעות מפתיחתו/מההודעה האחרונה שלך בו. אם יש לך מידע להוסיף להודעה הראשית/אחרונה, עשה שימוש בכפתור העריכה שמעל להודעה שלך: modify.gif

אנא קרא את חוקי הפורום והמנע מלעבור עליהם שוב בעתיד.

שאלות/טענות או כל דבר אחר בעניין יש לעשות בהודעות פרטיות בלבד.

לשאלתך- למה חשוב לך שיהיו רק שני כוננים קשיחים? אולי תקנה 2X500GB לעבודה ו-1TB למערכת ההפעלה ולגיבוי.

פורסם
  • מחבר

היי NIKE, תודה.

3 דיסקים זאת גם אופציה... קצת רועש יותר וקצת חם יותר במארז אבל נראה לי שאתה צודק.

אתה יכול בבקשה להסביר את החלוקת תפקידים בין הדיסקים?

הPAGE FILE יהיה בRAID או בדיסק הבודד?

את הגיבויים אני עושה למחשב אחר דרך הרשת... תקן אותי אם אני טועה:

640GB WD - מערכת הפעלה + PROGRAM FILES

1000TB SAMSUNG * 2 ברייד 0 - PAGE FILE + קבצי פרוייקטים + קבצי מדיה ?

תודה רבה רבה,

סהר

פורסם

אני לא יודע איך הכנסת את PAGE FILE לכל הסיפור הזה

אין שום בעיה שהכל יהיה על קשיח אחד... אם אתה רוצה אז תעשה כונן נפרד למערכת ההפעלה ואחד לאחסון

פורסם
  • מחבר

iakovl, כל הרעיון היה לעשות RAID בשביל לשפר את הביצועים - לא ברור לי למה הוצאת את הRAID מהמשוואה.

פורסם

אז תעשה רייד של 2 כוננים ותשים עליהם הכל... אפשר כמובן לפצל לעוד כמו במקרה שלי

כונן מערכת + מערך רייד לאחסון

פורסם
  • מחבר

נו מצוין ואז אני חוזר לשאלה הקודמת שלי...

במקרה הזה שיש לך כונן מערכת + מערך רייד לאחסון

אתה שם את הPAGE FILE על הכונן מערכת או על המערך רייד לאחסון?

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לעזור בבקשה?

פורסם

ציינת שאתה רוצה RAID בשביל ביצועים, אז איך הגענו לזה שה-RAID הוא לאחסון? :-X

בכל מקרה, אם זה לאחסון אז רוב הזמן הכוננים יהיו במצב מנוחה, במקרה כזה אפשר להשמיש אותם ב-Page File. כך או כך אני חושב שזה בכלל לא ביג דיל. אם יש לך מספיק זיכרון במערכת (הזיכרון הוירטואלי לא נטחן) אז זה לא צריך להפריע לך.

פורסם
  • מחבר

היי Nike, תודה...

אני חושב לוותר על כונן שלישי.

לשים 2 דיסקים של טרה בRAID 0 שישמשו למערכת הפעלה + איחסון + PAGE FILE ולקחת 8GB זיכרון (בהתאם לעצתך) כדי שהPAGE FILE לא יטחן (הייתי מעדיף לוותר לגמרי אבל הבנתי שבWINDOWS 7 אם אתה מבטל את הPAGE FILE לגמרי - זה יכול ליצור בעיות בתוכנות מסוימות).

אז מערך RAID 0 של שני דיסקים עם 3 מחיצות לוגיות:

Partition 0 - Page file

Partition 1 - OS

Partition 2 - Samples + Storage

אשמח לשמוע את דעתך המקצועית,

סהר

פורסם

עדיין לא רואה סיבה ללמה ליצור מחיצה יעודית לPAGE FILE

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך למה (וNike, תקן אותי אם אני טועה בבקשה):

אם אתה יוצר מחיצה לוגית ראשונה לPAGE FILE בלבד אז זה כמו SHORT STROKING לוגי

לPAGE FILE מאוד חשוב הRANDOM ACCESS (לעומת הREAD TRANSFER RATE שפחות קריטי)

וכשהרדיוסים על הפלטה מהם הראשים של ההרד-דיסק קוראים קטנים יותר אז אתה מקטין את הRANDOM ACCESS TIME של הPAGE FILE.

סהר

פורסם

רדיוסים? אתה מתכוון למסלולים/טראקים? אם כן אז החיצוניים הם הראשוניים והם הכי מהירים (בעיקר משום Zoned Bit Recording)

בכל מקרה זה לא אמור לשנות הרבה כי ה-Page File לא כזה גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים