עבור לתוכן

שאלה לבעלי פנטיום 3

Featured Replies

פורסם

מהסקר שבעמוד הראשי מתברר שהפנטיום 3 הוא המעבד הכי נפוץ בין משתמשי הפורום, ובהפרש ניכר.

מעניין לראות שעל כל בעל AMD Duron (כמוני למשל) ישנם תשעה בעלי פנטיום 3, היחס המדויק הוא 4% מול 36%.

לא ברורה לי הסיבה שגרמה לרבים כל כך לבחור במעבד יקר משמעותית שמספק בסה"כ ביצועים דומים מאוד ל-Duron.

בחלק מהאפליקציות הוא עולה על המעבד של AMD, אבל באחרות הוא נותר הרחק מאחור (כמו 3D-Studio Max). באופן כללי הוא ממש לא מציע יתרון מוחשי.

אלא אם כן, פיספסתי איזשהו פרט חשוב ובעצם עשיתי טעות בבחירה שלי ???

Enlight me...

Prog.

פורסם

אולי בגלל שבזמן שרכשתי את ה733 שלי לא היתה כ"כ מודעות לאיכותם האמיתית של מעבד האט'לון ולשאר המעבדים מתוצרת החברה...

ארבעה חודשים לאחר מכן, רכשתי את ה ATHLON 950 Mhz T-Bird שהיה יחסית מאוד מתקדם... (אני מדבר על כמעט שנתיים אחורנית) אבל עכשיו אבא לקח אותו לעבודה... DAMN IT!!!

פורסם

הנני חושש כי לא הבנת את הסקר.

שים לב לכותרת: "איזה מעבד יש לכם במחשב הראשי?"

כמו כן, שים לב לתוצאות:

36% לפנטיום 3

16% לפנטיום 4

ו32% למעבדי AMD מהסדרות האחרונות

סידרתי את זה בצורה הזאת, מפני שאני חושב שאנשים שבחרו פנטיום 3 הם אנשים, שפשוט לא שדרגו עדיין את המחשב...

שאלת הסקר היא לא 'איזה מעבד יותר טוב?' אלא מה יש לך במחשב נכון לרגע זה.

פורסם

"לא ברורה לי הסיבה שגרמה לרבים כל כך לבחור במעבד יקר משמעותית שמספק בסה"כ ביצועים דומים מאוד ל-Duron.

בחלק מהאפליקציות הוא עולה על המעבד של AMD, אבל באחרות הוא נותר הרחק מאחור (כמו 3D-Studio Max). באופן כללי הוא ממש לא מציע יתרון מוחשי."

חשבת על זה שרוב אלה שיש להם פנטיום 3, הם אנשים שיש להם פנטיום 3 מקסימום במהירות של 733MHz.... זאת אומרת, בתקופה שAMD לא היו מי יודע מה מפורסמים והצ'יפסטים היחידים שהיו למעבדים שלהם היו של VIA (והם לא היו טובים כמו KT266A למשל) כך שברוב המבחנים תמיד פנטיום 3 עקף את כולם. וגם בתקופה הזאת בכלל אבל בכלל כמעט ולא הייתה מודעות לכך שיש גם את AMD... ואני לא מדבר על מי שיש לו פנטיום 3 450-600, כי אז בכלל אבל בכלל לא היה לAMD משהו נורמלי להציע. אני חושב שהם היו בתקופה הזאת עדיין עם K6.

פורסם

בכול מקרה המעבדים של היום אינם מנוצלים עד תום בן יש לך פנטיום 4 או בן יש לך אמד. אם יש לך כרטים מסך טוב מספיק העומס יורד מהמעבדים בכ 20 אחוז ומעריך את חייו בהתאם ואמד מוגדרת בפני מרבית המשתמשים הביתיים כמו בפרסומת לחנות לעירי (יבנה) "משהו זול וטוב זה" ....

פורסם

גם לי יש פנטיום 3 733 מתי שקניתי לא ידעתי שיש AMD בארץ, אבל אין ספק שהמחשב הבא יהיה מבוסס AMD.

פורסם
  • מחבר

סידרתי את זה בצורה הזאת, מפני שאני חושב שאנשים שבחרו פנטיום 3 הם אנשים, שפשוט לא שדרגו עדיין את המחשב...

שאלת הסקר היא לא 'איזה מעבד יותר טוב?' אלא מה יש לך במחשב נכון לרגע זה.

הבנתי בדיוק על מה הסקר (נראה לך שאני חושב שהדיורון הוא המעבד "הכי טוב"?).

מה שלא היה ברור לי הוא הכמות העצומה של P3 והכמות האפסית של הדיורונים.

שים לב, אני לא מדבר על האת'לונים למינהם, אלא על הדיורון שקיים בשוק כבר די הרבה זמן . לי יש אחד כבר יותר משנה ואני לא מצליח להבין איך אנשים לא רואים שמדובר במעבד עם התמורה הטובה ביותר לכסף.

דבר אחד בטוח, הפנטיום 3 לא נמצא בשוק תקופה ארוכה פי 9 מהדיורון. כך שהייתי מצפה אולי ליחס של 1:4, אבל לא 1:9.

חשבת על זה שרוב אלה שיש להם פנטיום 3, הם אנשים שיש להם פנטיום 3 מקסימום במהירות של 733MHz.... זאת אומרת, בתקופה שAMD לא היו מי יודע מה מפורסמים והצ'יפסטים היחידים שהיו למעבדים שלהם היו של VIA (והם לא היו טובים כמו KT266A למשל)

הצ'יפסטים הישנים של VIA הם בסדר גמור, גם ה-KT133 וגם ה-KT133A ידועים ביציבות שלהם. ה-KX היה בסדר גמור. והצ'יפסטים הישנים של AMD (כמו ה-750) היו מוגבלים בביצועים שלהם אבל אמינים מאוד.

כך שברוב המבחנים תמיד פנטיום 3 עקף את כולם.

תחפש ביקורות ישנות על הדיורון 800 ותראה שההבדלים היו זניחים בהשוואה למחיר. זאת, אגב, גם הפואנטה של המאמר של Tomshardware על הדיורונים העכשווים מול ה-P4.

וגם בתקופה הזאת בכלל אבל בכלל כמעט ולא הייתה מודעות לכך שיש גם את AMD...

מודעות. כאן כנראה קבור הכלב... :smoke:

היום המצב שונה, אני לא חושב שיהיו רבים שיטענו ש-P3-1000 הוא קניה הגיונית יותר מ-Duron 1000 (ואני מסכים ששני המעבדים האלה לא ממש אקטואלייים).

ואני לא מדבר על מי שיש לו פנטיום 3 450-600, כי אז בכלל אבל בכלל לא היה לAMD משהו נורמלי להציע.

אני חולק עליך. האת'לונים SlotA המקבילים (500MHz ומעלה) היו "נורמליים" ויותר מכך.

Prog.

פורסם

לפני שנה היחס "לביצועים / מחיר" של ה P-1000 היה מצויין.

בדיוק יצא המעבד החדש p4.

ולא נראתה שום סיבה הגיונית לרכישה כל כך יקרה.

צריך לקחת בחשבון שהדימוי של AMD השתפר לאחרונה משמעותית.

בזמנו זאת לא היתה אופציה אם תיזכר אז המעבדים הראשונים לא היו אמינים במיוחד.

חלקם לא עבדו טוב עם creative... והיו המון בעיות בתאימות לתוכנות מסויימות.

אז בזמנו לא רציתי להכניס את הראש ל"מיטה חולה" סתם.

בכל זאת : אם קניתה מעבד INTEL ידעת שהמחשב שלך יעבוד.

נראה לי שהמחשב הבא שלי יהיה AMD , ניתן להם צאנס.

נראה לי שחוץ ממעבד שווה גם לקנות מניות של AMD

;D

פורסם

אני חושב שהסיבה היא פשוטה מאוד... המודעות האפסית בארץ למעבדי AMD בתחילת התקופה של הפנטיום 3...

זהו..

פורסם

תשמע קניתי את הP3-450 שלי לפני 3 שנים

מה הייתי לוקח? K6? זה היה כמה חודשים אחרי שהם רק יצאו, והם דיי נראו כמו הCyrix הזולים

פורסם
  • מחבר

לפני שנה היחס "לביצועים / מחיר" של ה P-1000 היה מצויין.

בדיוק יצא המעבד החדש p4.

ולא נראתה שום סיבה הגיונית לרכישה כל כך יקרה.

לפני שנה, יחס הביצועים\מחיר של ה-AMD Tbird המקביל היה טוב בהרבה משל ה-P3-1000.

על ה-P4 ממש אין מה להרחיב, הכל כבר נאמר.

ולגבי ה-Duron, לפני שנה הוא כבר הגיע לארץ, הייתכן שאני ועוד קומץ בטל בשישים היינו היחידים שגילו את המציאה הזאת? כנראה... :smoke:

צריך לקחת בחשבון שהדימוי של AMD השתפר לאחרונה משמעותית.

בזמנו זאת לא היתה אופציה אם תיזכר אז המעבדים הראשונים לא היו אמינים במיוחד.

חלקם לא עבדו טוב עם creative... והיו המון בעיות בתאימות לתוכנות מסויימות.

לא, אני דווקא לא זוכר בעיות אמינות כאלה. יש לך לינקים למאמרים בנושא?

נראה לי שחוץ ממעבד שווה גם לקנות מניות של AMD

;D

אממ... כדאי לך לקרוא את זה, רק שים לב שהגראפים בדיון הזה השתנו עם החודשים שחלפו מאז, ממש כמו תמונתו של דוריאן גריי...

Prog.

פורסם
לא, אני דווקא לא זוכר בעיות אמינות כאלה. יש לך לינקים למאמרים בנושא?

אני יכול לנסות .....

אבל בוודאות היו בעיות ביצועים והתנגשויות חומרה.

גם לכרטיס הקודם של ATI היו בעיות איתו ...

פורסם
אני יכול לנסות .....

מה שמזכיר לי, כבוד השר! (לא מצאת תמונה אורגינלית תסתפקו בזה.)

rakbeisrael4_wallpaper_800.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים