עבור לתוכן

לוחות USB-3 ו-SATA-3

Featured Replies

פורסם

לוחות אלו יצאו עכשיו: ASUS ו-Gibabyte

המוטיבציה שלי היא בגלל שאני חושב לשים דיסק SSD.

1. מתי לדעתכם יגיעו לארץ?

2. האם לדעתכם יש טעם לחכות?

פורסם

יש כבר לוחות P55A בארץ (גיגהבייט). האם זה שווה? קשה לומר.

לדעתי אין שום טעם, ה-SSD הכי חזק כיום יכול להסתפק ב-SATA 3.0Gb/s, אז חבל להשקיע ב-SATA 6.0Gb/s.

לגבי USB3.0- כרגע זה לא רלוונטי, אני מניח שאין לך התקן שצריך את הממשק הזה. בעתיד כשאולי יהיה לך אז תוכל לקנות כרטיס הרחבה מתאים.

וכדאי מאוד שתקרא את זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=435878.0

הפיתרון של Asus ברור והוא עושה את העבודה, אך אני לא יודע מה הפיתרון של גיגהבייט. אם זה סתם שימוש בשבב אז כנראה שזה דפוק וזה לא שווה יותר מ-SATA 3.0Gb/s.

עריכה: אגב- כל זה בהנחה שאתה בוחר במעבד תואם כי אולי יש מעבד עדיף (מצד AMD או מצדדים אחרים של אינטל).

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובתך ועל הקישור.

אני משתעשע ברעיון לשים מחשב עם SSD כדיסק של מערכת ההפעלה, וחשבתי ש-STAT III יאפשר לי ביצועים יותר טובים.

לגבי ה-USB, הלוחות של Gigabyte מאפשרים, להבנתי, USB עם פי שלש זרם. נתקלתי בכך שהתקנים שצורכים הרבה זרם לטעינה כמו למשל iPod עושים לי בעיות במחשב, ולכן חשבתי שכדאי USB עם זרם יותר חזק.

פורסם

בקיצור, לא שווה להשקיע ב-SATA או USB החדשים כרגע. עדיף להמתין עם זה.

פורסם

יחד עם זאת הלוחות המקבילים של ג'יגה בייט ושל אסוס למשל עולים הכך כמה עשרות שקלים בודדים, אז למה לא ?

UD4 רגיל מול כזה עם USB 3 ההבדל הוא סביב ה-60 שקל.

פורסם

בשביל USB3.0 בהחלט למה לא, כי אפילו עם הגבלה של 50 אחוזים ע"י לוח האם - עדיין זה משמעותית מהיר יותר מ-USB2.0 ובהחלט יהיה שווה ערך בעתיד.

בשביל SATA 6.0Gb/s - שווה בתנאי שאין הגבלה. כפי שציינתי- ברור ש-Asus פתרה את הבעיה עם סוויץ', אך אני לא יודע מה עשו ב-Gigabyte. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים