עבור לתוכן

DirectX 10 vs Directx 11-העתיד כבר כאן. ההפרשים? אדירים!

Featured Replies

פורסם

טוב אז ראיתי כמה סרטונים ביו טיוב והרגשתי צורך עז להראות לכם אותם. הם מראים את ההבדלים בין DirectX10 לבין DirectX11, ואיך DirectX 11 נראה במשחקים. תאמינו לי-ההפרשים אדירים, כ"כ החזקתי את עצמי לא לקנות HD5850 בגלל שהכרטיס הנוכחי שלי (HD4870) נקנה לפני שנה בלבד. עכשיו? אני כבר לא יכול להחזיק את עצמי ועומד לשדרג (אין אין זה מחלה שאני תמיד חייב להיות עדכני בטכנולוגיה ולא להתפס עם התחתונים למטה, כמה שאני אידיוט :kopfpatsch:).

ניגש לעניין (מומלץ מאוד לראות ב HD כדי לראות הכל):

http://www.youtube.com/watch?v=PR40GwRtFyw

פורסם

אני לא מבין כל כך מה הקשר..

בסרטון הראשון מצד אחד הוא מראה bump maps וdisplacement maps (בתור dx10)

ואז כשהוא מעביר לdx11 הכל זה מודלים אחרים בכלל.

או שהdx11 פשוט תומך בתצוגה של הרבה יותר פוליגונים (מה שלא נראה לי שקשור), או שאין קשר בין הגסרא של הdx למה שהוא מראה שם.

לדעתי אפשר להציג את אותו דבר גם בdx10, זה קשור לכח של הכרטיס (כמה פוליגונים הוא מסוגל להציג).

בקיצור, לא מוצגת פה שום טכנולוגיה או פיצ'ר מיוחד או ייחודי לdx11, רק מודלים מפורטים יותר.

הסרטון שבאמת הרשים אותי זה הסרטון השלישי, השימוש שם בparticle וdynamics הוא אדיר,

אבל משומה לא נראה לי שזה באמת realtime... :P

פורסם

אין לי ספק שהסרטון השלישי מרונדר מראש.

פורסם

הלינק האחרון --> מדהיםםם!!!!!!!!1 :o

אני לא חושב שבאמת יש משחקים שנראים ככה או שיהיו...

פורסם
  • מחבר

למה לא? בעתיד יצחקו עלינו שאמרנו שקרייסיס זה משחק עם גראפיקה ריאליסטית (אם כי גם יתלהבו שחזינו את ההווה שלהם מבחינת הטכנולוגיה ;D).

באמת קשה להאמין שהסרטון האחרון זה DirectX 11, אולי 12.

פורסם

טוב אז ראיתי כמה סרטונים ביו טיוב והרגשתי צורך עז להראות לכם אותם. הם מראים את ההבדלים בין DirectX10 לבין DirectX11, ואיך DirectX 11 נראה במשחקים. תאמינו לי-ההפרשים אדירים, כ"כ החזקתי את עצמי לא לקנות HD5850 בגלל שהכרטיס הנוכחי שלי (HD4870) נקנה לפני שנה בלבד. עכשיו? אני כבר לא יכול להחזיק את עצמי ועומד לשדרג (אין אין זה מחלה שאני תמיד חייב להיות עדכני בטכנולוגיה ולא להתפס עם התחתונים למטה, כמה שאני אידיוט :kopfpatsch:).

אז אם הבנתי נכון, אתה עומד לשדרג כרטיס מסך בגלל שאולי עוד חצי שנה יצאו משחקים עם DX11?

לי נראה שאתה נלהב ונסער בעקבות זה, כדור הארץ זה כאן, תחזור אלינו... ;D

פורסם

איזה שטויות :smile1:

בתור אחד שעובד בתחום התלת מימד והפרסומות ... ראיתי איך עשו את הסרטון האחרון וזה ממש לא קשור לשום DirectX

הוא רונדר מראש, אין פה רייל טיים בכלל.

פורסם

ואווו האמת השלישי ממש עשה לי חשק לאיזה סימולטור טיסה טוב

אבל ניראה ממש טוב :)

פורסם
  • מחבר

אז אם הבנתי נכון, אתה עומד לשדרג כרטיס מסך בגלל שאולי עוד חצי שנה יצאו משחקים עם DX11?

לי נראה שאתה נלהב ונסער בעקבות זה, כדור הארץ זה כאן, תחזור אלינו... ;D

נכון. אני ממש מתאפק. לדעתי אני אחזיק את עצמי עד שבאמת יהיו משחקים תומכי DirectX 11 וכשהכרטיסים של Nvidia יצאו (הם אמורים להיות ממש טובים, נחיה ונראה). אם עכשיו אני אקנה, עוד חצי שנה אני אצטער שקניתי אז.

למה אין פה איזה מגדת עתידות מטופשת?! :silly:

פורסם

חחחח...

ממש מפתיע שפרסומת עשתה לך חשק לקנות משהו :lol:

הוידאו השלישי הוא מדהים, ראיתי אותו בעבר וכמובן לא מדובר בDX11 או בגרפיקה ממשחק, זה סרטון הדגמה שרונדר מראש של הART שתוכנן למשחק בשם Stormbirds שבוטל. חברת האנימצייה שעשתה את הסרטון עשתה עבודה מעולה. אבל כמובן המשחק לא תוכנן להראות ככה, נראה לי צריך כמה שנים טובות מאוד עד שהגרפיקה תראה כך בזמן אמת. אני זוכר שראיתי בעבר את הסרטון איך שהוא יצא - הדבר הראשון שחשבתיזה שאני חייב משחק כזה וחומרה שתריץ אותו - כנראה שאת האפקט השיווקי הסרטון הזה עושה מעולה, והוא בהחלט מדהים.

הסרטון השני מציג פרסומות טכנולוגיות - אז אין מה להיות מופתע (משחקים אף פעם לא נראו כמו ההדגמות הטכנולוגיות).

הסרטון הראשון - קצת ריפרפתי עליו אבל אני מניח שממנו אפשר להתרשם.

לסיכום,

תשמור את הכסף שלך, תבדוק איך משחקים נראים ואל תנחש איך הם יראו.

בדרך כלל משחקים שמנצלים טכנולוגייה ונראים טוב יוצאים דור אחד של כרטיסים אחרי שהטכנולוגייה יצאה, הכרטיסים הראשונים שיצאו לכל DIRECT X אף פעם לא הצליחו להריץ את המשחקים של אותו DX כשהמחשקים באמת התחילו לנצל אותו .

אה וכן, הסרטון של הSTORMBIRDS (השלישי) זה אחד מחמשת סרטוני ה3D הכי טובים שראיתי (גם אחד הטיזרים לHALO 3 נמצא ברשימה הזו). כמובן הגרפיקה זה רק חלק מהדירוג.

פורסם

איזה גיבוב של שטויות. Cha0stAlker - אתה דוגמא מושלמת לצרכן ממוצע שנופל בפח של הטריק השיווקי (ע"ע "DirectX 11").

קודם כמו ש ice2k אמר, סרטן שלישי מרונדר מראש ואין שום קשר ל DirectX. סרטון שני הוא סה"כ סירטון קידומי מצד ATI שמציג את ההתפתחות של ה DirectX עם השנים לצד הכרטיסים של ATI. אין כל קשר.

ולגבי הסרטון הראשון, אני לא יודע מה איתך, אבל אני יודע שאין שום אפשרות לשנות ספריית רינדור (DirectX / OpenGL) ב Realtime ע"י לחיצת כפתור ובכזו מהירות. אין כאן שום שינוי של DirectX ואני גם לא אתפלא אם בכלל הכל מרונדר ב DirectX9. מה שהוא עשה זה סה"כ החליף את כמות הפוליגנים ואת איכות הטקסטורות. אין לזה כל קשר ל DirectX! אפשר לעשות את אותו הדבר גם ב DirectX9/10! מה שה DirectX "מביא" זה סה"כ תמיכה בטכנולוגיות ושיטות רינדור חדשות שכביכול אמורות לתת תוצאות טיפה יותר ריאליסטיות.

הסרטון הראשון זה בולשיט מוחלט, ואני ממש מרחם עליך אם את רץ עכשיו לקנות כרטיס חדש..

פורסם

אני יודע שאין שום אפשרות לשנות ספריית רינדור (DirectX / OpenGL) ב Realtime ע"י לחיצת כפתור ובכזו מהירות.

נכון, הורדתי את הbenchmark הזה, וכדי לעבור בין הAPIs הוא דורש הפעלה מחדש.

אין לי מושג מה בדיוק הוא עשה שם בסרטון, אבל או שהוא עובד עלינו, או שעבדו עליו.. :nixweiss:

פורסם

מה שהולך בסרטון הראשון הוא עריכה של הבאנצ'מרק "heaven benchmark"

התהליך שכולכם קראתם לו שינוי מודלים ניקרה TESSELLATION

GOOGLE IT PPL

פורסם

כמה דברים

1 - כותרת יותר צהובה מזאת אין.

2 - תיאור הסרטון " this video show you how DirectX 11 look like!"... :screwy:

3 - רונדר מראש, רואים הייטב, גם בדור הDX9 ראו דברים דומים ע''ע סרטי תלת מימד. משהו חדש ממש לא רואים פה, רק גרפיקה נוצצת.

-LosNir- סיכם יפה את העניין.

פורסם

אז מה ההבדל בין הדיירקס של ATI לזה של NVIDIA?,יש בכלל הבדל?מה בדיוק השוני בין שתי החברות/טכנולוגיות האלה?

מה ההבדל בין דיירקס לקרייטק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים