עבור לתוכן

מה הבדל בין Gateway לבין DNS ?

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לפי מה שקראתי באינטרנט הם אותו הדבר, רק למה שאני שנכנסים לראוטר ה Gateway ו DNS שונים ? ומה באמת נראה ע"י אתרים בחוץ ברשת GATEWAY או DNS ?

שאלה נוספת , ברגע שיש ראוטר , הוא מקבל את הכתובת IP כאילו הוא GATEWAY והוא מחלק את הIP בין 3 מחשבים וגולשים דרך אותו הדבר, כאילו המודם הוא בעצם הראוטר עצמו, שמכבים אותו הוא מקבל איי פיי חדש, והמודם לא משחק תפקיד שיש ראוטר זה בעצם מקבל את איי פיי והוא הראשי ואפשר לנתקו ולשנות איי פי י .

אשמח להברהת הנושא , תודה במפרע .

:yelclap:

פורסם

בהסבר פשוט וקצר:

gateway הוא שער היציאה החוצה ברגע שאתה צריך לצאת מסגמנט רשת אחד לשני.

DNS תפקידו לאחסן את שמות הhost ולקשר אותם לכתובות IP ברשת.

מודם ונתב הם שני שני סוגים שונים של מכשירים.

העניין הוא שהיום הרבה ציוד משלב הרבה פיצ'רים בכופסא חת ולכן זה יכול לבלבל.

פורסם
  • מחבר

רגע gateway זה בעצם האיי פיי החוצה שאני בודק באתר האינטרנט MYIP ורואה את האיי פיי שלי ? זה איי פי שהוקצה לראוטר ?

עכשיו ששאני מנתק את הראוטר משתנה האיי פיי של הרשת שלי ומוקצה איי פיי חדש לראוטר שהוא מחלק ל3 מחשבים נגיד . אז לא צריך לכבות את המודם כברל שינוי אי פי צריך את הראוטר שהוא מחובר למודם וזה אותו הדבר ויש איי פיי חדש ברשת , אני צודק ?

פורסם

gateway זה לא כתובת IP, זה ממשק שאיתו אתה יוצא מחוץ לרשת שלך. כשאר לממשק הזה צריך להיות זיהוי התוך הLAN והגלל זה הוא יזוהה עם כתבת בשכבה 3.

הכתובת שאתה רואה באתר כמו noc.co.il זה כתובת WAN שקיבלת מהpool של הספק שלך בזמן שהתחברת אליו כדי לקבל גישה לאינטרנט.

ניתוק של הנתב מהמודם כמובן גם מנתק את הsession של החיבור שהיה יזום ע"י הנתב ולכן מנתק את המודם מהספק. ברגע שאתה מתחבר חזרה אתה מקבל את הכתובת הפוניה הבאה מ pool של הספק, אלא אם כן יש לך שרות בתשלום חודשי של כתובת סטאטית.

אין פה שום קשר לכמה מחשבים הנתב מחלק כתובות וכל זה כבר סיפור של שרת הDHCP עליו ומנגנון הNAT שלו.

פורסם
  • מחבר

הא התחלתי להבין dhcp זה בעצם רק מקצה איי פיי למי שיש ראוטר הוא לא קשור למודם ולאיי פיי החיצוני של הספקית.

עכשיו לגבי GATEWAY שהוא ממשך שכבה 3 זה מכוון שהרשת הפנימית יכולה לגשת לכל עמדה משכבה 3 , יש נגישות מכל מחשב ברשת ?

וזה שאני מנתק בממשק connect and disconcted זה בעצם גם מנתק לי את הראוטר ומוחק את הSESSION עם המודם ואז אני מקבל pool חדש כתובת איי פיי חדשה מהספק ?

דרך אגב מזה POOL ?

תודה רבה.

פורסם

כדי להגיע לרשתות אחרות שנמצאות באינטרנט אתה חייב להיות מקושר לספק שהוא שער היצאה שלך אליהןת אבל לא השער היחיד בדרך.

אם תעשה traceroute לכתובת כלשהי באינטרנט תראה כמה hopes אתה צריך לעבור כדי להגיע אליה.

כתובת בשכבה 3 נחוצה כדי לכוון תחנות קצה מחוץ לרשת, אבל ההגדרה של gateway היא ממשק ולא כתובת.

לצורך העניין אם יש לך נתב עם 4 מבועות Ethernetש מיועדות ל LAN ומבועה אחת לWAN תוכל לצאת החוצה רק דרך הWAN גם אם תחבר את המודם לרגל שך הLAN.

ברגע שאתה מתנתק מהספק ותחבר מחדש יש תהליך של אימות וגם קבלת כתובת IP ממנו שנלקחת מתוך המאגר בתוך הAS שלו. הpool הוא מאגר הכתובות שיש לספק.

אתה יכול עיין במאגרי הכתובות לפי ה subnet שלהן באתר של RIPE פה. כל חברה במתחילה בil. נמצאת בישראל וכמובן שלא מדובר רק על ספקיות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה , רגע אז LAN זה הפנימי בין המחשבים בבית , לעומת זאת WAN זה הרשת החיצונית שבא אני מקבל איי פיי של הספקית ,

את המשפט הזה לא הבנתי:"כדי להגיע לרשתות אחרות שנמצאות באינטרנט אתה חייב להיות מקושר לספק שהוא שער היצאה שלך אליהןת אבל לא השער היחיד בדרך.

אם תעשה traceroute לכתובת כלשהי באינטרנט תראה כמה hopes אתה צריך לעבור כדי להגיע אליה."

מזה Hopes ו traceroute ?

אתה מתכוון אם אני רוצה להיכנס למישהו אחר ברשת WAN שנמצאת במרחב לא ברשת הביתית שלי אז אני צריך להיכנס דרך הספקית ?אשמח להסבר במשפט זה שלא הבנתי .

הכתובת IP ADDREAS בממשק היא יחודית בשביליל כמו טלפון בבית ומספיק שמשתנה בניתוק אחת מהספרות אז זה כאילו קיבלתי מספר טלפון חדש?

הממשק פה הוא לגבי בחוץ הכוונה לראות איי פיי ספקית ועוד , נכון ?

פורסם

הLAN הוא רק במקרה שלך הרשת בבית, אבל במובן הכללי מדובר על סמגנט רשת אחיד בעל שליטה אחידה.

האינטרנט הוא אוסף של רשתות WAN שעבר הרבה אבולוציה ב50 השנים האחורנות.

אולי זה יעזור לך להבין את העניין קצת יותר.

כל hope הוא נקודת מעבר כדי להגיעה ליעד, תחשוב על זה כמו להחליף רכבות כדי להגיע לתחנה מסויימת.

כתובת IP שאתה מקפבל מספק היא ממש לא כמו מספר טלפון במקרה הזה כי הזיזוי הוא לפי ספק השירות ולא הלקוח.

כשאני מדבר על ממשק אני מדבר על ממשק בלבד, כלומר interface פיסי.

פורסם
  • מחבר

תודה , אני מתכוון כתובת אי פי שאני מקבל כל פעם מהספק היא יחודית לי נכון ?

יש לי שני שאלות:

1)

אז שהיה Arpanet שהשתמשו ברשת כדי לתקשר בין מחשבים , אז כולם היו מחוברים נגיד לראוטר ב LAN ללא יציאה לwan חיצוני?

רגע אם נגיד אני מוריד את WAN ורק מחבר לשלושה מחשבים דרך יציאות LAN בראוטר אז אני יכול לשתף ביניהם כי הם רשת פנימית של LAN ומתקשרים ביניהם ?

2)למה באיי פיי חיצוני כל הבתים הם לזיהוי רשת , כאילו איי פיי היחודי שלי מזהים אותי ברשת לפי האיי פיי שלי שהוא בעצם מציין את הקוד רשת שלי מכל האנשים בעולם שלכל אחד יש איי פיי שמציין את הרשת שלהם ?

כאילו הטלפון המיוחד של כל אחד זה איי פיי שזה זיהוי רשת שלך , והיא יחודית לך ?

כי אני רואה בממשק שsubnet לפיו אני מבין שכל הבתים הם לזיהוי רשת .

-נ.ב שאלה כללית אם אני נירשמתי לאתר מסוים שאם נרשמים שוב מקבלים באן , אז נגיד אני נרשם ומנתק את המודם ומשתנה האי פיי שהיה למישהו אחר שכבר נירשם לאתר ואני נירשם שוב לאתר , הם רואים שכבר מישהו נירשם מהכתובת הזאת אז אני מקבל באן ? אני לא ידעתי שמישהו נירשם דרכה כבר כי קיבלתי מpool שלהם ואני אמור לדעת שמישהו נרשם ?

אשמח שתענה לי ,תודה מראש.

פורסם

אתה מבלבל פה רבה דברים שונים ביחד וסתם עשית סלט אחד גדול.

אם אתה רוצה ללמוד איך רשתות עובדות לך למסלול ייעודי כמו CCNA או משהו.

קודם כל: כתבות IP חייבת להיות ייחודית ברשת אחת. מכיוון שהאינטנרט הוא אוסף של רשתות WAN, כמו שכבר כתבתי, יש את IANA שמנהל את הכבתובו בכל אינטרנט כדי לשמור על סדר ואחידות.

1) בתקופה של הARPANET אונם היה PSN, אבל זה היה מאוד רחוק מלהיות ה TCP/IP שאתה מכיר היום. כדי לתקשר בין נקודות שונות (nodes) היה צריך ציוד תקשורת אחיד ומודולציה אחידה שעבדה על תשתית PSTN קיימת או תשתית ייעודית של הממשלה.

2) על סמך מה אתה אומר שהכל הbits שייכים לרשת (מה שכמובן גם בלתי אפשרי)? אם אתה מדבר על החיבור לספק אתה מקבל subnet mask שהוא 255.255.255.255 בגלל שמדובר על חיבור unicast.

העניין של רישום המשתמשים מבוסס לא רק על כתבות הIP שלהם אלא גם על cookies בהרבה מקרים.

פורסם
  • מחבר

רגע ואם אני מוחק את cookies מהמחשב אז זה בסדר?

שנייה , איך יש אפשרות להשתמש בproxy , תוכל ללמד אותי , זה מגן על mac נכון וגם איי פיי משנה , דר"כ דרך proxy לא יכולים להיכנס לך למחשב ולארד דיסק?

ושאלה חשובה כל אתר יכול לדעת את mac שלך או זה לא פשוט כל כך ?

פורסם

כתובת MAC בכלל לא משחקת תפקיד באינטרנט.

מה מטרת השאלות לגבי פרוקסי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים