עבור לתוכן

המחשב מאתחל עצמו באופן כרוני

Featured Replies

פורסם

מומחים יקרים,

היה לי מחשב ותיק בן כחמש שנים שיום אחד התחיל לאתחל את עצמו.

המחשב היה פנטיום 4 על לוח של אסוס עם ווינדוס XP. לא אפרט יותר מדי, ותכף יובן מדוע.

הבעיה התחילה בכך שהמחשב אתחל את עצמו פתאום ללא כל אזהרה. כך סתם באמצע הכל, איתחול קר, כאילו פסק המתח לרגע. בלי מסכים כחולים, בלי אזהרות, ובלי שום רישום של תקלה במערכת ההפעלה.

עם הזמן האיתחולים נעשו תכופים יותר. עד שכבר לא ניתן היה להשתמש במחשב.

החשוד הראשון היה ספק הכוח. הוא הוחלף לספק 380W של EZ. הבעיות לא עברו.

החשוד השני היה הזכרון. אך הוא עבר את כל המבחנים.

החשד במערכת ההפעלה נפסל משום שהאיתחולים קרו לעיתים עוד בשלב הביוס.

החשוד האחרון היה לוח האם. למרות שלא נראו עליו סימני בלאי, החלטתי שהוא היחיד שנותר להאשים.

בקיצור - השלמתי עם זה שהלך המחשב, והוא ישב במחסן כמה חודשים.

לאחורנה החלטתי להפוך את הגורטאה הישנה למחשב מדיה.

קניתי לוח אם חדש - GA-EG41MF-US2H של ג'יגהבייט (עם כרטיס גרפי מובנה).

קניתי מעבד חדש.

קניתי זכרות חדש של G.Skill.

התקנתי עליו חלונות 7.

מהמחשב הישן העברתי את:

1) המארז

2) הספק (החדש)

3) דיסק קשיח בן שלוש של WD

3) צורב DVD Pioneer 212.

הכל עבד חלק עד שלאחרונה התחילו שוב אתחולים אקראיים. אותו דבר - סתם כך המחשב מתנהג כאילו נפסק המתח וחוזר מיד. לפעמים הוא עובד שעות רצוף בלי בעיות, ולפעמים הוא נכנס ללופ שבו כל כמה דקות יש איתחול. גם זו צרה, כי קשה יהיה לדעת אם הבעיה נפתרה סופית. לא מצאתי קשר בין האיתחולים לבין מה שהמחשב עושה באותו רגע. פעם זה אפילו קרה כאשר המחשב היה במצד שינה (S3)!

אני נואש. קשה לי להאמין שזה קשור ל-DVD. קשה לי להאמין ששני ספקים עשו בדיוק את אותה הבעיה. נראה לי לא סביר שדיסק קשיח גורם לכזה דבר (מי יודע...). והמארז - מה הוא כבר יכול לעשות? אבל זה כנראה אחד מארבעתם, כי כל השאר הוחלף. אין לי תקציב מיותר, ואני לא רוצה סתם להחליף דברים שאינם מקולקלים.

מצטער על הסיפור הארוך.

אני אודה מאוד לכל מי שיוכל להשיא עצה איך לפתור את התעלומה. האם מישהו שמע פעם על דיסק או מארז שגרמו לבעיה כזו? האם מישהו יכול להסביר אם יש דרך לבדוק אם הספק גורם לבעיות (ב-speedfan הקריאות שלו נראות תקינות)?

תודה רבה!

פורסם

איך הוא מבחינת חום? אוורור? אבק?

פורסם
  • מחבר

הוא נקי מאבק. המעבד עם מאוורר אינטל מהקופסא, והמארז עם מאווררים סטנדרטיים. הטמפרטורה לגמרי בסדר, ומיותר לציין שאני לא עושה overclocking.

פורסם

לבדוק אם הספק אשם אתה יכול רק עם ספק אחר, יכולות להיות הרבה סיבות למצב הזה, יש לך אפשרות לHDD אחר?

פורסם
  • מחבר

אין כרגע ספק אחר וגם לא דיסק אחר.

האם זה בכלל הגיוני שדיסק יגרום תקלה כזו? ועוד כאשר המחשב נמצא במצב שינה S3 ?

נראה לי שבסוף אצטרך להחליף רכיב רכיב עד שזה יפסק. אני פשוט רוצה לעשות את זה בסדר טוב ולא לגלות שהחלפתי הכל ולגלות שמשהו במארז גרם לקצרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים