עבור לתוכן

שאלות בקשר לצילום מסך של HD Tune, הארד דיסק 500GB דגם WD5000AAKS

Featured Replies

פורסם

היי אני חדש פה ויש לי שאלה וסיפור ארוך (וקצת עצוב)

לפני זמן מה קניתי את ההארד דיסק הנ"ל בנוסף לHD 80GB שהיה לי במחשב (המע' הפעלה מותקנת על ה80GB, לא על ה500) והוא תפקד טוב בערך שבועיים, אחרי שבועיים-שלוש הוא קרס ושבק חיים ונאלצתי ללכת לשחזר את המידע אליו לHD אחר, את הHD שקרס הלכתי לחנות שקניתי אותו ממנה והם החליפו לי לאחד אחר, בדיוק אותו דגם...

כרגע אני עם הHD החדש (אותו דגם) בערך חודשיים-שלוש והוא מתחיל לעשות לי שוב בעיות כמו - אם אני צופה בסרט שנמצא עליו אחרי בערך מחצית הסרט המחשב נתקע וצריך לעשות "Hard Reset" (ללחוץ על הכיבוי למטה) אבל אם אני צופה בסרט שנמצא על הHD של הם 80GB הוא לא נתקע, אותו הדבר אם אני מעביר קבצים גדולים (מה500 ל80 אחרי זמן מה המחשב נתקע, אבל ההפך זה עובר) וכ"ו... ואני ממש לא רוצה שהוא יקרוס לי שוב וכל המידע יאבד =\

בעניין הזה, אני חושב שהסדרה דפוקה (יכול להיות מצב כזה? =\) ואם כן אז מצידי לזרוק אותו לפח ולקנות HD חדש (כבר התלבטתי על הדגם WD6401AALS 640GB) אבל אני פוחד שאני אקנה את האחר הזה ויתברר לי שהעניין הוא לא בHD =\

עשיתי בדיקת Read בתוכנה HD Tune והתוצאה מצורפת, עשיתי אותו הדבר ל80GB והתוצאה יצאה הרבה יותר טובה, בזמן הבדיקה על ה500 המחשב לא היה בשימוש ובזמן הבדיקה של ה80 כתבתי את ההודעה הזאת - אז כן היה שימוש (התוצאה עדיין יותר טובה)

זה נראה כאילו בבדיקה של ה500GB אחרי קצת זמן הוא פשוט יורד לקו ישר, כמו במוניטורים בבהי"ח שאומרים שמישהו מת, אחרי זמן מה ההארד דיסק פשוט מת? =\

יש לציין שבזמן הבדיקה בHD Tune ההארד דיסק של ה500GB לא קרס ותקע את המחשב (למרות שממש חשבתי שזה כן יקרה)

מצטער על החפירה אבל אודה למי שיקרא את זה ויצליח לענות לי תשובה עיניינית, תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הוא לא במצב PIO, כי אם כן אז המקסימום (הסטנדרט היה מגביל אותו) היה הרבה יותר נמוך (בסביבות 3MBps).

הייתי מנסה כבל SATA אחר וכניסת SATA אחרת בלוח. תנסה את שני אלו ותעדכן אותנו. :)

פורסם

בגלל השימוש הגבוהה במעבד שווה לבדוק שאין וירוסים למיניהם...

פורסם
  • מחבר

החלפתי את הכבלים של הHDD בינהם, עכשיו ה500 מחובר עם הכבל של ה80 לנקודה של ה80 וההפך...

עשיתי שוב את הבדיקה בבוקר אחרי המחשב עשה סריקת וירוסים בלילה (לא נמצאו וירוסים) והתמונות מצורפות.

עכשיו זה מראה לי ששניהם תקינים, וזה נראה ממש מוזר כי אם הנקודה של ה500 היתה תקולה ממקודם אז איך זה שעכשיו ה80 (שמחובר לנקודה שהיתה של ה500) מראה שגם הוא תקין =\

תודה מראש =\

[attachment deleted by admin]

פורסם

יתכן שלא הייתה שום בעיה, פשוט כפי שהציע רפי היה שימוש בכוננים.

עריכה- מסכים עם ההודעה הבאה:

פורסם
  • מחבר

יתכן שלא הייתה שום בעיה, פשוט כפי שהציע רפי היה שימוש בכוננים.

בשני המקרים לא היה שום שימוש בכוננים בזמן הבדיקה או אחרי הבדיקה...

במקרה הראשון זה היה אחרי הצהריים שהמחשב היה כבוי כל הבוקר,

ועכשיו במקרה השני הבדיקה נעשתה בערך בשעה 6 בבוקר (סריקת הוירוסים הסתיימה בערך ב2 בלילה - ומ2 עד 6 המחשב פשוט היה דולק עם מסך כבוי, שום דבר לא רץ ברקע... כלום..)[br]פורסם בתאריך: 12.11.2009 בשעה 17:00:18

טוב, לא רוצה לקלקל, אבל עדיין הנתונים לגבי 500

נראים נמוכים !

:nixweiss:

:xyxthumbs:

אני לא ממש מבין בזה, אבל למה הם עדיין נראים נמוכים? =\ היה נדמה לי לעומת התמונה הראשונה שיש בפוסט המקורי זה המצב שהכונן אמור להיות בו =\[br]פורסם בתאריך: 12.11.2009 בשעה 17:01:22

בגלל השימוש הגבוהה במעבד שווה לבדוק שאין וירוסים למיניהם...

עשיתי בדיקת וירוסים, לא נמצאו שום וירוסים והאנטי וירוס שלי מעודכן =\

פורסם
  • מחבר

שלום לך

תראה - המצב ה " נורמאלי " צריך להיות כזה, פחות או יותר :

מה שנראה בגראף של 500 צריך להיות בדיסק של 80 ג'יגה.

בדיסק של 500 הערך הממוצע צריך להיות בסביבות 90 - 95 מגה !

עכשיו - למה זה לא ככה - כרגע אין לי מושג :nixweiss:.

אולי תפרט לגבי לוח אם ?

:xyxthumbs:

המפרט הוא כזה:

Intel Pentium Dual Core 2.80 GHz

MSI Intel 945GM2 + ICH7/7R

1.5GB DDR2

ספק 500W רגיל

ושני הHDD שמדובר עליהם

וזהו בעקרון, מחשב דיי רגיל, לא צריך משהו יותר מזה...

ורגע, בזה שאתה אומר שהגראף לא נורמלי זה אומר שבכל מקרה עדיף לזרוק אותו ולקנות חדש? כאילו זה מראה שהוא בקרוב ישבוק או משהו? =\

פורסם

תנצל אחריות וזהו. מה הסיפור..

פורסם
  • מחבר

תנצל אחריות וזהו. מה הסיפור..

ניצלתי אותה כבר פעם אחת וקיבלתי HD מאותו דגם שעושה אותן בעיות, אני לא רוצה להחליף אותו מחדש ועוד חודשיים לעבור אותו סיפור =\

עזוב שאם הסיפור שעשו לי פעם קודמת שבאתי להחליף אותו אני לא ממש רץ אליהם שוב =\

פורסם

תבדוק במערכת אחרת

ואם אתה מנצל אחריות אז תבדוק ישר על ההתחלה את הביצועים.

אגב- תבדוק גם סקטורים ו-SMART עם כלי האבחון של WD. (קישור בסטיקי)

פורסם
  • מחבר

תבדוק במערכת אחרת

ואם אתה מנצל אחריות אז תבדוק ישר על ההתחלה את הביצועים.

אגב- תבדוק גם סקטורים ו-SMART עם כלי האבחון של WD. (קישור בסטיקי)

עשיתי את הכל אבחון הזה, עשה PASS על שניהם, גם על הEXTENDED וגם על ה QUICK =\

פורסם

קריאה סלקטיבית? רשמתי עוד דברים.

פורסם
  • מחבר

קריאה סלקטיבית? רשמתי עוד דברים.

אין לי כרגע עוד מע' לבדוק את זה בה =\ יש לי רק את המחשב הזה בבית...

כשיהיה עוד מע' או איזה חבר יחזור מהצבא ננסה לבדוק אצלו חחח

פורסם

אם קנית שני כוננים וזה קרה בשניהם אז יש סבירות גבוהה מאוד שהבעיה נמצאת במערכת שלך ולא בכונן הקשיח.

אגב- מהבדיקה השנייה שביצעת, הביצועים של ה-5000AAKS הם בסדר גמור, תקינים לחלוטין. ראה בדיקה שמצאתי ברשת, אותו כונן בידיוק כמו שלך (אותן ספרות לאחר המודל):

HDTune_Benchmark_WDC%20WD5000AAKS-00YGA.png

הוטענו משום ש-5000AAKS חדשים יותר מציגים ביצועים גבוהים יותר. למשל:

http://warmace.net/wp-content/uploads/2009/02/wd5000aaks-benchmark.jpg

http://levelx.me/blog/wp-content/uploads/2009/02/hdtune_benchmark_wdc_wd5000aaks-00a7b.png

http://forum.cdrinfo.pl/attachments/f102/48770d1216809151-wdc-wd5000aaks-wd5000aaks-hdtune.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים