עבור לתוכן

מחפש הארד דיסק חדש

Featured Replies

פורסם

אני זקוק לעוד נפח לאיחסון במחשב ולשם כך אני נזקק להארד דיסק חדש(פנימי).

התקציב שלי הוא 320 ש"ח גג,אבל הייתי מעדיף למצוא הארד דיסק בכ250 ש"ח (גם על חשבון נפח).

הסתכלתי קצת על המחירים,ותקנו אותי אם אני טועה אבל הארד דיסק של 500 ג'יגה נראה כאופצייה הטובה ביותר מבחינת תקציב (משום שהמחירים של 200-300 ג'יגה ל-500 הם כמעט זהים,אם כי לא הבנתי איך זה יכול להיות...).

הסתכלתי באשכול הנעוץ וראיתי את שני הדגמים ב-ZAP.

שמתי לב לכך שה410AS הוא מסוג SATA 1 והוא יקר יותר מה418AS שהוא מסוג SATA 2 כך שלא הבנתי אם יש בכלל איזשהו יתרון ל410AS - ממה שאני רואה הוא גם יותר יקר וגם בעל ממשק ישן...

קישור לזאפ לכונני 500GB :

http://www2.zap.co.il/models.aspx?Sog=C-HardDrive&DB141821=141823&DB141804=187180&orderby=price

ה-418AS הוא הכי זול,השאלה היא אם לא עדיף להוסיף עוד 25 ש"ח ולקנות של WD או של סמסונג/היטאצ'י ?

מה אתם אומרים,לקנות את ה418AS (הוא טוב יותר מה410AS ?) או ללכת בכלל על משהו אחר ?

תודה מראש על העזרה,

אמיר

פורסם

א. יש עוד חנויות שאין בזאפ, הרבה חנויות שאין בזאפ. אל תקנה רק ממה שיש בזאפ, תשתמש בזה רק בשביל לקבל מחיר משוער.

ב. כן, 500GB הוא הנפח בשבילך. לקחת פחות מזה יהיה לא הגיוני. זה המינימום כיום.

ג. הכוננים המומלצים הם המומלצים. למה נראה לך שעדיף לקנות WD/Samsung/Hitachi? אלו שבסטיקי הם המומלצים.

ד. שוב, אל תתייחס למה שרשום בזאפ בכלל (אפילו המחירים לא תמיד נכונים). שניהם SATA 3.0Gb/s, ולמעשה כמעט ואין כוננים עם חיבור של SATA 1.5Gb/s.

בקיצור- בשביל מה יש סטיקי כוננים קשיחים?

תתחדש.

פורסם
  • מחבר

ראיתי בתגובות בזאפ (קישור בסוף התגובה) שיש בעייתיות ידועה (הם שווקים חיים אחרי מספר חודשים) עם הסדרה הזאת,זו באמת בעייה ידועה ?

מבין שני המומלצים,את מי כדי לקנות (או שאין ממש הסדל ואז עדיף לקנות את הזול) ?

ואני משתמש בזאפ משום שאין לי חנויות מחשבים (לא יקרניות) באזור שאני גר בו,כך שבפועל אני קונה מחנות שנמצאת בזאפ.

http://www2.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=676826 - אמנם הקישור מתייחס לדגם אחר שבסדרה ה-420AS אבל לפי התגובות הבעייתיות היא בסדרה ולא בהארד דיסק הספציפי הזה,ויש כמות נכבדת של תגובות של אנשים שההארד דיסק פתאום קרס להם אחרי חצי שנה וזה דיי מדאיג.

אמיר

פורסם

הסדרה היא Barracuda 7200.12, לא 410AS :lol: בקישור שהבאת מדברים על Barracuda 7200.11 שעל הבעייתיות שבה ובעוד כמה סדרות אתה יכול לקרוא בסטיקי שקישרתי אליו קודם.

אין שום בעיות. אם היו אז לא היינו ממליצים על הכוננים הללו. וכן, אתה יכול לקנות את הזול מביניהם, שניהם טובים באותה רמה. ה-410AS פשוט יותר ידידותי לסביבה, וזה רשום במפורש בסטיקי.

פורסם
  • מחבר

my bad :facepalm: ,תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים