עבור לתוכן

שאלה בקשר לרעש של הדיסק קשיח.

Featured Replies

פורסם

יש לי הארד דיסק של SAMSUNG F1 והבעיה היא שלפעמים הוא עושה רעשים של קריאה, לא רעשים כאלה של הדיסק נדפק או משו אלא רעשים של כאילו הוא עובד וקורא.

בהתחלה חשבתי שהדיסק נדפק אז החלפתי אותו לאחד חדש וגם הוא עושה את אותם רעשים, אולי זה נורמאלי? והוא פשוט מרעיש?

יש לי עוד דיסק אחד חיצוני של MAXTOR והוא עושה רעשים של קריאה רק כשאני פותח קבצים שנמצאים עליו, ועל הSAMSUNG נמצא וינדוס 7 יכול להיות בגלל זה יש יותר רעשים בתדירות גבוהה יותר?

תודה!

פורסם

לא פשוט לקבוע מה הגורם רק על סמך מה שאתה כותב כאן, צריך לשמוע.

אתה מדבר על HD103UJ? איזה כונן בידיוק? HD103UJ הוא דיסק קשיח דיי שקט. יש בסה"כ שתי אפשרויות כשהשנייה יותר סבירה. האחת ששני הדיסקים שקיבלת דפוקים והשנייה היא שבשבילך הוא אכן רועש (אחרי הכל, כל אחד והאוזן שלו).

בעצם ישנן עוד אפשרויות.. יתכן שלא קיבלת אותם דפוקים אלא שהם נדפקו במערכת שלך. גם יתכן שאלו לא הכוננים הקשיחים ואתה מתבלבל. אף גם אפשרי שהכונן שברשותך כלל לא אמור להיות שקט מלכתחילה (אם זה לא HD103UJ).

פורסם

זה כן הHD103UJ ואני לא חושב זאת המערכת כי פשוט קיבלתי מערכת חדשה ולא רק הארד דיסק חדש כשהחלפתי.

ואני בטוח שזה הדיסק קשיח כי פתחתי את המארז ונגעתי בו והרגשתי שהוא קצת רוטט כשיש את הרעשים.

ובוא נגיד ככה שכהחדר שקט אז אני שומע את המאוררים של המחשב ואת ההארד דיסק, אבל זה רעשים של קריאה כאלה כאילו הוא פועל.

פורסם

הכונן הזה לא משמעותית רועש יותר במאמץ, בסה"כ הפרש של דציבל.

http://www.silentpcreview.com/article843-page2.html

anyway.. ההודעה הקודמת שלי עומדת בעינה, לא סתרת את רוב הדברים שהצעתי. ;)

פורסם

איך אני בודק אם הוא דפוק באמת?

ולפי מה שאתה אומר הבנתי שלא אורים להיות בכלל רעשים של קריאה נכון?

חחחחח סליחה על החפירה אבל זה פשוט מציק לי רצח. :kopfpatsch:

פורסם

תוריד כלי אבחון מהאתר של יצרן הכונן. בסטיקי כוננים קשיחים יש קישורים לדפי הורדות התוכנות של היצרנים השונים.

תבצע בדיקה פשוטה של SMART ועוד בדיקה של סקטורים ותדווח על התוצאות כאן. :)

(שום כלים אחרים, רק של היצרן)

פורסם

הבדיקה לקחה כמה שעות טובות והנה מה שיצא:

1yni1jyzdtqd.jpg

04zzctmyuqyj.jpg

פורסם

כנראה שהוא תקין.

מה עם Read surface scan?

פורסם

תקין, יש עוד משהו שאני יכול לבדוק?

פורסם

תקין.

הייתי בודק אם הוא מהודק היטב לשילדת המארז, אולי הוא לא מהודק ולכן רוטט.

פורסם

פתחתי את המארז והוצאתי אותו והחזקתי אותו ביד הורגשתי את הויברציות כשהוא משמיע את התיקתוקים האלה אז אני לא חושב שזה בגלל שהוא לא מחוזק.

פורסם

זה לאו דווקא סותר. יש גומיות שאפשר לקנות(בזול) שיכולות להשקיט את הכוננים. אפשר לנסות.

פורסם

ערכת "ניסוי" קצת לא הגיוני. אתה מאזין לדיסק קשיח שאתה מחזיק ביד שלך (אגב, מאוד לא בריא לדיסק קשיח לזוז כשהוא פועל) כדי להאזין לו - אך קודם לכן הוא לא היה כ"כ קרוב אליך. זאת ועוד, אתה אומר שהרגשת ויברציות אבל מן הסתם שתרגיש כי יש בו חלקים נעים והדיסק הקשיח עושה עבודה מטורפת בפנים (מהירות תזוזת הראשים + מהירות סיבוב הפלטות).

פורסם

לא בדיוק החזקתי אותו ביד. הוא נמצא בתוך מגרה כזאת במארז, אז שלפתי את המגרה ופשוט נגעתי בו והרגשתי אותו זז כשהוא עושה את התיקתוקים האלה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים