עבור לתוכן

חששות INTEL מול AMD...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לרכוש בימים הקרובים מחשב נייח חדש לאחר שהישן עשה כבר את שלו והגיע הזמן להשתדרג.

ובכן העניין הוא כזה, ב10 שנים האחרונות המחשבים שקניתי הכילו מעבדי INTEL בלבד ולמען האמת לא יצא לי פעם אחת להתאכזב, כמו כן תמיד עברה ליד אוזניי המונח AMD ולא ייחסתי לו חשיבות אפילו פעם אחת, לאחרונה כמו שהבנתם אני מחפש מחשב חדש לאחי הקטן (יש לציין כאן את השימושים והתקציב: 3200 ש"ח אחרי חריגה ושימוש מאסיבי במשחקים ושפות תיכנות שאני מכריח את אחי ללמוד),

לכן פירסמתי לא פעם בקשות למפרטים בפורום כאן תחת שם אחר(של אחי) וללא יוצא מן הכלל המליצו לי AMD ולא INTEL.

השאלה שלי היא מדוע???? מה הסיבה ש90% מהתגובות היו AMD ולא INTEL, האם INTEL זה כבר לא ה-מעבד לשימושים ותקציבים כמו שלי?.??

האמת היא שאני חושש מאוד לרכוש מעבד של AMD ולכן אנימבקש את עזרתכם בהפגת ההיסוסים שלי האם יש לי סיבה אמיתית לדאוג???

תודה על עזרתכם.

פורסם

איך זה לחיות בשנות ה-90?

ככלל, אין שום בעיה עם מעבדים של AMD, הכל כמובן בהתאם לתקציב ולשימושים.

בהצלחה.

פורסם

ממליצים לך על המעבדים של AMD כי הם זולים יותר ויותר יתאימו לשימושים שלך.

פורסם

אין סיבה להכנס לדאגות. AMD חברה שמייצרית מעבדים מצויינים. אמנם אינטל מחזיקים בכתר הביצועים אבל זה מעבר לתקציב שאתה הגדרת לעצמך. בתוך מסגרת תקציב נמוכה המבחר של AMD מגוון יותר ומשתלם יותר.

אתן לך דוגמא קיצונית - הן IBM והן CRAY השתמשו באלפי מעבדי אופטרון של AMD בבניית שני מחשבי העל המהירים בעולם. אני מקווה שזה מפיג את חששותיך.

(מקור: http://www.top500.org)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה, אשמח לשמוע עוד דעות...

פורסם

אין סיבה להכנס לדאגות. AMD חברה שמייצרית מעבדים מצויינים. אמנם אינטל מחזיקים בכתר הביצועים

כרגע.

מהתגובה שלך מצטייר מצב ש-AMD מייצרת "מעבדים זולים שהם בסדר אבל לא שיא הביצועים", וזה ממש לא נכון.

למעשה כמעט בכל השנים האחרונות - החל מסוף תקופת הפנטיום 3 (!!) ועד ה-Core2 שיצא לא ממש מזמן - כתר הביצועים היה דווקא באופן קבוע אצל AMD.

זה פשוט עניין של תקופות..

ובכן העניין הוא כזה, ב10 שנים האחרונות המחשבים שקניתי הכילו מעבדי INTEL בלבד ולמען האמת לא יצא לי פעם אחת להתאכזב

אז הנה העניין שלי, ב10 שנים האחרונות המחשבים שקניתי הכילו מעבדי AMD בלבד ולמען האמת לא יצא לי פעם אחת להתאכזב..

מעבד האינטל האחרון שהיה לי היה.. תחזיק חזק.. פנטיום 1 במהירות 120MHz.

פורסם

והם לא פחות אמינים....

פורסם

מהתגובה שלך מצטייר מצב ש-AMD מייצרת "מעבדים זולים שהם בסדר אבל לא שיא הביצועים", וזה ממש לא נכון. למעשה כמעט בכל השנים האחרונות - החל מסוף תקופת הפנטיום 3 (!!) ועד ה-Core2 שיצא לא ממש מזמן - כתר הביצועים היה דווקא באופן קבוע אצל AMD. זה פשוט עניין של תקופות..

א. אני מסכים לגבי ה"כרגע" - במשך הרבה שנים האתלונים היו עדיפים על הפנטיומים. מבערך 2000 עד 2006.

ב. אמרתי "מעבדים זולים ומצויינים". יש לAMD גם מעבדים מהירים מאד רק שלעת עתה הארכיטקטורה פחות מהירה מ "נהלם" (i7).

פורסם

ונגיד שמדובר מדובר בשני מובחרים של אינטל ושל amd ושניהם באותו מחיר לטובת מי תהיה ההעדפה?

ולצורך העניין נתעלם כרגע מהI5

ולא נשכח את הנושא הפעוט שהאינטל נחשבים חסכונים יותר בחשמל

כאשר מעבד טוב של אינטל לוקח 95W מעבד המתחרה לוקח 125W

פורסם

אתה לא יכול להשוות בצורה הזאת

מצד אחד לאינטל יש את הI5 וI7 שנותנים ביצועים טובים אבל גם עולים לא מעט

מצד שני יש לך את AMD ששיחררה את ה620, מרובע ליבות במחיר אפסי שנותן לך יותר תקציב בשביל שאר המערכת.

הכל שאלה של צרכים

ולא נשכח את הנושא הפעוט שהאינטל נחשבים חסכונים יותר בחשמל

כאשר מעבד טוב של אינטל לוקח 95W מעבד המתחרה לוקח 125W

:lol:

לשניהם יש את סדרות הE שצורכות הרבה פחות מהסדרות הרגילות (אני לא מדבר על E5XXX של אינטל אלא אלו עם הe בסוף)

פורסם

המעבדים החיסכוניים עולים הרבה יותר..

מתוך מחשבה שלי ושל משתמשים אחרים לקנות מערכת מאוזנת ולא סתם יקרה שלא לצורך

אני ארצה להשוות מתוך ההיצע ה"רגיל"

פורסם

האמת היא שמעבדי הE של AMD זולים רצח, ה4850E 5050E שהיו עלו גרושים, עכשיו יוצאת סדרה חדשה שלהם

פורסם

המעבדים החיסכוניים עולים הרבה יותר..

תוכל להסביר איך חישבת?

כמות המעבדים שבדקת לפני שהסקת את המסקנה?

לאורך כמה שנים סקרת את ההשערה שלך לפני שהסקת מסקנה?

איך אתה מבדיל בין "הצע רגיל" ובין "זול שעולה יותר"?

אשמח מאד לדעת (ואני לא לבד).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים