עבור לתוכן

מה עושה מהנדס תוכנה בעבודתו?

Featured Replies

פורסם

לא צריך לרוץ להודו בשביל זה. אפשר לגשת למכללה הקרובה למקום מגוריך.

• תגובות 102
  • צפיות 22.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מכיר הרבה חברות ש"מביאות לפה" הודים.

יש המון חברות שעושות outsourcing להודים, זה כן.

גיא, סטודנט ישראלי יקבל הרבה יותר כסף מכמה הודים - מהסיבה הפשוטה שאתה מחוייב על פי חוק לשלם לו לפחות שכר מינימום, וזה כבר הרבה יותר ממה שהרולד וקומר מקבלים... ;)

פורסם

זה לא מדוייק.

יש הרבה OUTSOURCING היום להודו, אבל זה בעיקר לדברים שאתה יודע שאתה צריך ובדיוק את ה-SPEC שלו, כלומר, ממש לא מה שמהנדס עושה.

זה בעיקר לבנית אתרים, QA ותכנות של מודולים כאשר אתה מגדיר להם כל פיפס ופיפס.

כן, זה זול - לא, זה ממש לא תחליף למהנדסים

בכל מקרה, למצוא עכשיו עבודה ( לכל מהנדס\תכנת ) זה לא הכי קל, אבל זה לא קשור להודים :)

פורסם

רק שבכלל לא מדברים פה על הנדסת חשמל....

או נהג אוטובוס של חברת חשמל :silly:

פורסם

גיא, סטודנט ישראלי יקבל הרבה יותר כסף מכמה הודים - מהסיבה הפשוטה שאתה מחוייב על פי חוק לשלם לו לפחות שכר מינימום, וזה כבר הרבה יותר ממה שהרולד וקומר מקבלים... ;)

ברור לך שצחקתי, כן? ;)

פורסם

אבל הרולד סיני..

פורסם

אבל הרולד סיני..

קוריאני

פורסם

*הדיון מתדרדר*

פורסם

אבל הרולד סיני..

כן אבל אני אף פעם לא ידעתי להבדיל ביניהם ולא היה לי כוח לבדוק מי מהם זה ההודי...

פורסם

יש outsourcing להודו, ומשלמים להם הרבה פחות משמשלמים למהנדסי תוכנה בארץ (אחרת זה לא היה משתלם). מצד שני, you get what you paid for - מתכנתים כאלה יעשו את העבודה שלהם נאמנה, אבל לא יותר מזה. זה מה שהופך את ישראל לכזו מעצמת הייטק.

פורסם

במדינת ישראל עדיף להשקיע 3-4 שנים במציאת אנשים וקשרים שונים =קומבינות.

במקום ללמוד באקדמיה .

פורסם

עם כל הכבוד לזולות של OUTSOURCING מחו"ל , אי אפשר להשוות אמינות של עובד בתוך חברה ישראלי שגם אם הוא המתכנת הכי גרוע , הוא בכל זאת עובד מוחשי פנימי שהוא הרבה יותר נאמן לחברה הן מבחינה מנטלית והן מחויב מבחינה משפטית מכל הודי שנימצא מאות קילומטרים מישראלים, שהיכולת עד כמה שניתן לסמוך עליו מוטלת מעוד בספק ומאחר ואי אפשר לסמוך או להכריח מבחינה חוקית משהו ממדינה אחרת לשמור על קוד או מידע חיוני של חברה כלשהי אז סביר להניח שאפילו לא יתנו לו בכלל להתקרב...

כיום כל חברת היי טק ולו הקטנה ביותר דורשת אפילו מעובד נקיון מעבר של ראיונות ומבחנים בכתב \ בע"פ\ מכונת אמת וכו' שבהם אם אפילו יתעורר ספק ולו הקטן ביותר סביר להניח שאותו עובד לא יתקבל.

עוד מידע ניתן לקרוא בהרבה כתבות בגוגל בנושא...

כך שבנוסף למושג "מתכנת טוב" הייתי גם מוסיף "מתכנת אמין" (דבר שבעקרון מוציא OUTSOURCING מהתמונה).

לגבי נושא ה"קומבינות", חברה שנוקטת בקומבינות סביר להניח לא חברה שהייתי רוצה לעבוד בה כי בכל התפקידים ההנדסיים ישנה חשיבות מאוד גדולה לכשרון וידע של האנשים ולעומת זאת בתפקידים מנהלתיים בתנאי שיש יועצים מתאימים בנאדם עם ידע מינימאלי כן יכול לתפוס תפקיד מפתח דרך קומבינות (כמו שראש ממשלה יכול להיות כל אזרח (בהתאם לחוק) גם אם הוא אל אקדמאי).

פורסם

בהחלט. מהנדס לא צריך להיות עם ממוצע 100, שכר נמוך וכו. מהנדס צריך להיות מבריק, אחד שיביא ערך מוסף. הם אלה שימציאו את הדבר הבא, וזה מה שיש לישראלים אולי יותר מכל עם אחר בעולם (יחסית לכמות שלנו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים