עבור לתוכן

מה עושה מהנדס תוכנה בעבודתו?

Featured Replies

פורסם

חחחחחחחחחח :xyxthumbs:

לך למקצועות פרקטיים יותר

כלכלה,מנהל עסקים,נשאבי אנוש וכוח אדם,רואה חשבון,חשבונאות,יועץ השקעות ומימון,ביטוח :kopfpatsch:

במקצועות אלו תמיד מובטחת לך עבודה גם אם לא תרוויח בוכחטות....6-7 אלף בחודש להתחלה זה מצוין עם הזמן תתקדם ל10- ו14 אלף

• תגובות 102
  • צפיות 22.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם כבר עסקינן בתעסוקה ומשכורת הנה נתונים אמיתיים ולא ניחושים שעלולים לבלבל אנשים:

נקודה למחשבה לגבי הבדל בין יוקרה של אוניברסיטה למוסד שבאמת לומדים בו (מסקנה אישית שלי מבדיקת נתונים באתר של המוסד להשכלה גבוה):

http://www.che.org.il/download/files/3_6.htm

שימו לב שדווקא מכון טכנולוגי חולון שהוא לא אוניברסיטה מוביל בכמה פרמטרים.

פורסם

יש כלל אצבע מסויים במציאות שאומר שאם אתה טוב במשהו, אתה תמצא בו עבודה. אמנם אני לא בטוח עד כמה זה עובד במדינת הפרוטקציות שלנו, אבל אני לא חושב שזה מפספס בהרבה. כך או כך, עדיף לסבול בגלל השכר, מאשר לסבול בגלל העבודה. אנחנו חיים במדינה בעייתית עם מוסר עבודה מפוקפק, מרבית האנשים עובדים פה משרה מלאה ונותנים 8 שעות ביום, 5 ימים בשבוע, 20 ומשהו ימים בחודש. לך תעבוד בעבודה שאתה שונא 160 שעות בחודש. אחרי זה מחצית מהשכר הולכת על טיפול נפשי.

חוץ מזה, אל תזלזל בקריירה אקדמאית. השכר אמנם נמוך יותר מאשר בעולם האמיתי (תלוי באיזה מקצוע), אבל בניגוד לחברות מסחריות, האקדמיה היא מקום הרבה יותר יציב (תלוי איזה אקדמיה לצערי הרב, במציאות הנוכחית, מרבית ההשכלה הגבוהה בישראל תמחק בעוד מס' שנים), והסיכויים שיפטרו אותך כשיש משבר כלשהו נמוכים יותר (כמה פרופסורים פוטרו במשבר האחרון, לעומת הייטקיסטים למשל?). חבר סגל סטנדרטי מרוויח כ13 אלף שקל בחודש, בהחלט סביר בישראל. אנשים שעובדים עם תקן באקדמיה מקבלים בערך 8-9. תלוי אצל מי אתה עובד ומה הסטטוס שלך. יש כאלה שמקבלים הרבה יותר.

פורסם

אם כבר עסקינן בתעסוקה ומשכורת הנה נתונים אמיתיים ולא ניחושים שעלולים לבלבל אנשים:

נקודה למחשבה לגבי הבדל בין יוקרה של אוניברסיטה למוסד שבאמת לומדים בו (מסקנה אישית שלי מבדיקת נתונים באתר של המוסד להשכלה גבוה):

רק שההשוואה הזו משקרת. יש לבדוק כל מוסד עפ"י מקצוע ולא בכללי. מי שרוצה לדעת לגבי מקצוע מסויים יכול לחשוב שבית ספר אחד (אונ' או מכללה) הוא הכי טוב, אבל במקצוע מסויים הוא נמצא הרחק מאחור.
פורסם

לא. מדעי המחשב לדעתי זה מסלול יותר קשה מרוב ההנדסות. גם הנדסת תוכנה וגם מדעי המחשב הם תארים תאורטיים מאוד שעוסקים בעיקר בלוגיקה, אלגוריתמים, הסתברות, חישוביות וכו' - כלומר מתמטיקה על כל גווניה השונים.

מי שרוצה ללמוד לכתוב קוד יכול ללכת לג'ון ברייס.

אני לא מסכים. זה פשוט שונה. הנדסת תוכנה זה מדעי המחשב בפועל, והנדסת מחשבים או הנדסת חשמל לא נופלת ממדעי המחשב, ואפילו קשה יותר לדעתי. כנ"ל לגבי הנדסה ביו רפואית או מכונות, לדעתי. הנדסת חשמל זה המסלול הקשה מכולם.

כל המקצועות הללו קשים, וצריך לקחת זאת בחשבון. ייתכן מצב שמישהו מצליח במקצוע האחד ולא בשני, אך בסה"כ - אם אתה מוכשר מתמטית ולוגית - אתה תוכל להצליח בכל אחד מהמקצועות.

[br]פורסם בתאריך: 8.11.2009 בשעה 08:54:47

במקצועות המדעיים וההנדסיים אין בכלל מקום להשוואה בין תואר מאוניברסיטה לתואר ממכללה. לא ברמת הידע, הקושי, ובוודאי לא בתעסוקה בשנים הראשונות.

בדוק אתרי משרות והשמות, ותראה בעצמך. בוגרי המכללות צריכים לאסוף את השאריות, עד אשר הם צוברים ניסיון מספק בשביל לעמוד בקו אחד עם בוגרי האוני'.

הייתי לא מזמן בראיון עבודה ושמעתי מאנשים שהגיעו ממכללה (ועוד יחסית נחשבת בתחום) שזימנו אותם ערב לפני. הם היו הברירה האחרונה כי לא מצאו מספיק אנשים. כלומר זה עוד מקרה טוב עבורם.

פורסם
  • מחבר

לא. מדעי המחשב לדעתי זה מסלול יותר קשה מרוב ההנדסות. גם הנדסת תוכנה וגם מדעי המחשב הם תארים תאורטיים מאוד שעוסקים בעיקר בלוגיקה, אלגוריתמים, הסתברות, חישוביות וכו' - כלומר מתמטיקה על כל גווניה השונים.

מי שרוצה ללמוד לכתוב קוד יכול ללכת לג'ון ברייס.

כבר סיכמנו שכולם כותבים קוד. גם מפתח אלגוריתמים עם תואר שני במדעי המחשב.

אז לגבי תואר בכלכלה, הרבה אומרים שאין ממש מה לעשות עם זה חוץ מלהיות פקיד בבנק, ושהביקוש לא גבוה כי בתחום הזה יש אינפלציה (שלא כמו מהנדסים, אומרים שככל שיהיו יותר, העבודה רק תגדל והביקשו יגבר ???).

חבל לי לבזבז 3 שנים על תואר בכלכלה אם זו המציאות.

פורסם

בשביל להיות פקיד בנק אני דיי בטוח שאתה לא צריך שום תואר בשום כלכלה...

פורסם

גם תואר בכלכלה הוא בחלקו הגדול מתמטיקה...

פורסם

עם כל הכבוד, אל תשווה בכלל.

פורסם
  • מחבר

עם כל הכבוד, אל תשווה בכלל.

נכון, באמת אין מה להשוות בין המתמטיקה של כלכלה למתמטיקה של הנדסה ומדעי המחשב.

אבל דיברנו על זה קודם שהמתמטיקה שלומדים בתואר לא קשורה לחיים וזה סתם כדי להקשות על הסטודנט לקבל את התואר.

פורסם

אבל דיברנו על זה קודם שהמתמטיקה שלומדים בתואר לא קשורה לחיים וזה סתם כדי להקשות על הסטודנט לקבל את התואר.

אני לא אמרתי דבר שכזה, ואם זו צורת החשיבה שלך (שסלח לי, אבל היא מתאימה לבן 6), אז אין לך שום סיבה לעשות תואר כלשהו.

פורסם

^ צודק לגמריי

כלכלנים ככל שהם יותר חזקים במתמטיקה ככה יהיה להם קל יותר במקצוע וככה הם יוכלו להיות יותר טובים בו.

כנ''ל לגביי מתכנתים : מי שהמתמטיקה אצלו זורמת יהיה הרבה יותר בפיתוח אלגוריתמים מתוחכמים ויעילים.

פורסם

תיאורטית כן, מעשית לא ממש. אני מכיר אנשים שהם מתכנתים מעולים אבל כמתמטיקאים הם על הפנים.

פורסם

אני מתכוון לרוב. ברור שיש יוצאי דופן בכל צד.

פורסם
  • מחבר

אז המתמטיקה רק מאמנת את החשיבה והדמיון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים