עבור לתוכן

קפיאה של המחשב בעת שימוש רגיל

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי התחיל ככה סתם פתאום לקפוא מעצמו בלי מאמץ מיוחד

הכוונה שהעכבר יותר לא זז, ולא רק זה: גם האור בעכבר נכבה והאורות במקלדת לא מגיבים. הוא מנטרל ממנו את כל המערכות וחייב להיות ריסט ידני

אין מסכים כחולים והטמפ' של המעבד בסדר בסביבות 40-50 מעלות (מפרט בצד עם כל הפרטים עם מערכת הפעלה)

יחד עם זאת מחוברים שתי הארדיסקים חיצוניים בנוסף לכל מה שיש

אין כבל שרוף בלוח אם

סרקתי לראות אם יש רגולות וכו' אבל הכל נקי

נ.ב הרייד 1 מנוטרל מהביוס בהגדרות על דיסבייל ומשמש עכשיו כשתי כוננים נפרדים שאני עושה גיבויים באופן ידני

מה עושים?

פורסם

סיבות אפשריות כאן - די קשה לנטר/למקד את הסיבות.

פורסם
  • מחבר

טוב. הסתכלתי בלינק שנתת, והחלטתי באמת לאט לאט להתקדם בשלבים

דבר ראשון מה שעשיתי זה להסיר את הדרייבר של הכרטיס מסך ושל הכרטיס קול ולהוריד חדשים מאתר הבית שלהם

עידכנתי של הכרטיס מסך, ושל כרטיס קול

לפני שאנחנו ממשיכים הלאה יש בעיה שהייתה עוד לפני הסרה של דרייבר כרטיס קול ועידכונו, והיא שבמנהל ההתקנים יש סימן שאלה צהוב עם מלבנים מוזרים ו"מחורטטים" של High definition audio. עוד באותו זמן שפירמטתי והתקנתי מחדש לפני חודש, ניסיתי להתקין ולעיף את זה משם, אבל ללא הצלחה

15qcbp1.jpg

הורדתי מחדש מהאתר של realtek(כמובן עפ"י הדגם של הכרטיס קול) את חבילת התוכנה "High definition audio" והתקנתי. עשיתי ריסט, ועדיין יש את הסימן שאלה הזה

ניסיתי באופן ידני להיכנס ולעשות עידכון בשביל לבחור את הקובץ ב"אשף עדכון החומרה" וכיוונתי אליו את התיקייה הקשורה, אבל הוא לא הצליח למצוא דרייבר מהתיקיות שקשור והוא יוכל למשוך

איך את זה אני פותר דבר ראשון?

אחרי הפתרון של זה נראה אם עדיין יהיו קפיאות..למרות שאני חושב שהסיכויים קלושים, כי זה כל הזמן היה (חודש וחצי + ) והמחשב לא היה עושה את הבעיות האלה..

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

אם אתה זוכר מתי התחילו הבעיות, אפשר לעשות system restore לאיזשהו תאריך קודם. יכול להיות שהתקנת תוכנה שגורמת לבעיות.

לגבי כרטיס הקול, זה כנראה המובנה בכרטיס המסך, שמשמש עבור יציאת HDMI. הדרייבר אמור להגיע עם הדרייברים של כרטיס המסך, לא קשור ללוח האם שלך.

פורסם
  • מחבר

הsystem restore מבוטל במערכת..

איך אני יכול בכל זאת להתקין את הדרייבר בנפרד?

כי עידכנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך, וזה בא הרי בקובץ EXE שלם, ונתתי לו להתקין הכל , כולל ה-Catalyst Control Center, וזה עדיין ככה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, סוף סוף זה נעלם

זה באמת לא זה, זה ממשיך לקפוא.

אז מה דעתך הדבר הבא שאני צריך לבדוק ? (את הבדיקת תקינות של הראם והקשיחים ע''י תוכנות נשאיר לסוף)

אולי לנתק את שתי הכוננים החיצוניים שמחוברים בUSB? הם לפעמים במצב "שינה" ושאתה הולך למחשב שלי ונכנס הם מתעוררים וחצי מערכת נתקעת עד ששומעים אותם פיזית דולקים

אולי ברגעים מסוימים בלי ידעתי זה דופק איכשהו את הזרמים בינהם למחשב? (למרות שיש לי ספק מאוד איכותי ולא מעט יקר)

פורסם

יש יותר מדי סיבות שונות ומשונות שעלולות לגרום לקפיאות:

1. לא סביר שיש חומרה תקולה(הייתה מקבל גם מסכים כחולים, איתחולים וכו'), אבל עדיין יכולה להיות בעיית BIOS או תאימות חומרה.

פתרון אפשרי - עדכון BIOS וניתוק/החלפת ציוד היקפי (למשל, ניתקת דיסקים חיצוניים USB, אבל לא עזר).

2. תוכנה "דפוקה" (לאו דווקא וירוס או רוגלה) שלא עובדת נכון עם הזכרון או עם חומרה אחרת.

3. לא סביר שזה דרייבר (שוב, הייתה מקבל מסכים כחולים, איתחולים וכו'), אבל יתכן שילוב של תוכנה שמשתמשת לא נכון בדרייבר (תאימות תוכנה לדרייבר).

4. לא סביר שזאת בעית התחממות (הייתה מקבל מסכים "שחורים", כיבויים פתאומיים, איתחולים).

הייתי ממליץ לך לעדכן את ה- BIOS, לנתק את כל מה שלא נחוץ, לחבר דיסק קשיח בודד שאפשר לפרמט ולהתקין עליו מערכת הפעלה עם דרייברים ומינימום תוכנות לצורך בדיקה. ואז תבחן את המחשב גם בעומס וגם בשימוש רגיל. אם הכל בסדר, אתה מחבר חומרה שניתקת ומוסיף תוכנות, ובודק אחרי כל הוספה, עד שמגיע לשלב התקיעות (או שלא מגיע). זא לוקח זמן ומאמץ, אבל אין ברירה אלא אם כם אתה יכול לזהות באילו תנאים המחשב נתקע (למשל, יכול גם להיות ראוטר ש"משגע" את כרטיס הרשת, שתוקע את המחשב תוך כדי גלישה רגילה באינטרנט).

את הדיסק אתה יכול לפנות ע"י IMAGING שלו לדיסק אחר (עם תוכנות כמו GHOST, ACRONIS וכו').

פורסם

היתה אצלי בעבר בעיה דומה במחשב. הפתרון היה להחליף עכבר והבעיה נעלמה.

(SAXTOR ציין שהאור בעכבר נעלם , דבר שעלול לרמז על בעיה בעכבר או בשקע שלו)

פורסם
  • מחבר

יש יותר מדי סיבות שונות ומשונות שעלולות לגרום לקפיאות:

1. לא סביר שיש חומרה תקולה(הייתה מקבל גם מסכים כחולים, איתחולים וכו'), אבל עדיין יכולה להיות בעיית BIOS או תאימות חומרה.

פתרון אפשרי - עדכון BIOS וניתוק/החלפת ציוד היקפי (למשל, ניתקת דיסקים חיצוניים USB, אבל לא עזר).

2. תוכנה "דפוקה" (לאו דווקא וירוס או רוגלה) שלא עובדת נכון עם הזכרון או עם חומרה אחרת.

3. לא סביר שזה דרייבר (שוב, הייתה מקבל מסכים כחולים, איתחולים וכו'), אבל יתכן שילוב של תוכנה שמשתמשת לא נכון בדרייבר (תאימות תוכנה לדרייבר).

4. לא סביר שזאת בעית התחממות (הייתה מקבל מסכים "שחורים", כיבויים פתאומיים, איתחולים).

הייתי ממליץ לך לעדכן את ה- BIOS, לנתק את כל מה שלא נחוץ, לחבר דיסק קשיח בודד שאפשר לפרמט ולהתקין עליו מערכת הפעלה עם דרייברים ומינימום תוכנות לצורך בדיקה. ואז תבחן את המחשב גם בעומס וגם בשימוש רגיל. אם הכל בסדר, אתה מחבר חומרה שניתקת ומוסיף תוכנות, ובודק אחרי כל הוספה, עד שמגיע לשלב התקיעות (או שלא מגיע). זא לוקח זמן ומאמץ, אבל אין ברירה אלא אם כם אתה יכול לזהות באילו תנאים המחשב נתקע (למשל, יכול גם להיות ראוטר ש"משגע" את כרטיס הרשת, שתוקע את המחשב תוך כדי גלישה רגילה באינטרנט).

את הדיסק אתה יכול לפנות ע"י IMAGING שלו לדיסק אחר (עם תוכנות כמו GHOST, ACRONIS וכו').

ואוו, בדיקה כזאת היא בלתי אפשרית.

אני לא יכול לעבוד רק עם כונן אחד, אני צריך את כולם.

אני לא חושב שזה קשור לעידכון ביוס, כי יותר מחודש המחשב עבד בסדר ואז זה התחיל .. השאלה ממה

כשלא תיהיה ברירה, אני אפרמט ואראה מה הלאה

לבנתיים אני מריץ סריקות מלאות על הכוננים הקשיחים שהם תקינים

היתה אצלי בעבר בעיה דומה במחשב. הפתרון היה להחליף עכבר והבעיה נעלמה.

(SAXTOR ציין שהאור בעכבר נעלם , דבר שעלול לרמז על בעיה בעכבר או בשקע שלו)

זה גם משהו שחשבתי עליו עוד מהשלושה ארבעה ימים הראשונים, כי גם מה ששמתי לב זה אחרי הריסט והמערכת הפעלה עולה העכבר זז יותר לאט, אני צריך שוב להרים אותו עם הכפתור שיעלה את הDPI

החלפתי עכבר לפני יומיים... לחיבור רגיל, לא USB

עד עכשיו - 4 קפיאות

אז עכבר זה לא..

פורסם

תחבר את הדיסק הקשיח של המערכת ההפעלה למחשב אחר ובדוק אותו לתקינות על ידי תוכנת יצרן .

פורסם
  • מחבר

אי אפשר לחבר דיסק קשיח של מערכת הפעלה למחשב אחר(לפחות מהניסיון שלי)

הוא מזהה שזה מחשב אחר, עם לוח אחר, ומסרב לעלות את המערכת הפעלה באופן נורמלי

אם ראית מה כתבתי - עכשיו כל הכוננים בבדיקה ע''י תוכנות היצרן :xyxthumbs:

פורסם

הכוונה הייתה לחבר אותו כדיסק משני , ולא לעלות את המערכת ההפעלה שלו .

את סדר העבודה עם ההרד דיסקים אתה יכול לקבוע ברמת הביוס .

פורסם
  • מחבר

את הבדיקה הזאת לכונן הספיציפי אני יכול לעשות גם מתוך הווינדוס שהכל סגור .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים