עבור לתוכן

דרוש מפרט מאוד מאוד שקט, עד 2.2K, לשימוש משרדי כללי וסרטי HD

Featured Replies

פורסם

קירורים פסיבים אומנם שקטים, אבל הם מקררים חרא.

smiley_slapacrossroom.gif

וזאת להגנת הקירור הפסיבי שלי...

רעש זה עניין יחסי, במקרה שלי אני אוהב שקט. אחרי שבכיפור אחד הייתה הפסקת חשמל הבנתי מה זה שקט ומה זה דממה... מאז אני עובד כל פעם על השקטת המערכות השונות שלי... יש הבדל, תאמין לי

פורסם
  • מחבר

ממש מעניין אותי לדעת, למה זה כ"כ קריטי שהמחשב יהיה כ"כ שקט? מה יפריע לך אם יהיה מאוורר אחד שעושה 1000RPM?

אני בכללי לא מבין את התועזה של אנשים "אני רוצה את המחשב הכי שקט שיש", הרי כשאתה שומע מוזיקה אתה לא שומע את המחשב, כשאתה ישן אני מניח שאתה לא ישן עם הראש עליו, וכשאתה לא בבית הרעש לא מזיז לך עדיין. לכן למה זה כ"כ קריטי שאנשים רוצים את המחשב הכי חלש שקיים?

קירורים פסיבים אומנם שקטים, אבל הם מקררים חרא.

למה?

כי כשאני יושב מול המחשב בלי לשמוע מוזיקה, הזימזומים של המאווררים מפריעים לי (זה כמובן עניין סובייקטיבי, כמובן שיש אנשים שזה לא מפריע להם).

כשאני רואה סרט ומגיע לקטע מותח ושקט - ובדיוק אז מתחיל לשמוע רעשי רקע של מאווררים - זה מפריע לי.

כשאני ישן עם המחשב דלוק (קורה לעיתים, לא תמיד), הרעש מפריע.

אני אגיד לך את האמת, אף פעם לא היה לי מחשב שקט באמת.

היום אני עובד עם P4 זקן בן 5 וחצי שנים שמרעיש כמו טרקטור, אז החלטתי שמערכת הבאה שלי- אני פותר קודם כל את העניין הזה: ויהיו הפשרות לטובת כך אשר יהיו (וכמובן שיש פשרות: כמו שאמרת קירורי אוויר לעולם יקררו טוב יותר, וכמובן שבאותו כסף אפשר להביא מערכת יותר חזקה משמעותית אם מוותרים על עניין השקט)

דיברת פה על עניין הביצועים ("למה זה כ"כ קריטי שאנשים רוצים את המחשב הכי חלש שקיים"), דווקא בקטע הזה אני פחות "רגיש":

הייתי מרוצה מהיכולות של הP4 (שהסתכמו בעיקר בפעילות אינטרנט) כשרץ עליו WIN XP. בווינדוס 7 (אשר איתה אני עובד בחודשים האחרונים) הוא התחיל לגמגם הרבה יותר, וכך למעשה מצאתי את ה"תירוץ" לקנות מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

השוותי מחירים וזמינות של מוצרים בחנויות שונות בסביבה שלי. עקב מוצרים שאינם קיימים בחנות, כנראה שאלך לבסוף על המפרט הבא:

מעבד AMD Athlon II X3 425 Box

לוח אם Gigabyte GA-M720-US3

זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-6-6-15 Value

כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4650 Silent 1024MB DDR2 PCIe

מארז ללא ספק Raidmax Apex

ספק כח Enermax Pro82+ 425W

קרור למעבד Scythe Kabuto

בהתעלם מהמחיר של המערכת, האם השינויים בסדר? המערכת תיהיה שקטה מאוד?

ההצעה שקיבלתי עבור המפרט לעיל עומדת על 2769 ש"ח (כולל הרכבה)

מפרט זהה לחלוטין בRSM עולה 2372 ש"ח (ללא הרכבה, שהיא לא חיונית לי מאוד). כלומר הבדל של 400 ש"ח כמעט.

בהנחה שאני אצליח בעזרת משא ומתן נחוש לקרב את המחיר להצעה מRSM, האם כדאי? או שהשינויים שנעשו במפרט הופכים אותו לפחות טוב?

פורסם

לעומת המפרט שלי

מעבד 3 ליבות במקום 4

זיכרון VALUE פשוט

לוח מבוסס נוידיה

ובסופו של דבר... המערכת יקרה יותר מההצעה שלי, מה הבעיה עם KSP? היתרון שלהם זה שיש אותם בכל חור בארץ

פורסם

לא ברור לי איך פיספסתי את הת'רד הזה עד עכשיו...

לך על המפרט ש-iakovl הציע לך, הוא מצוין. הייתי מתחיל עבודה כשהנינג'ה עם מאוורר, להוריד אותו זה לא סיפור אם הוא יפריע, ולדעתי הוא לא יפריע לך בכלל. הנינג'ה הוא אחד השקטים ביותר.

הבעיה היחידה שיש לי עם המפרט היא המארז.

קודם כל הנינג'ה לא נכנס במארזים קטנים (הלכתי ומדדתי, יש לי מארז של 18cm~ רוחב שלא יכול להכיל נינג'ה) ואני בכלל לא בטוח שהוא ייכנס במארז הזה (18.5cm רוחב).

דבר שני יש במארז מקום לשני כוננים קשיחים בלבד, ולך כרגע יש שניים, מה שאומר שבהוספה הבאה תצטרך להיפרד מאחד מהם לשלום.

אני מודע לזה שכבר עכשיו המפרט בחריגה, אבל עדיין אני מציע שתשקול שידרוג מארז לאחד דוגמת ה-Antec 200. לחילופין גם מארז זול ורחב כמו ה- Raidmax Apex יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר
לוח מבוסס נוידיה

יש איזשהו חיסרון משמעותי ללוחות בעלי צ'יפסט של נוידיה שאני מפספס? כמדומני הם לא אמורים ליפול מלוחות אחרים.

אכן נעשו יותר מדי פשרות במפרט שהצגתי בהודעה האחרונה, מה גם שהוא יקר משמעותית וגורר חריגה גדולה מהתקציב שהצבתי לעצמי מראש (זה לא שאני לא אוכל לעמוד בחריגה כזאת, אלא שבמקרה הזה אני לא רואה שום הצדקה לכך).

אין לי בעיה עם הפריסה של KSP, יש להם הרבה חנויות בארץ וזה יתרון משמעותית. הבעיה היא שיצא להם שם די רע פה בפורום, כך שאני קצת חושש מזה. אולי אתה יכול להרגיע אותי קצת כאן?

Silencer, איזה מארז עדיף לטעמך, הריידמקס או האנטק 200? הריידמקס מצא חן בעיני מאוד - רק שאני לא בטוח עד כמה שקטים המאווררים שלו. זה לא מאוד קריטי, משום שתמיד אפשר להחליף אותם במידה ואחליט כי הם מרעישים מדי.

בשורה התחתונה, אם אני לוקח את המפרט שהציע iakovl, ומחליף בו את המארז לraidmax apex, המפרט יענה על צרכי?

נורא קל ליפול לידיים של כל בעלי החנויות השכונתיות שמשנמכים את המפרט, מיקרים אותו, ועוד מצליחים לשכנע אותך שזה לטובתך. מאוד עזרתם לי בעניין הזה, תודה רבה לשניכם (:

פורסם

אני לא יודע על מה הרעש במקרה של KSP.... הקניות שלי מהם, איבורי, פנדה, נעה, TSM, לוגיק ועוד... בעברו בסדר גמור עם שרות מעולה

לגבי הלוח, ההעדפה האישית שלי היא לקחת לוחות AMD בשבילהם ולא נוידיה, העדפה אישית שלי בגדול.

לגבי מארז, אפשר את Elite 334 גם זול ונחמד

פורסם

השם הרע של KSP זה השירות המזעזע שהם נותנים, ולא מעט אנשים בפורום הזה קיבלו מהם יחס מזלזל ושירות גרוע.

תשאל בפורום כללי, ותראה שלא מעט פה נגדם.

פורסם

לצערי אני לא יכול להרגיע אותך בקשר ל-KSP. KSP נותנים שירות זוועתי ואפס אחריות. נתקלתי במפרטים מזעזעים שהם "הרכיבו" לאנשים, שבחלקם אחר כך גילו שהחלקים שעליהם הם שילמו בכלל לא מתחברים זה לזה(!!). החזרה\החלפה לא באה בחשבון לפי חוקי החנות, ולמרות שזו טעות שלהם אין עם מי לדבר בכלל. במקרה כזה נתקע עם חלקים שאתה לא צריך ולא רצית מלכתחילה (הם המליצו) ועכשיו אין לך מה לעשות איתם (אחד לשני הם לא מתחברים) ואתה צריך לקנות חדשים. וזו דוגמא אחת לשיברון לב ושירות גרוע (איזה גרוע. מחפיר!) וכמוה יש עוד אלף.

אז KSP הם דרעק וצריך לקחת את זה בחשבון. אבל אם אתה יודע איזה חלקים אתה רוצה, את החלקים אתה תקבל ובזול. רק תקווה שהם תקינים.

האנטק 200 יותר טוב מה-Raidmax Apex, לא שזו חוכמה גדולה, הוא גם עולה יותר.

2 מאווררים שקטים אפשר להשיג בסביבות ה-80-90 ש"ח, שזה גם הבדל המחיר בין המארזים, ולכן אם אתה שוקל אולי להחליף לריידמקס את המאווררים עדיף שמלכתחילה תלך על האנטק.

בשורה התחתונה, אין לי מושג כמה רועשים מאווררי הריידמקס, בד"כ כל המאווררים שקטים בהתחלה, השאלה לכמה זמן זה מחזיק. אבל בתשובה לשאלתך, אם תיקח את המפרט של iakovl ותחליף את המארז לריידמקס לדעתי הוא יכיל את המפרט שלך בלי בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים