עבור לתוכן

PHISHING

Featured Replies

פורסם

לא מזמן חבר שלי מצא אתר כזה שבו מפרסמים שמות משתמשים וסיסמאות של אנשים של הXBOX LIVE.

איך זה עובד?

מישהו בונה אתר, שבו הוא מתיימר להיות חברה כלשהי, צד שלישי, שאתה מביא לו את השם משתמש וסיסמה שלך ולפי מה שהוא אומר, כמה ימים לאחר מכן אתה מקבל MICROSOFT POINTS (שקול ערך לכסף למעשה, נניח עבור 2000 נקודות כאלה אתה משלם 12.5 דולר). כמובן שכל התהליך הזה הוא בעצם נקרא, במונח "המקצועי" - PHISHING. כל הפרטים שנכנסים באתר מתועדים ונכנסים לLOG כלשהו. לאחר כל יום בערך, או יותר, אותו אדם מפרסם את הפרטים בפורום כלשהו, או מקום אחר, ואז ניתן להגיע אליו. מה גם, שחלק מהמשתמשים מכילים בתוכם (שמור בהם בעצם) פרטים של כרטיסי אשראי (יכול להיות 1 או יותר). אלה שכן יש להם את זה, כמובן שניתן בלי בעיה בכלל לקנות דברים דרך האתר או דרך הXBOX בכסף ולחייב להם את הכרטיס אשראי.

ומה לעשות שיש אנשים נאיביים ומה לעשות גם טיפשים שנופלים על זה, מאבדים את המשתמש שלהם ובמקרים הגרועים יותר מחייבים וטוחנים להם את הכרטיס אשראי.

יש לי 2 חברים שעשו את זה כמה פעמים (יש משתמש אחד שהם כבר חייבו אותו במעל 200 דולר) ורציתי לדעת מה עושים עם מקרים כאלה? מי האשם פה? האם זה יכול להגיע למצב שהבעלים של הכרטיס אשראי מתחיל שרשרת תגובות וזה יגיע עד אותו IP ממנו הגיע החיוב ולהגיע מפה למשפט? (בהנחה שמדובר במשהו בינלאומי - חלק מהאנשים גרים באוסטרליה או אלוהים יודע איפה)

פורסם

בוודאי שזה פלילי.

פורסם

אם כבר נאיביים אז זה חברים שלך.

ממש לא קשה להגיע ל IP או לMAC שלך ואז אתה מסתכן בתביעה. בכלל, בשביל 200$??

פורסם
  • מחבר

השאלה שלי היא האם הם נשארים מוגנים גם לאחר שנתנו את הפרטים שלהם, שדרכם בעצם ניתן לחייב אותם בסכומים כאלה או אחרים?

מה עם אלה שעושים את זה מאינטרנט ציבורי? (בתי קפה למיניהם ומה לא)

פורסם

לטעמי(ובהתאם לחוקי הפורום) אין מקום לדיון על הנושא בפורום.

אני רק אנסה להניא אותך מזה ב- בחיאת, תמצא משהו אחר להתעסק איתו.

פורסם

פלילי, לא מוסרי - ואני מקווה שחברים שלך ייענשו בהתאם :xyxthumbs:

פורסם

אם כבר נאיביים אז זה חברים שלך.

ממש לא קשה להגיע ל IP או לMAC שלך ואז אתה מסתכן בתביעה. בכלל, בשביל 200$??

איך אפשר להגיע מMAC לכתובת פיסית?

פורסם

לוגים. ספקיות האינטרנט שומרות מידע על איזה משתמש התחבר ובאיזה MAC/IP.

פורסם

אני מתכוון למצב שבו אני גולש לדוגמא מהלפטופ דרך הWIFI של השכנים והשכן תפס את הMAC שלי.

הרי אין לו מה לעשות עם זה, לא?

פורסם

כנראה שלא, בעיקר גם כי גלישה דרך אינטרנט אלחוטי של השכנים זה לא בדיוק לא חוקי (זה תחום אפור שלא מוגדר בחוק).

פורסם

תחליף חברים יעבריין מקלדת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים