עבור לתוכן

בעיה ב- Seagate ST31500341AS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הבוקר הדיסק הקשיח שלי הפסיק פתאום לעבוד..

מדובר על דיסק של 1.5TB של Seagate.

Firmware - CC1G, שעודכן ל- CC1F (אם אני זוכר נכון את האות האחרונה).

ובכן, מה שקרה הבוקר, זה שפתאום קפצה הודעה של Windows 7 שאמרה שישנה בעיה בדיסק קשיח ושיש צורך לגבות את כל המידע באופן מיידי.

אבל לצערי זה כבר היה מאוחר מדי. אין לי כרגע גישה לדיסק. המחשב לא מזהה אותו, לא רואים אותו לא ב-My Computer ולא ב-Manage.

מה שכן - רואים אותו ב-BIOS.

שכחתי לציין שמדובר בדיסק D, דיסק נוסף שנועד לשמור מידע. אין עליו מערכת הפעלה או תוכנות. לכן אני עדיין יכול להשתמש במחשב.

האם יש משהו שאני יכול לעשות? או שפשוט ללכת ולהחליף? (הדיסק תחת אחריות).

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

מישהו? ???

פורסם

בכלל לא בטוח שהבעיה היא כתוצאה מהקושחה. אתה יודע, דיסקים קשיחים תמיד מתים וזה הרבה מלפני בעיות הקושחה של סיגייט.

אגב בעניין עדכון קושחה, למה עדכנת קושחה? לפי סיגייט CC הן קושחות טובות. (כמה זמן עבר מאז שביצעת את העדכון?)

If your drive has CC firmware, your drive is not affected and no further action is required. Attempting to flash the firmware of a drive with CC firmware will result in rendering your drive inoperable.

ולא, אין יותר מידי מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

בכלל לא בטוח שהבעיה היא כתוצאה מהקושחה. אתה יודע, דיסקים קשיחים תמיד מתים וזה הרבה מלפני בעיות הקושחה של סיגייט.

אגב בעניין עדכון קושחה, למה עדכנת קושחה? לפי סיגייט CC הן קושחות טובות. (כמה זמן עבר מאז שביצעת את העדכון?)

ולא, אין יותר מידי מה לעשות.

עדכון הקושחה נעשה לפני יותר מחצי שנה.. אני לא חושב שזה קשור..

הדיסק נקנה לפני פחות משנה, וכבר מת?? זה אומר משהו על החברה, לא?

ומה עם כל מה שהיה לי על הדיסק? אפשר להציל לפחות חלק? :'(

פורסם
  • מחבר

Kakadu, Nike

קודם כל תודה לכם על התגובות!

אני יודע שאפשר לשחזר מידע בחברות מסויימות ושזה עולה מלא כסף (במיוחד כשההארד דיסק כל כך גדול), השאלה היא האם יש דרך שאני אעשה את זה בעצמי?

האם יש תוכנה ש"מכריחה" את המחשב לראות את הדיסק הקשיח ואז סורקת אותו.

אני מכיר הרבה תוכנות, ותוכנות טובות לשיחזור מידע, כולל שחזור מידע לאחר פירמוט, הבעיה היא שהתוכנות הללו לא מזהות את הדיסק הקשיח..

האמת היא, שאין שם הרבה מידע חשוב, מתוך הטרה וחצי במקרה הטוב הייתי רוצה לשחזר 50GB, ובמקרה הפחות טוב גם כחצי גיגה יספיק.

חבל שאני לא מוצא בינתיים את הדרך לעשות את זה...

אם יש למישהו רעיון, מאוד אשמח לשמוע.

אם לא, מחר אני הולך לחנות לתת את הדיסק לתיקון.

דרך אגב, אמרו לי בחנות כשהתקשרתי, שהם לוקחים את הדיסק ושולחים אותו ליבואן, והוא מחליט האם לתקן או להחליף, ושזה לוקח 14 ימי עבודה, ושהם לא מחליפים במקום ולא נותנים שום דבר תחליפי. זה הגיוני? ככה זה מקובל?

בכל מקרה, שוב תודה רבה לכל העוזרים!!

פורסם
  • מחבר

רציתי לחלוק איתכם מה קרה בסופו של דבר.

באותו ערב, אחרי שכל מה שניסיתי, כשל, הוצאתי את הדיסק הקשיח ופשוט ניערתי אותו קצת. אחרי זה חיברתי בחזרה, ואיזה פלא - המחשב הצליח לקרוא את כל המידע! אז מהר מאוד גיביתי את כל מה שהיה צריך. חשוב להגיד שבמהלך העבודה עם הדיסק, המחשב כל כמה זמן נתן את ההודעה שההארד דיסק פגום ושיש לגבות את כל החומר מיד.

ביום למחרת נסעתי לחנות ממנה קניתי, החזרתי את הדיסק הקשיח, קיבלתי זיכוי ולקחתי כונן של Western Digital, גם בנפח של 1.5TB, בתקווה שהוא לא יעשה לי בעיות.

תודה לכם, חברים, על העזרה. :xyxthumbs::yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים